Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

ADO '20 - RKAVV

Uitslag 3 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 4 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter Wesdorp M.A.

Aantal toeschouwers 595

Wedstrijdverslag

In vergelijking met vorige week trad ADO met een nagenoeg ongewijzigd team aan tegen RKAVV. Alleeen stond Clive Keus deze keer op de plaats van Sven Berntzen. Hoewel ADO in de eerste helft pas laat op stoom kwam, sloeg het na de thee genadeloos toe en overklasten de gasten uit Leidschendam. Eindstand 3-0

De eerste momenten van de wedstrijd werd het duidelijk dat RKAVV met offensieve bedoelingen naar Heemskerk was gekomen. Vooral aan de rechterkant met de snelle Jop Verhagen leek het een aantal keren gevaarlijk te worden. Een paar corners waren echter het enig haalbare voor de Leidschendammers.
Daarna kwam ADO zonder echt goed te spelen meer aan de bal, maar door slordig afspelen kreeg het duel een rommelig karakter. Kansen voor beide teams vielen er het eerste half uur ook niet te noteren. Maar toen er viel weer te genieten van het "Rick Neelen-moment". Vanaf de rechterkant kwam hij snel op, draaide naar binnen en met een bekeken schot in de hoek liet hij doelman Mike ten Kroode kansloos (1-0).
Ook daarna was het ADO dat had kunnen uitlopen naar een grotere voorsprong. Ted Amson wilde met een lob de RKAVV-keeper verrassen i.p.v. overtuigend uit te halen. En bij een verre uitworp van Edwin Dekkers, de doorkopbal van Gert Jan van Leiden kon Clive Keus -vrij voor de doel- de bal niet onder controle krijgen.

Na de pause liep ADO snel uit. Eerst haalde Jedsel Markes nog een bal van de RKAVV-doellijn, was er een goede actie van Clive Keus met een mindere afwerking, maar toen was een wederom goed spelende Gert Jan van Leiden in de 53e min. trefzeker bij een indraaiende vrije trap van de, na afloop uitgeroepen `Man of the Match`, Marvin Boom.
Enkele minuten later was het pleit beslecht voor RKAVV. Na een snelle actie van Ted Amson door het midden kwam de bal in eerste instantie bij de vrijstaande Selcuk Yillmaz, maar toe de ADO-aanvaller te lang aarzelde, nam Rick Neele het zelfverzekerd over en via de onderkant van de lat schoot hij raak.
ADO controleerde de wedstrijd en RKAVV was niet bij machte om het de ADO-defensie moelijk te maken. In de 77e min. kreeg Gert Jan van Leiden voor een vrij onschuldige overtreding geel voorgetoverd. Wat hij beter niet had kunnen doen, was verhaal halen bij de arbiter. De overigens goed leidende Wesdorp reageerde wellicht wat kinderachtig om meteen de tweede gele kaart en daarna de rode te tonen.
Even leek RKAVV toen nog te geloven in een beter resultaat, maar nadat Clive Keus gewisseld werd door centrale verdediger Paul Groen, stond de verdediging van de Heemskerkkers weer op zijn plaats.
In de allerlaatste momenten van de wedstrijd kreeg Jedsel Markes van scheidsrechter Wesdorp geel bij een schwalbe. Omdat het zijn tweede was, mocht ook RKAVV de slotminuten met 10 man uitspelen.
Een lekker overwinning voor de mannnen van Thijs Sluijter en, ook niet onbelangrijk, hield de Heemskerkse verdediging sinds lange tijd de 0 achterin!
Volgende week op naar het nog ongeslagen Westlandia. Kunnen wij onze borst nat maken of moeten zij dat doen? We zullen het zien, want......... we hebben de smaak te pakken!

Opstellingen
ADO'20 Jack Laan, Dennis de Wit, Gert Jan van Leiden, Sem van Amersfoort, Marvin Boom, Marcel Huisman, Ted Amson (74e Sead Mazreku), Edwin Dekkers, Rick Neele, Clive Keus (86e Paul Groen), Selcuk Yilmaz 68e Sven Bertnzen).
RKAVV Mike ten Kroode, Jedsel Markus, Robin Steffels, Gino Lauwers, Adil Choukoud (63e Remco van Wingerden), Jari de Jong, Remco Overvest, Daan de Blank, Rowendy Schoop, Sjors Verhagen, Job Verhagen.

Scheidsrechter Wesdorp gaf geel aan:
Gert Jan van Leiden (2x = rood) en Edwin Dekkers van ADO'20
Jedsel Markus (2x = rood), Adil Choukoud en Sjors Verhagen van RKAVV

Wedstrijddetails

ADO '20 Minuut RKAVV
Rick Neele 30  
45   Jedsel Markes
53   Adil Choukoud
Gert Jan van Leiden 53  
Rick Neele 57  
61   Sjors Verhagen
65   Adil Choukoud Remco van Wingerden
Sven Berntzen Selcuk Yilmaz 68  
Sead Mazreku Ted Amson 74  
Gert Jan van Leiden 78  
Gert Jan van Leiden 78  
Paul Groen Clive Keus 82  
Edwin Dekkers 85  
88   Jedsel Markes

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!