Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - AFC '34

Uitslag 3 - 2 (3 - 2)

Datum zondag 3 april 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

In laatste minuten van 0-2 naar 3-2

Paul Bahlmann

Zeven minuten voor het einde leek de wedstrijd gespeeld, toen AFC’34 tegen Alphense Boys op een 0-2 voorsprong kwam. Maar een minuut of vijf en wat blessuretijd later stapten de roodwitten tot ieders verwondering met een 3-2 overwinning het veld af. Bilal el Yacoubi (foto Ron Hoenson) scoorde de winnende goal. Zie www.alphenphoto.nl voor meer foto's.

‘Einde oefening’, leek het bij de tweede Alkmaarse treffer. In de tachtig minuten daarvoor was het de Boys slechts incidenteel gelukt om de bezoekers enigszins in verwarring te brengen en niets wees in de richting dat het deze middag nog anders zou worden. De thuisploeg mocht blij zijn dat AFC’34 de wedstrijd al niet veel eerder in het slot had gegooid. Omdat veel kansen werden gemist, mocht de Boys er lange tijd in geloven dat de tweede thuisnederlaag van het seizoen wellicht nog kon worden afgewend. Maar na de 0-2 geloofde niemand daar nog in.

Zou de wedstrijd in 0-2 zijn geëindigd, dan had iedere bezoeker dat een normale uitslag gevonden. Het zou dan waarschijnlijk alleen nog zijn gegaan over de penalty, die Alphense Boys op slag van rust níet kreeg en waarbij AFC’34-keeper Ori Hoogland een rode kaart bespaard bleef. De doelman torpedeerde - niet opzettelijk, maar toch - de in kansrijke positie gemanoeuvreerde Maurice Kerkhof. Die actie liet scheidsrechter Punt onbestraft, tot frustratie van de Boysspelers. Al vond trainer Aad van den Berg in de rust dat zij vooral zichzelf moesten veroordelen, voor het slechtste halfuur voetbal dat dit seizoen werd vertoond. Tegenover het feit dat de Boys geen strafschop kregen, stond overigens, in de tweede helft, dat de leidsman in de tweede helft ook een penaltyclaim van AFC’34 wegwuifde.

Omdat die penalty’s niet werden gegeven – en omdat vooral de bezoekers nogal wat kansen verprutsten - bleef het zondagmiddag op De Bijlen lange tijd bij de 0-1 die in de 16-de minuut door Bas Kansen was gemaakt. De nummer 8 alleen al, had in het eerste halfuur voor een 0-3 stand kunnen zorgen. Hij deed zijn naam eer aan. Gelukkig voor de Boys heette hij geen Schutter. Eén keer had hij de pech de paal te raken. Verder trof hij – zoals meer AFC’ers deze middag – Boyskeeper Menno de Jong op zijn weg.

Ook De Jong’s latere vervanger Edwin Sudibyo moest deze middag diverse keren redding brengen. De Jong was de tweede speler die geblesseerd voortijdig de wedstrijd moest staken. Maurice Kerkhof moest na de al gememoreerde botsing vlak voor rust ook uitvallen.

Alphense Boys kwam pas in de tien minuten voor rust beter in het ritme, maar nooit helemaal op toeren. Ook in de tweede helft niet. Het veldspel bleef steken in goede bedoelingen en wat pech, bijvoorbeeld toen in de 62-ste minuut een inzet van Bilal el Yacoubi door Ilker Yilmaz nog van de lijn kon worden gehaald. Een schot van Patrick Krop ketste af op een been van een ploeggenoot. Kevin Cameron probeerde het nog een keer uit de tweede lijn, maar zijn boogbal kon nog net door Ori Hoogland tot corner worden verwerkt. Aan de andere kant kreeg AFC’34 net zoveel mogelijkheden om de 0-2 te maken. Sandro Staal deed het uiteindelijk, nadat hij volledig vrijgespeeld voor het doel kwam en beheerst afrondde.

In de 87-ste minuut verraste Milan Stiphout iedereen, behalve zichzelf, met een prachtig schot uit de tweede lijn. “Ik train er veel op, ook afgelopen donderdag nog na de training met assistent-trainer Eli Wattimury. “Er stond niemand vrij, dus dan maar een keer zo schieten”, zei de jonge verdedigende middenvelder. Twee minuten na de 1-2, zijn eerste treffer in Boys 1, kwam Stiphout vrij op rechts en leverde een harde, perfecte voorzet af. De bal eindigde bij Kevin Cameron, die koelbloedig bleef en ten minste één punt veilig stelde voor de Boys.

In blessuretijd werden het er zelfs drie. Eerst verijdelde invaller-keeper Sudibyo nog twee keer een tegengoal, waarna de Boys nog een keer de aanval zocht en Bilal el Yacoubi zichzelf met een van richting veranderd schot tot match-winner kroonde. Ook zijn naam staat nu op het topscorerslijstje van de Boys. Gevolg van deze bizarre ontknoping was dat Alphense Boys op één van de koplopers van 1A drie punten inliep. Hoogland verloor namelijk van SC Woerden. De achterstand van de Boys op de wel winnende lijstaanvoerder Purmersteijn bleef vijf punten. De voorsprong op nummer vier Fortuna Wormerveer bleef zes punten. De derde plaats geeft Alphense Boys in elk geval toegang tot de nacompetitie.

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut AFC '34
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!