Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

ADO '20 - Quick

Uitslag 1 - 2 (1 - 1)

Datum zondag 13 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Wassink R.

Wedstrijdverslag

Teleurstellende nederlaag voor ADO'20

Nadat ervooraf de nodige plichtplegingen waren verricht (onthulling nieuwe Led-scorebord CLUB'73 en de uitreiking van de Piet Voormeer-trofee aan Sem van Amersfoort) kon het duel tegen Quick beginnen.
ADO-trainer Thijs Sluijter had vooraf vooral in defensief opzicht moeten puzzelen. Gert Jan van Leiden en Youssouf Zinga waren geblesseerd, waardoor jongeling Marvin Boom op links zijn debuut in competitieverband voor ADO 1 maakte. Centraal stonden dit keer Sem van Amersfoort en Edwin Dekkers, Marcle Huisman keerde terug op het middenveld.

Het eerste kwartier ging het spel snel over en weer zonder dat er aan weerszijden echte kansen ontstonden. Gaande het duel werden de duels feller, wat arbiter Wassink al snel noopte tot enkele gele kaarten.

Duidelijk was intussen ook dat Quick met duidelijke offensieve bedoelingen naar Heemskerk was gekomen. Zo was de eerste mogelijkheid er in de 23e min. voor Quick-spits Frank v.d. Heiden die op de rand van de 16 m. vrij mocht aanleggen. Zijn schot was echter niet meer dan een afzwaaier. Enkele minuten later was het een mirakel dat ADO niet op achterstand kwam. Na een Haagse vrije trap werd tot drie keer toe de bal voor het ADO-doel gekeerd (paal, hand ADO-doelman Jack Laan en voet verdediger). ADO was dus gewaarschuwd!
Verrassend genoeg waren het de Heemskerkers die na een half uur op voorsprong kwamen. Rick Neele mocht op het randje van buitenspel doorgaan en op zijn bekeken schot in de verste hoek hoek was Quick-keeper Sander van der Toorn kansloos (1-0).
Het laatste kwartier werd bijzonder interessant, niet direct vanwege het spel maar meer door het vertoonde spektakel, waarin ook arbiter Wassink zijn rol vervulde.
Eerst tikte Marvin Boom in de 16 m. zijn tegenstander licht aan: penalty oordeelde de man in het geel zwart en tevens geel voor de ADO-verdediger. Aanvoerder Kai van Hesse maakte geen fout en stuurde Jack Laan de verkeerde kant op (1-1).
Even daarna werd een fout van Marcel Huisman bijna afgestraft door Frank v.d. Heiden, maar de ADO-doelman kon met zijn voet nog redding brengen.
In de 41e min. leek Rick Neele met een prachtige solo alleen op het doel af te gaan. Steven de Kruif dacht daar anders over en met een forse overtreding werd de doorgang van de ADO-spits te niet gedaan. Geel was slechts het deel van de Quick-verdediger. En ook in de slotakkoorden van de eerste helft waren er nog ADO-mogelijkheden. Een inzet van Marcel Huisman na een vrije trap van Jeffrey Klijbroek werd op de doellijn weggetrapt en in plaats van een voorzet van Sven Bertnzen direct in te koppen wilde Selchuk Yilmaz bij de tweede paal de bal op de borst controleren. Nee dus. In de allerlaatste speelminuut zag Sven Bertnzen, na aan afgeslagen ADO-aanval, zijn foutloze inzet wegens buitenspel afgekeurd.

Na de theepauze was het allemaal wat minder. Quick liet ADO achterin de bal rustig rond spelen en door die vele mensen achter de bal en compact gegroepeerd hadden de mannen van trainer Thijs Sluijter moeite om voorin openingen te maken. Quick hield duidelijk het "koppie" erbij, wachtte de mogelijkheden af en was in de duels ook wat gewiekster. Zo moest Jeffrey Klijbroek bij een Quick-corner via schot meteen op de slof van Frank v.d. Heiden de bal van de doellijn halen. Bovendien had Dennis de Wit het geluk dat scheidsrechter Wassink in de 64e min. bij een overtreding de gele kaarten op zak hield. Hij had er n.l. al één te pakken. Met een vermaning van de uitdrukkelijk aanwezige leidsman kwam hij er genadig af.
Kansen om daarna de beslissende treffer op het scorebord te laten verschijnen, waren er daarna over en weer.
In de 69e min. kwam Dennis de Wit op rechts heel sterk op en zijn voorzet werd door Quick-goalie Sander van der Toorn verkeerd beoordeeld, waardoor ADO-invaller Ogur Kaya voor open doel kon inschieten. Zijn rollertje tegen de paal werd echter op het laatste moment weggewerkt. Nadat Marvin Boom in de 71e min nog een Quick-aanval ten koste van een corner onschadelijk kon maken, waren er nog reële ADO-mogelijkheden Selchuk Yilmaz en Sven Bernzen, maar beide keren was Sander van de Toorn onpasseerbaar.

Na de 90 minuten leek de 1-1 de eindstand te worden. Dat zou ook, gezien het vertoonde spelbeeld en kansen aan beide zijden, een terechte uitslag zijn geweest.
Eén man was het daarmee niet eens. In de blessuretijd was het Virgi Tjin-Asjoe die in volle vaart van zo'n 30 meter afstand een wonderschoon zondagsafstandsschot losliet. Hoewel ADO-doelman Jack Laan nog met een machtige safe het onheil trachtte te voorkomen, verdween de bal onhoudbaar in de uiterste rechter bovenhoek en vierde Den Haag een feestje!

Lou Koopman (ADO '20)

Wedstrijddetails

ADO '20 Minuut Quick
15   Bright Ampong-Zweistra
17   Sjoerd van der Kolk
Dennis de Wit 23  
Rick Neele 31  
Marvin Boom 42  
43   (Penalty) Kai van Hese
44   Steven de Kruijf
Ogür Kaya Rick Neele 46  
53   Sijbren Bartlema
62   Frank van der Heiden
72   Max Hudepohl Tony Bergsma
75   Marc Boshoff Yvo Zuurmond
Paul Groen Marcel Huisman 85  
Clive Keus Jeffrey Klijbroek 88  
90 + 1 Virgil Tjin Asjoe

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!