Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

AFC - HSC '21

Uitslag 1 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 20 december 2015 om 14:00

Scheidsrechter Brito Roque S. de

Aantal toeschouwers 350

Wedstrijdverslag

Dubbel gevoel bij HSC'21 na remise bij AFC

Een jeugdig HSC'21 dat startte met twee basisdebutanten pakte zondag een verdienstelijk gelijkspel bij AFC. De Amsterdammers hadden in thuiswedstrijden tot dusverre uitstekend gepresteerd, terwijl HSC'21 op verplaatsing nog maar één zege boekte. De remise was dus verdienstelijk, maar toch was het even slikken voor de groenwitten. De gelijkmaker viel namelijk pas in de slotfase, al was het gelijkspel over 90 minuten wel een terechte uitslag.

Met Gerben ten Hag en Dion Hartgerink van A1 voor het eerst in de basis (basiskrachten Van Dijk, Basut, Van Ek en Cenk Uguz ontbraken) startte HSC'21 onwenning. AFC nam het initiatief en kreeg in het eerste kwartier een aantal dikke kansen om de score te openen. Ook HSC'21 was één keer dicht bij een doelpunt, maar Stef Ottink kon Rick Bouwmeister net niet bereiken. Na een kwartier luwde de storm enigszins, maar bleef AFC wel het betere van het spel en de beste kansen houden.

Het was dan ook tegen de verhouding in dat HSC'21 op voorsprong kwam. Het doelpunt was er echter niet minder mooi om. Zowel het voorbereidende werk van Bas ter Hogt als de afronding van Rick Bouwmeister was uitstekend. De Haaksbergenaren zochten dus goed geluimd de kleedkamers op sportpark Goed Genoeg op.

Na rust kwam de wedstrijd meer en meer in de balans. En omdat beide teams vol op de aanval speelden leverde dat een enerverende wedstrijd met kansen aan beide kanten op. Gaandeweg had HSC'21 de wedstrijd echter steeds meer onder controle en leek een knappe overwinning in de maak. Ondertussen mocht ook Brent Schutte (A1) zijn eerste minuten maken in de topklasse. Bas ter Hogt kreeg tien minuten voor tijd een enorme kans om het duel te beslissen, maar hij raakte de paal.

In de slotfase ging het vervolgens alsnog mis. Freek Grondman kreeg de bal op zijn arm in de 'zestien' en dat leverde AFC vanaf elf meter een buitenkansje op. Daan Sutorius maakte dankbaar van de gelegenheid gebruik om zijn seizoenstotaal verder op te krikken. Het zorgde na afloop voor wisselende emoties bij HSC'21.

website HSC '21

Wedstrijddetails

AFC Minuut HSC '21
28   Freek Grondman
40   Rick Bouwmeister
Matthijs Jesse Guido Moelee 63  
67   Gerben ten Hag Brent Schutte
Mitchell Theuns Jonathan Richard 73  
77   Joost Exterkate Bas Postma
Jasper de Haer Pieter Koopman 86  
Daan Sutorius(Penalty) 88  
89   Bas ter Hogt Sjoerd Visschedijk

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!