Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - Boshuizen

Uitslag 0 - 1 (0 - 0)

Datum zondag 22 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Wassink R.

Wedstrijdverslag

Nederlaag in blessuretijd

Een typische 0-0 wedstrijd kreeg in de allerlaatste seconden toch nog een winnaar. In de enige minuut blessuretijd verschalkte FC Boshuizen zondagmiddag Alphense Boys op eigen veld. En dus reist de Boys donderdagavond met een 1-0 achterstand af naar Leiden voor de return in de eerste ronde van de nacompetitie. Het wordt erop of eronder, maar dat geldt voor beide ploegen.
Alphense Boys - FC Boshuizen werd geen spectaculaire wedstrijd, maar onderhoudend was het duel zeker. Beide teams deden in geen enkel opzicht voor elkaar onder. Het leidde tot een wedstrijd met slechts enkele kansen voor beide doelen. “Typisch nacompetitievoetbal”, vond Boys-trainer Aad van den Berg, die zijn ploeg met een behoudende instelling het veld op had gestuurd. Ook FC Boshuizen hield de rem erop, mede ingegeven doordat het vier, vijf basiskrachten miste. Daardoor speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk op het grote middenveld af.
Alphense Boys miste één basisspeler, de geblesseerde Evert Bauman. Hij werd uitstekend vervangen door A-junior Bas van Zoest. De beste man van het veld was overigens scheidsrechter Wassink, die de kaarten op zak kon houden omdat - ondanks de grote belangen - alle duels buitengewoon sportief verliepen. Op slag van rust viel de enige serieuze kans van de eerste helft te noteren en die was voor de bezoekers. Het vizier stond niet op scherp.
Pas nadat zeven minuten na de pauze Boyskeeper Menno de Jong een lastige bal van Lars van Bommel moeizaam had verwerkt, brak een sterke fase aan van Alphense Boys. FC Boshuizen kwam toen een poosje niet onder de druk uit en er diende zich een aantal mogelijkheden voor de Boys aan. Maar het was steeds net niet. Met name aan combinatie tussen Kevin Cameron en Raychelo Fecunda had een beter lot verdiend dan een ietwat gelukkige redding van keeper Dennis van Rosendaal.
Nadat dit Alphense offensief enigszins luwde, was de slotfase weer voor FC Boshuizen. Erg dreigend werd het niet, maar waar de bal voor Alphense Boys steeds net niet goed gevallen was, was dat dertig seconden voor het eindsignaal wel het geval voor de gasten. Uit een rommelige situatie viel de bal opeens voor de voeten van Van Bommel, die onhoudbaar uithaalde: 0-1. Er werd toen nog wel afgetrapt, maar ook direct voor het einde gefloten.
En dus heeft FC Boshuizen voorlopig de beste papieren om deze dubbel te overleven. Lastig zal het donderdagavond worden, maar kansloos is Alphense Boys zeker niet. De ploeg die de volgende ronde haalt, komt hoogstwaarschijnlijk tegenover SJC te staan. De Noordwijkers wonnen hun eerste wedstrijd van hoofdklasser Nieuwerkerk met 2-0.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut Boshuizen
90   L. van Bommel

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!