Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

AFC '34 - SO Soest

Uitslag 5 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 6 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Valse start voor SO Soest

De competitie-opening voor SO Soest, in Alkmaar tegen het gerenommeerde AFC'34, werd een deceptie. De Soesters hadden het meer dan lastig tegen de goed combinerende thuisploeg. De wedstrijd was voor rust al beslist. In de tweede helft had AFC'34 nog wat genade voor SO Soest dat ook nog eens de mazzel had dat Diango Alvarez een goede partij keepte.

In de beginfase leek het er niet op dat SO Soest op deze zondag naar de slachtbank geleid zou worden. In de eerste 9 minuten waren er goede kansen voor Soest te noteren. Na 7 minuten kon Simon van Hengstum goed doorgaan. De lange spits van SO Soest koos voor het balletje breed naar Maarten Jan Belt. De inzet van Maarten Jan werd geblokt door de keeper. Enkele minuten later een goede actie van Levi Parinussa. De linksbuiten zag zijn inzet uit de doelmond getrapt worden.

Hiermee waren de wapenfeiten voor SO Soest wel op. Want AFC'34 zocht op het stokoude kunstgrasveld (het hoofdveld was nog niet vrijgegeven) de combinatie en wisselde deze veelvuldig af met de lange bal. De ploeg uit Alkmaar behoort dit jaar tot de favorieten en die rol werd deze zondag zeker waargemaakt. Soest kwam een paar keer goed weg nadat een diepgestuurde speler voor buitenspel werd afgevlagd. Maar in de 23ste minuut was het toch raak. Oog in oog met Diango Alvarez maakte de spits van AFC geen fout.

SO Soest speelde gehaast en onzorgvuldig. De verdediging oogde onwennig en nerveus, op het middenveld werd de bal niet langer dan 10 seconden in de ploeg gehouden en de spitsen wisten nauwelijks gevaar te stichten. AFC'34 speelde geduldig, wachtte op de Soester fouten en strafte deze kort voor rust genadeloos af.

In de tweede helft probeerde Soest wat terug te doen met de snelle Niels van der Plaats voor Simon van Hengstum. De Soester kregen enkele goede mogelijkheden in het tweede bedrijf. Maar die kansen waren pas te noteren nadat de wedstrijd al lang en breed gespeeld was. Kort na rust liet Diango zich verrassen door een vrije trap die bij de eerste paal binnenviel en in de 60ste en 65ste minuut werd het ook nog eens 4-0 en 5-0. Hierna liet AFC'34 de teugels een beetje vieren en kwam Soest tot enkele kansen. Maar zelfs de eretreffer zat er deze zondag niet in. Soest had overigens geluk dat keeper Diango Alvarez met enkele fraaie reddingen de schade nog wist te beperken.

Komende zondag komt De Foresters op bezoek. Vorig seizoen betekende de komt van deze ploeg een 3-0 zege. Voor zo'n resultaat zou Herman Wallenburg direct tekenen. Hopelijk richt de ploeg zich op en zien wij een herboren SO Soest op de Bosstraat-Oost.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg (78. Dave Klarenbeek), Hessel de Goeij, Milan van Wincoop, Thijs Janmaat; Bas Tullemans (78. Jim van den Berg), Rayendall Bitorina, Maarten Jan Belt; Levi Parinussa, Simon van Hengstum (46. Niels van de Plaats), Dylan Meijer

Website SO Soest

Wedstrijddetails

AFC '34 Minuut SO Soest
90  
90  
90  
90  
90  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!