Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

AFC - UNA

Uitslag 2 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:30

Scheidsrechter Kloeze J. te

Aantal toeschouwers 350

Wedstrijdverslag

Terwijl Ajax speelde in de Rotterdamse kuip ging UNA in Amsterdam de teil in. Na drie nederlagen op rij gaf het gelijke spel van de Zeelstenaren tegen VVSB weer een beetje moed. Helaas was de opluchting van korte duur, want op Sportpark Goed Genoeg was UNA gewoon niet goed genoeg. Met een 2-0 nederlaag tegen AFC kwam het team van Mark Schenning uiteindelijk nog goed weg, want de score had nog hoger uit kunnen vallen.

De enige echte kans voor de geelzwarten ontstond al in de tweede minuut. Een vrije trap van Jeroen Stottelaar kon doelman Sandor niet onder controle krijgen en in de situatie die toen ontstond hadden diverse UNA-mannen de kans om de bal in het doel te werken. Deze riante mogelijkheid eindigde echter over de achterlijn. Toch een goed begin van de geelzwarten, maar daarna werd UNA steeds meer teruggedrongen op eigen helft. Nog één waterkansje bleef er te aanschouwen, doch Benjamin van Wanrooij zag zijn poging over gaan. Alles wat fout kon gaan in het Zeelster kamp ging ook mis, terwijl de thuisploeg steeds dreigender werd. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en dat kwam er ook in de 31e minuut via Koen Bosma. Eigenlijk vreesden de talrijk opgekomen UNA-fans voor nog meer Amsterdamse treffers. Die bleven voor rust uit, maar na de pauze werd het al snel 2-0. In de 47e minuut was het weer Koen Bosma die de score verdubbelde.

Met de moed der wanhoop probeerde UNA de aanval te zoeken. Slordigheid, geen zelfvertrouwen en een gebrek aan creativiteit maakten de dienst uit. Ook AFC was niet van plan om echt door te drukken en zag dat 2-0 voldoende was om de winst over de streep te halen.

Wederom werd aangetoond dat de competitie in de Topklasse dit jaar zeer grillig is. Vorige week verloor AFC met 3-0 van Magreb’90; de club waarvan UNA nog met 5-0 won.

UNA ging kopje onder in Amsterdam en hopelijk komen de geelzwarten aanstaande zondag tegen Hercules weer boven water.

website UNA

Wedstrijddetails

AFC Minuut UNA
Koen Bosma 28  
Koen Bosma 31  
Geoffrey Galatá 38  
Koen Bosma 47  
Guido Moelee 60  
67   Emre Bostanci Jorn Sweres
79   Niek van Boekel Mark Janssen
79   Benjamin van Wanrooij Thom van de Donk
Pieter Koopman Edip Biberoglu 79  
82   Thomas Huijben
85   Nick Tielemans

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!