Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

ADO '20 - de Dijk

Uitslag 0 - 2 (0 - 1)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:00

Scheidsrechter Os E. van

Aantal toeschouwers 600

Wedstrijdverslag

Speelde ADO vorige week tegen het Haagse Quick de sterren van de hemel, zondag op sportpark De Vlotter had het team van trainer Thijs Sluijter een complete off-day en was kansloos tegen De Dijk. De 0-2 nederlaag was des te bitterder omdat in de strijd om de 2e periode de Heemskerkers een belangrijke slag hadden kunnen slaan. Mede kandidaat OFC maakte tegen Nieuwerkerk (de tegenstander van ADO volgende week) geen misstap en won met 3-1. Zo lijkt met een achterstand van 4 punten en nog 2 wedstrijden te gaan ook die kans voor ADO verkeken.

De eerste 45 minuten kon ADO nauwelijks imponeren. Na een afwachtende houding van beide teams in het eerste kwartier nam De Dijk het spel in handen. De slag werd in eerste instantie op het middenveld gewonnen en bovendien bleek de ADO-aanval tegen de fysiek sterke De Dijk-verdediging tot weinig is staat. Het was tot twee keer toe te danken aan keeper Jack Laan dat ADO niet op achterstand kwam. In de 14e min. werd er te zacht op hem teruggespeeld, maar kon de ADO-keeper buiten de 16 m. de bal nog wegkoppen. Vijf minuten later mocht Dennis Kaars op het randje van buitenspel doorgaan, maar alleen voor het ADO-doel gekomen redde Laan wederom, zij het in tweede instantie.
In de 21e min. was het dan wel raak. Een mooie, snel uitgevoerde De Dijk-aanval eindigde bij Chakib Tayed die met een subtiel lobje de ADO-keeper kansloos liet. Toch leek ADO nog voor de pauze op gelijke hoogte te komen, toen de eerste mooie ADO-aanval van de wedstrijd resulteerde in een grote kans voor Sead Mazreku. De overtuiging ontbrak echter bij de middenvelder en zijn schot ging hoog over. Ook even later lukte het niet toen Clive Keus na een voorzet van Edwin Dekker de bal in het zijnet tikte. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest. Tekend voor wat er voor de pauze gebeurde was het feit dat De Dijk-doelman Michel van Kampen nauwelijks in actie hoefde te komen.
Wie had gedacht na de thee een strijdbaar ADO op het veld te zien, kwam bedrogen uit. Ook nu kon ADO nauwelijks imponeren. De Dijk leunde daarbij makkelijk achterover en zette vroeg druk, waardoor ADO geen kans kreeg om in de wedstrijd te komen. Bovendien bleven De Dijkers gevaarlijk bij de snelle omschakelingen. Trainer Thijs Sluijter probeerde het tij nog te keren door verdediger Gert Jan van Leiden in de spits te posteren, maar ook dat kon het geroutineerde De Dijk niet verontrusten. Toen Dennis Kaars in de 82e min. door Harry Zwarthoed vrij voor het ADO-doel werd gezet, besliste de Amsterdamse topscorer de wedstrijd definitief en was het spel gespeeld.

Opstellingen
ADO'20
Jack Laan, Edwin Dekker, Sem van Amersfoort, Gert Jan van Leiden, Marvin Boom, Ted Amson (74e Paul Groen)), Marcel Huisman, Sead Mazreku (68e Jeffrey Klijbroek), Rick Neele (62e Sven Bertnzen), Clive Keus, Ugur Kaya.
De Dijk
Michel van Kampen, Frank Schilder, Giovanny Sabajo, Robert Verschraagen, Bilal el Ched-Dadi (67e Olaf Lindenbergh), Tim Ruder (85e Moaad el Aakel), Dennis Kaars, Harry Zwarthoud, Mostapha el Aamrani, Chakib Tayeb (89e Damina Menzo), Maarten Woudenberg.

De nagenoeg foutloos leidende arbiter Van Os gaf geel aan Ugur Kaya (ADO'20) en Dennis Kaars (De Dijk)

Toeschouwers: 600

Wedstrijddetails

ADO '20 Minuut de Dijk
21   Chakib Tayeb
23   Dennis Kaars
Sven Berntzen Rick Neele 62  
Ogür Kaya 65  
67   Bilal Ched Dadi Olaf Lindenbergh
Jeffrey Klijbroek Sead Mazreku 68  
Paul Groen Ted Amson 75  
82   Dennis Kaars
85   Tim Ruder Moaad el Aakel
89   Chakib Tayeb Damian Menzo

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!