Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

ADO '20 - Nieuwerkerk

Uitslag 3 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Schul R.G.C.M.

Aantal toeschouwers 650

Wedstrijdverslag

Nadat eerder de dag ADO 2 met een 3-1 overwinning op Hollandia 2 een einde gemaakt had een negatieve reeks, was daarna ADO 1 aan de beurt. Met eveneeens 3-1 werd nieuwkomer in de Hoofdklasse Nieuwerkerk naar de IJssel huiswaarts gestuurd.

In het begin van het duel liet Nieuwerkerk ADO het spel maken, probeerde het zelf ADO snel vast te zetten en bleven ze met veel mensen achter de bal. Het was ADO dat dan ook wat mogelijkheden om te scoren kreeg, maar in de 9e min. speelde Selchuk Yilmaz de bal te ver voor zich uit en in de 20e min. werd een fraaie voorzet van Marvin Boom bij de 2e paal door Sven Bertnzen naast gekopt.
Daarna volgende een aantal spectaculaire momenten.
In de 26e min. strafte Rick Neele een fout van Sander Hoffmann genadeloos af. De Nieuwerkerk-doelman liet een ogenschijnlijk makkelijke bal los en de ADO-spits scoorde bekeken (1-0).
Lang konden de Heemskerkers niet van de voorsprong genieten. Een paar minuten later werd een bal in het centrum door iedereen gemist, zodat Jerry Scholman zijn opponent Jack Laan bekwaam kansloos liet (1-1).
In de 30e min. had ADO de mogelijkheid om weer op voorsrong te komen, maar bij een foutieve terugkopbal van Andrew Liauw Soen-Tjoen verspeelde Selchuk Yilmaz een levensgrote kans door de bal van zijn voet te laten springen.
Ook in de slotfase van de eerste 45 minuten waren er nog enkele ADO-kansen, maar doelman Sander Hoffmann redde m.n. door een snelle reflex op een schot van Selchuk Yilmaz.
Na de pauze eigenlijk hetzelfde speelbeeld. ADO in het offensief, Nieuwerkerk loerend op de snelle counter. Toch was het ADO dat weer de leiding nam. In de 53e min. werd een snel opkomende Dennis de Wit door Nieuwerkerk-verdediger Shanon Koetsier binnen de 16 m. in de heupzwaai genomen en een rustig en beheerst leidende arbiter Schul kon niet anders dan ADO een strafschop toekennen en Koetsier op geel trakteren. De daarop volgende penalty werd door Edwin Dekkers onberispelijk verzilverd (2-1).
Nadat ADO nog mogelijkheden had om de voorsprong uit te bouwen (Ted Amson schot in handen keeper), namen de Nieuwerkerkers voor het eerst deze middag het initiatief over. ADO moest in verdedigend opzicht even alle zeilen bijzetten. In hun dadendrang waren de mannen van trainer Oscar Biesheuvel vaak iets te fel wat hen ook de nodige gele kaarten opleverden. Nog éen keer mocht ADO van geluk spreken toen Minoun el Kadi in de 72e min. zijn inzet tegen de paal zag belanden. Daarna was het echter over en uit en kon ADO, dank zij een doelpunt in de rebound van Clive Keus (3-1), de wedstrijd gecontroleerd uitspelen.

Opstellingen
ADO'20: Jack Laan, Dennis de Wit, Sem van Amersfoort, Gert Jan van Leiden, Marvin Boom, Edwin Dekkers, Ted Amson (85e Jeffrey Klijbroek), Marcel Huisman, Selchuk Yilmaz, Sven Bertnzen (61e Clive Keus),
Nieuwerkerk: Sander Hoffmann, Bruce Godvliet, Chayo Maria, Jerry Scholman, Minoun el Kadi, Remco Langerveld (46e Yasion Soyturk), Shanon Koetsier, Adrew Liauw Soen-Tjoen (83e Kevin Kamerbeek), Remy Broekmans, Guillermo Liesdek (59e Bram de Bruin), Assad el Harti.

Arbiter Schul geef gele kaarten aan Shanon Koetsier, Bram de Bruin en Bruce Godvliet (allen Nieuwerkerk)

Toeschouwers: 620

Wedstrijddetails

ADO '20 Minuut Nieuwerkerk
Rick Neele 26  
29   Jerry Scholman
46   Remco Langerveld Yasin Söyturk
Edwin Dekkers(Penalty) 53  
53   Shanon Koetsier
59   Guillermo Liesdek Bram de Bruin
60   Bram de Bruin
Clive Keus Sven Berntzen 61  
65   Bruce Godvliet
84   Andrew Liauw Soen-Tjoen Kevin Kamerbeek
Jeffrey Klijbroek Ted Amson 85  
Clive Keus 87  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!