Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Achilles 1894 - Hollandia

Uitslag 0 - 3 (0 - 0)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Broekman R.

Wedstrijdverslag

Hollandia dominant in Assen tegen Achilles 1894

door Peter van Lobberegt (Hollandia)

In Assen heeft Hollandia het voor zichzelf spannend gehouden om ondanks een overwicht aan voetballend vermogen, laat tot scoren te komen ondanks diverse kansen.

Hollandia startte in de eerste helft goed tegen Achilles 1894 en schiep zich diverse kansen. De mannen van het trainers duo van Altena/Hooijboer zette de Assense defensie zo onder druk, dat er binnen vier minuten drie gele prenten door de goed leidende scheidsrechter Broekman werd uitgedeeld aan de verdedigers van Achilles 1894. Zeven minuten later was de vierde verdediger aan de beurt en stond de gehele defensie van Achilles 1894 op scherp. Pas in de 31e minuut kregen de mannen van trainer Theo ten Caat de eerste kans, de ijzig kalme Nick van Santen elimineerde de geboden kans tot nul. Zo werd de rust bereikt met een brilstand op het scorebord.

De tweede helft was tien minuten oud toen de ware plaag voor Achilles 1894 verdedigers Luuk Purvis de voor de meegereisde supporters bevrijdende goal scoorde. Hollandia liet zich in de fase erna onnodig terug dringen op het middenveld, maar prima verdediging met vandaag uitblinker Niek Reus wist van geen wijken. Hollandia bewaarde het venijn voor het laatste gedeelte van de wedstrijd, de hardwerkende Robin Schaaf werd in de 87e minuut door Youri Ploeger onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen. De toegewezen strafschop werd koelbloedig door Robin Schaaf binnen geschoten, doelman Diederik Bangma zat er overigens nog met zijn vuisten aan. De veroorzaker Youri Ploeger kon met een directe rode kaart de kleedkamer opzoeken. In blessure tijd was het Luuk Purvis die na een knappe solo de overigens dik verdiende 0-3 als eindstand op het scorebord bracht.IMG_0036

Hollandia dat vanmiddag een plaatsje steeg op de ranglijst staat inmiddels op een vijfde plaats en ontvangt volgende wedstrijd Dieze West in het Julianapark, u bent daar natuurlijk van harte welkom bij. Bij het afzetten van Lars Weistra bij Den Oever werd de overige selectie door de familie Weistra verrast met een nieuw kratje bier dat onder luid applaus werd ontvangen. Bij terugkomst in het Julianapark had de Hollandia selectie nog voldoende kracht om een busje uit een greppel de duwen voor een zeer dankbare bestuurder.

Wedstrijddetails

Achilles 1894 Minuut Hollandia
Youri Ploeger 21  
Stef Beute 23  
Remy Klaassens 25  
Tim Migchelsen 32  
54   Bilal el Abdouni
55   Luuk Purvis
Rémon Schutte Roderik Timmer 58  
Rachid Traoré Taoufik Faraouni 65  
72   Bilal el Abdouni Milco Leijen
Youri Ploeger 85  
86   (Penalty) Robin Schaaf
87   Lars Weistra Jop van den Esschert
90   Luuk Purvis

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!