Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

AFC '34 - Alphense Boys

Uitslag 0 - 2 (0 - 2)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys verovert de koppositie

Door zelf met 2-0 van AFC’34 te winnen en door het verlies van Purmersteijn klom Alphense Boys vandaag naar de eerste plaats van de Eerste Klasse A. De zege in Alkmaar was weer een mooie, de vijfde inmiddels op rij, met voor de zesde keer in negen wedstrijden nul doelpunten tegen. Hoogtepunt was de 0-1 van Patrick Krop aan het begin van de tweede helft. Na een voorzet van Milan van Schaijik nam de spits de bal in een vloeiende beweging aan en in een volgende vloeiende beweging verstuurde Krop de bal – vanaf de rand van het strafschopgebied - ‘stijf’ naar de kruising.
Met die goal kwam er echt beweging in de wedstrijd, die in de eerste helft geen noemenswaardige kansen opleverde en trouwens uitstekend werd geleid door scheidsrechter Wassink. Goed voetbal was op het hoge gras en hobbelige veld niet goed mogelijk. Daar hadden beide partijen last van. Zo af en toe kwam de bal wel voor één van beide doelen, maar de gevaarlijke AFC-voorhoede (met 21 goals tot vanmiddag de meest scorende ploeg in deze competitie) werd goed in toom gehouden door de Boysmannen in de laatste linie. Onder hen Nordin Westenberg, die in de basis startte op de plaats van de geschorste Sjors Lankhaar en zich uitstekend staande hield.
Alphense Boys was één keer echt kansrijk, nadat Bilal el Yacoubi – over hem straks meer - enkele AFC-verdedigers opjoeg en in de war bracht, waardoor de bal plotseling voor de voeten van Krop lag. Die stond even plotseling één tegen één met keeper Ori Hoogland. De hoek was lastig. Met zijn schot passeerde hij wel de goalie, maar de bal zeilde ruim een meter over het lege doel. Verder was de Boys voor rust alleen dreigend bij twee vrije trappen van Thom Nouwens, maar daar liep niemand ‘lekker’ tegenaan.
De wereldgoal van Krop leidde een vermakelijke tweede helft in. Dat Alphense Boys aan die goal kwam, was overigens in de eerste plaats te danken aan het onverzettelijke bikkelen – ook deze middag weer – van de al genoemde El Yacoubi. De middenvelder pakte op meeslepende wijze de bal van twee tegenstanders af - en stond daarmee aan de basis van de aanval die tot de fraaie treffer leidde.
AFC’34 - nummer drie op de ranglijst bij het begin van de wedstrijd - moest na die achterstand voor goals gaan en dus vol op de aanval spelen, om in het klassement niet nog verder op achterstand van Purmersteijn en Alphense Boys te komen. Aanvankelijk hield de Boys-verdediging gemakkelijk stand, mede te danken aan de vele arbeid op het middenveld van de al genoemd El Yacoubi en Milan Stiphout. Toen de thuisploeg toch twee keer héél dichtbij de gelijkmaker was, stond keeper Menno de Jong met uitstekende reddingen Alkmaars succes in de weg.
Naarmate de wedstrijd vorderde, probeerde AFC’34 de druk verder op te voeren. Maar die pressing verschafte de Boys juist ook veel aanvallende ruimte. Met name Yusuf Sarica kreeg in de eindfase kansen op de 0-2. De eerste werd met een katachtige reflex gekeerd door AFC-keeper Ori Hoogland; de tweede werd door een verdediger van de lijn gehaald toen Hoogland al gecapituleerd was. Het pleit voor Sarica – vorig seizoen met 23 goals de onbetwiste clubtopscorer, maar dit seizoen nog steeds met een 0 achter zijn naam – dat hij niet opgaf. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd was Sarica mee toen de Boys in een uitbraak met vier tegenover twee spelers kwam te staan. Die numerieke meerderheid werd eenvoudig uitgespeeld, met Sarica dus ook die het afrondde: 0-2 en daarmee was de wedstrijd beslist. Het enige dat toen nog telde was om opnieuw de nul te houden – en dat lukte.
Door het eerste verlies in deze competitie van de – tot vandaag – koploper Purmersteijn, klom Alphense Boys naar de eerste plaats in het klassement. Welke druk dat geeft en hoe de jonge ploeg van trainer Aad van den Berg daarmee omgaat, zal komende zondag blijken als de Boys gastheer is van het laag geklasseerde SO Soest.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

AFC '34 Minuut Alphense Boys
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!