Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - de Foresters

Uitslag 3 - 5 (3 - 5)

Datum maandag 16 mei 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Beschamende nederlaag

Bloemen voor de spelers en de staf van Alphense Boys, omdat ze deelname aan de nacompetitie vorige week veilig hadden gesteld. Het was maar goed dat de boeketten vóór de wedstrijd tegen De Foresters waren uitgedeeld, want na afloop zou niemand daar zin in hebben gehad. De Boys verloren voor de tweede keer dit seizoen van de degradant. Destijds was het 5-0, nu 5-3.
“Dramatisch. Wat een aanfluiting. Ik schaam me.” Aan die woorden van trainer Aad van den Berg valt weinig toe te voegen. In een wedstrijd waarin alleen de spreekwoordelijke eer op het spel stond, ging Alphense Boys oneervol van het veld af. Alleen de openingsfase was goed en die leverde een handvol kansen op, waarvan Bilal el Yacoubi er één wist te verzilveren. De andere ballen waren voor de voortreffelijke doelman Casper Sombroek. Vooral de wijze waarop hij twee poeiers van Lars van der Plank uit zijn doel ranselde, was indrukwekkend.
De bezoekers konden ook in het vervolg van de eerste helft weinig tegenover het spel van de thuisploeg stellen en kwamen slechts twee keer in de buurt van het Boys-doel. Eerst voorkwam Menno de Jong met een fantastische zweefduik dat de bal in de bovenhoek verdween, maar bij de tweede poging was het wel raak. De verdediging werd uitgespeeld en Niels Haring kon simpel de 1-1 binnenschuiven.
In de tweede helft werd het Boys-spel steeds bedenkelijker. Een eerste slordigheid leverde de 1-2 door Barry Koppes op , maar nog in dezelfde minuut scoorde Arjan Ouwendijk de gelijkmaker en even later zorgde hij zelfs voor een 3-2 voorsprong. De Foresters legde zich er niet bij neer en maakte vervolgens duidelijk dat een zo zwak acterend Alphense Boys in de nacompetitie niets te zoeken heeft. Andermaal Koppes, Daan Groot en Robin Leeuwenburg zorgden voor de 3-5 eindstand. Zo sneeuwde het Boys 1-debuut van de 16-jarige invaller en B-junior Bryan Iliohan droevig onder.
Voor de ranglijst van de Eerste Klasse A deed deze uitslag er niet toe. Welke uitslagen wel? Het verlies van Purmersteijn bij DEM (2-1), waardoor de ploeg uit Purmerend – die bijna het hele seizoen op de eerste plaats heeft gestaan – op de valreep toch het kampioenschap aan Hoogland moest laten! Hoogland won namelijk wél en maakte daarmee de twee punten achterstand op de slotdag goed. Felicitaties aan de kampioen! Purmersteijn gaat met de Boys en Fortuna Wormerveer de nacompetitie in.
Met De Foresters degradeert ook AFC Quick 1890. De Zouaven (twaalfde) moet als zogenoemde ‘herkanser’ nacompetitie tegen degradatie spelen. Woerden (tiende) en VVIJ (elfde) eindigden in punten gelijk, maar op basis van het doelsaldo is ook VVIJ veroordeeld tot de nacompetitie. VSV speelde zich met een 3-0 overwinning op Quick 1890 ‘veilig’.
In de nacompetitie treft Alphense Boys a.s. zondag thuis FC Boshuizen, de nummer twee uit de Eerste Klasse B en winnaar van de eerste periode in die competitie. De return in Leiden is op donderdag 26 mei. De winnaar komt tegenover de winnaar te staan van Nieuwerkerk – SJC (speeldagen donderdag 29 mei en zondag 2 juni). Op 5 en 12 juni volgt de finale-dubbel.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut de Foresters
0  
0  
0  
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!