Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

ADO '20 - Westlandia

Uitslag 1 - 3 (0 - 2)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Brito Roque S. de

Aantal toeschouwers 950

Wedstrijdverslag

ADO’20 KANSLOOS TEGEN WESTLANDIA (1-3)

Kon ADO zich in de uitwedstrijd nog goed meten met de Naaldwijkers (pas in de 90e min werd de wedstrijd beslist in hun voordeel), op sportpark De Vlotter hadden de Heemskerkers vanaf het begin weing in de melk te brokkelen.In de eerste tien minuten kon je merken dat beide teams er zin in hadden, het spel ging snel over en weer. Al gauw echter nam Westlandia het heft in handen.De Naaldwijkers wisten elkaar blindelings te vinden, daar waar het bij ADO telkens net niet was. Dat had in de 10e min. al resultaat. Jeroen Spruijt werd in de 16 m. aangespeeld, kreeg alle tijd om de bal te controleren in maakt in de draai heel fraai de openingstreffer. Vijf minuten later werd die voorsprong verdubbeld. Het was wederom Spruijt die de treffer op zijn sloffen had, maar ADO-doelman Jack Laan kon in eerste instantie nog redden. In de rebound schoot Angelo Groen echter wel raak (2-0).
ADO kon daar weinig tegenoverstellen. Speelde Westlandia snel en direct, de Heemskerkers hadden te veel tijd nodig in de opbouw en verloren daarbij de slag op het middenveld. Pas in de 25 min. kreeg ADO een kansje op de aansluitingstreffer. Na een corner van Jeffery Klijbroek miste de bij de tweede paal de vrijstaande Ted Amson jammerlijk.
In het verder verloop van de eerste helft bleven de kansen voor Westlandia, maar dankzij een aantal knappe reddingen van Jack Laan, na afloop uitgeroepen tot "Man of the match", bleef het bij een 0-2 ruststand.
Het tweede deel werd gelukkig meer een wedstrijd. Trainer Thijs Sluijter had middenvelder Sead Mazreku vervangen door routinier Marcel Huisman en dat had effect. Maar hoewel ADO veelvuldig in balbezit was, leek het erop dat het team van trainer Grünholz makkelijk achterover leunde. Echt in problemen kwam de Westlandia-defensie nog niet. Sterker nog: de eerste beste groen witte aanval in de 63e min. was wel meteen raak. Na een hachelijke situatie voor het doel van Edgar Leerdam kwam Westlandia er via Jeroen Spruijt pijlsnel uit. De 37 jarige Marko van der Knaap volgde in zijn kielzog, werd op het juiste moment aangespeeld en de 0-3 was een feit.
Enkele minuten later een identieke situatie: gevaar voor het Westlandia-doel, gevolgd door een snelle uitbraak, maar nu kon Jack Laan door op tijd uit zijn doel te snellen erger voorkomen.
Eindelijk in de 69e min. kreeg ADO loon naar werken. Nadat eerst nog de bal van de doellijn was gehaald, knalde Edwin Dekker van dichtbij raak (1-3).
Daarna waren er nog wel mogelijkheden om dichterbij te komen en de spanning weer terug in de wedstrijd te brengen, maar op de beslissende momenten was het, zoals eerder al gemeld, net niet.

De goed en rustig leidende arbiter De Brito Roque gaf in de sportieve wedstrijd alleen geel aan Jessie van der Burg (Westlandia)

Sport verbroedert zegt men. Helaas is dat niet altijd het geval. Bij ADO'20 en Westlandia wel! De nodige voorwedstrijdjes tussen de F-pupillen van beide vereningen, de opkomst van de spelers met jeugdige begeleiding en het feest na afloop, niet alleen in de kantine, maar ook op het veld. Zie foto!Opstellingen:
ADO'20 Jack Laan, Edwin Dekker, Gert-Jan van Leiden, Sem van Amersfoort, Marvin Boom, Sead Mazreku (46e Marcel Huisman), Ted Amson, Jeffrey Klijbroek, Rick Neele, Clive Keus, Sven Berntzen (72e Ugur Kaya)
Westlandia Edgar Leerdam, Jessie van der Burg, Nick van Vliet, Marko van der Knaap, Vince Olsthoorn, Jordy de Wit, Angelo Groen (87e Timothy le Duc), Jeroen Spruijt, Rémon van Bochoven (81e Erkan Sensoy), Anwar Beeldstro, Mike Brouwer (75e Marcel de Bruijn)


Wedstrijddetails

ADO '20 Minuut Westlandia
10   Jeroen Spruijt
16   Angelo Groen
Marcel Huisman Sead Mazreku 46  
55   Jessie van der Burg
62   Marko van der Knaap
Edwin Dekkers 67  
Ogür Kaya Sven Berntzen 72  
75   Mike Brouwer Marcel de Bruijn
81   Rémon van Bochoven Erkan Sensoy
87   Angelo Groen Timothy le Duc

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!