Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

ADO '20 - Nieuw Utrecht

Uitslag 3 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 18 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter Westenbroek A.P.

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

Onder een miezerig regentje opende ADO voor zo'n 500 toeschouwers met overtuiging. Dat had al snel resultaat

Al in de 6e min. kwam ADO op voorsprong. Een snel opkomende Dennis de Wit bediende Rick Neele op maat, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Het was de vraag wie de indraaiende hoekschop van Marvin Boom daarna als laatste beroerde. Na uitvoerig overleg bleek dat Clive Keus te zijn geweest (1-0).
ADO bleef in die fase de lakens uitdelen, al hoewel Erik Mbabazi in de 11e min. de ADO-supporters even deed schrikken. Zijn voorzet belandde echter op de lat.
Daarna liet Nieuw Utrecht zich vaak met 10 man achter de bal afzakken en moest ADO, veelal in balbezit, het spel maken. Nadat in de 14e min. Ugur Kaya zijn actie gestopt zag door Raymond Driven, leek in de 19e min. een prachtige actie van Clive Keus meer kans op succes te hebben. Zijn eindpass werd helaas niet door zijn medespelers begrepen.
Na zo'n 25 min. ging Erik Mbabazi op solotoer het ADO-strafschopgebied binnen, liet zich in het duel mooi vallen maar arbiter Westenbroek, die er bovenop stond, trapte er niet in.
In de 35 e min. leek ADO zijn voorsprong te vergroten. Na een prachtige dieptebal kon Rick Neele alleen op het Nieuw Utrecht-doel afgaan en de ADO-spits scoorde beheerst. Ware het niet dat arbiter Westenbroek meende dat Rick bij die actie gebruik had gemaakt van zijn hand: geen 2-0 en geel voor de ADO-aanvaller.
In plaats van de 2-0 leek in de 37e min. de 1-1 op het scorebord te verschijnen. Een prachtige val van Erik Mbabazi in een duel met Sem van Amersfoort deed Westenbroek besluiten Nieuw Utrecht een penalty toe te kennen en Sem van Amersfoort op geel te trakteren. Het werd het eerste beslissende moment in de wedstrijd (het tweede zou volgen in de 79e min.). Randill Verweij schoot gelukkig voor ADO vanaf 11 meter tegen de buitenkant van de paal, zodat de Heemskerkers toch met een 1-0 voorsprong konden gaan rusten.
In de tweede helft was het een stuk minder. In het begin leken de rollen omgedraaid en maakte Nieuw Utrecht het spel. Het werd er allemaal niet beter op maar de spanning vergoeilijkte veel. Nadat eerst Ugur Kaya de 2-0 afgekeurd zag voor buitenspel, behoedde Jack Laan zijn team voor de gelijkmaker. In de 79e min. ging Erik Mbabazi op het randje van buitenspel alleen op het ADO-doel af. Met zijn voet hield de "Man of the Match" Jack Laan ADO in de wedstrijd.
Daarna was het in de slotfase over en uit. In de 84e min. ging Rick Neele op rechts er rap vandoor. Werd zijn voorzet in eerste instantie door Jeffrey Klijbroek gemist, in de rebound was Ugur Kaya succesvol (2-0).
Dat in de slotminuut Rick Neele na een prima dieptepass van Edwin Dekkers er nog 3-0 van maakte, verhoogde alleen maar de feeststemming aan ADO-zijde.

Opstellingen
ADO'20: Jack Laan, Dennis de Wit, Gert Jan van Leiden, Sem van Amersfoort, Marvin Boom, Sead Mazreku (66e Jeffrey Klijbroek), Ted Amson (59e Edwin Dekkers), Marcel Huisman, Rick Neele, Clive Keus (843 Sven Bertnzen), Ugur Kaya.
Nieuw Utrecht: Raymond Dirven, Henk Hasselbaink, Mouad Benchekh,Robert Guerian, Clayton Karsari, Wendell Fogatie, Jamal Lachkar (46e Aegon Ignatia), Raven Bergwijn (79e Antonio Cvetkovic), Erik Mbabazi, Randill Verweij (64e Dave Huijmans), Omur Arslan.

Scheidsrechter Westenbroek gaf geel aan:
Rick Neele, Sem van Amersfoort, Edwin Dekers en Sven Bertnzen (ADO'20) en Clyton Karsari en Henk Hasselbaink (Nieuw Utrecht)

Toeschouwers: 500

Wedstrijddetails

ADO '20 Minuut Nieuw Utrecht
Clive Keus 7  
30   Clayton Karsari
Rick Neele 35  
Sem van Amersfoort 37  
38   (Gemiste penalty) Randill Verweij
46   Jamal Lachkar Aegon Ignatia
Edwin Dekkers Ted Amson 59  
Edwin Dekkers 61  
63   Randill Verweij Dave Huijmans
Jeffrey Klijbroek Marvin Boom 66  
67   Henk Hasselbaink
Sven Berntzen Clive Keus 77  
79   Raven Bergwijn Antonio Cvetkovic
Ogür Kaya 84  
Sven Berntzen 85  
Rick Neele 90 + 4

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!