Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

AFC - VVSB

Uitslag 3 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 29 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Elzen F.M.L van den

Aantal toeschouwers 1000

Wedstrijdverslag

VVSB weet niet te winnen bij AFC

Voor het eerst in vijf jaar heeft AFC weer gewonnen van VVSB. In het seizoen 2010/2011 werd het 3-0 voor de Amsterdammers. Deze jaargang werd het 3-1. VVSB kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Frans van Niel, maar Daan Sutorius (2x) en Pieter Koopman zorgden voor de overwinning van de thuisploeg.

VVSB startte sterk in Amsterdam en kreeg in de persoon van Giovialli Serbony de eerste kans van de wedstrijd. De spits van VVSB kon echter niet goed bij de bal komen, waardoor zijn inzet een makkelijke prooi werd voor doelman Laszlo Sandor. Een paar minuten later was die doelman kansloos op de inzet van Frans van Niel. De middenvelder ontving de bal van Tommy Bekooij en schoof de bal keurig in de lange hoek.

Naar mate de wedstrijd vorderde werd ook AFC gevaarlijker. Oud-VVSB speler Koen Bosma zag zijn schot gered worden door doelman Ronald van der Meer. Na een half uur voetballen kwam AFC op gelijke hoogte. Melvin Grootfaam kon langs de achterlijn de bal terugleggen op Daan Sutorius die de bal simpel in het doel kon tikken. Vlak voor de rust kreeg Bekooij in het strafschopgebied een duw van een AFC-verdediger. Scheidsrechter Van den Elzen wees resoluut naar de strafschopstip, maar ging op aandringen van de AFC-spelers toch nog in overleg met zijn assistent. Na dit overleg besloot de scheidsrechter dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt en dat hier dus een vrije trap voor gegeven moet worden.

Vlak na de thee kon Jonathan Richard dwars door de verdediging van VVSB heen lopen, maar schoot de middenvelder naast het doel. In een van de spaarzame momenten voor het doel van AFC, was VVSB niet bij machte om de score op te voeren. Vladimir Jozic kreeg de grootste kans van de wedstrijd, maar oog in oog met doelman Sandor kon de aanvoerder zijn ploeg niet op voorsprong schieten. Aan de andere kant was er een identieke situatie voor Koen Bosma, maar ook hier was de doelman de winnaar.

In het laatste kwartier van de wedstrijd schoot invaller Pieter Koopman AFC op voorsprong. De spits kon vrij worden aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en schoot koelbloedig raak. Een paar minuten later werd het zelfs nog 3-1, toen Daan Sutorius de combinatie aanging met Bosma, waarna eerst genoemde de bal achter Van der Meer schoot.

Tekst: Stefan van den Burg

Wedstrijddetails

AFC Minuut VVSB
9   Frans van Niel
Mitchell Theuns 12  
Daan Sutorius 30  
Jonathan Richard 60  
Mark van den Boogaart 73  
Pieter Koopman Edip Biberoglu 79  
Pieter Koopman 81  
84   Tommy Bekooij Tomas Tavilla
84   Stefan Kraaijvanger Stijn van der Slot
Daan Sutorius 86  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!