Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - de Zouaven

Uitslag 1 - 2 (1 - 2)

Datum zondag 24 april 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Boys 1 verliest van degradatiekandidaat

Niet voor het eerst kon Alphense Boys 1 vandaag niet winnen van een ''laagvlieger'' in de 1e klasse. Het werd zelfs een thuisnederlaag tegen De Zouaven (1-2). Yusuf Sarica tekende in de eerste helft voor de fraaie gelijkmaker.

In de eerste helft was er nog niets aan de hand en was Alphense Boys gewoon de betere ploeg op het veld. Al in de 2e minuut schoot Kevin Cameron hard nét naast het doel. Na wat kleine speldenprikjes brak De Zouaven ineens (na balverlies op het middenveld) uit over rechts. Maar liefst drie achtereenvolgende bloktackles werden verloren en schuin alleen voor Edwin Sudibyo schoot de aanvaller van De Zouaven kiezelhard en diagonaal raak (0-1). Volkomen tegen de verhouding in. Alphense Boys schrok even maar ging al snel op jacht naar de gelijkmaker, In de 26e minuut kapte Yusuf Sarica de bal naar zijn linkerbeen en knalde de bal hard en onhoudbaar vanaf de rand van de 16 meter in de kruising (1-1).

Even later kopte Patrick Krop een voorzet van Raichelo Fecunda net naast en schoot een minuut later Arjan Ouwendijk te slap in waardoor de keeper kon redden. In de 36e minuut gaf Thom Nouwens een fantastische pass op de doorgebroken Evert Bouwman (!) maar die kreeg de bal op zijn rug anders had hij oog in oog met de Zouaven keeper gestaan. In de 37e minuut zagen we een prachtige actie van Thom Nouwens langs de achterlijn, hij schudde met een paar schijnbewegingen enkele verdedigers van zich af, maar zijn teruggelegde bal op Patrick Krop werd doorzien door een Zouaven verdediger.

Vlak voor rust schoot Kevin Cameron recht op de keeper. Kortom, kansen genoeg en in de rust was de stemming dat het een kwestie van tijd zou zijn en dat Alphense Boys wel zou gaan winnen. Het zou heel anders lopen....

In de 49e minuut ging Patrick Krop alleen op de keeper af, maar hij schoot iets te ongecontroleerd op de vuisten van de keeper. Ook een mooie voorzet van Bilal El Yacoubi had een beter lot verdiend, maar er stond niemand op de juiste plek. In die fase zagen we het gevaar al aankomen. Het middenveld lag volkomen open en vooral verdedigend bekommerde zich niemand over de organisatie bij eventueel balverlies. De geschorste Milan Stiphout werd hierbij node gemist. In de 58e minuut counterde Zouaven in een 2 tegen 1 situatie op Edwin Sudibyo af, die met hulp van Raichelo Fecunda nog winnend uit de strijd kwam. Ook in de 63e minuut kwam Alphense Boys goed weg bij opnieuw een snelle tegenaanval. In de 76e minuut schoot de linkerspits van De Zouaven, 5 meter voor het lege doel nog naast...! Ook die waarschuwing was vandaag niet aan Alphense Boys besteed. In de 81e minuut gebeurde wat iedereen al voelde aankomen. Balverlies op het middenveld, de Zouaven met veel spelers eruit en eroverheen en de teruggelegde bal kon vrij worden ingeschoten (1-2). Daarna kon Alphense Boys nauwelijks nog een vuist maken tegen het sterk vertragende Zouaven. In blessuretijd had Kevin Cameron nog wel de gelijkmaker op zijn voet, maar vlak voor de keeper schoot hij tegen hem aan.

Een pijnlijke nederlaag waarin we vooral in de tweede helft duelkracht, passie en beleving mistten bij Alphense Boys. De schade (andere uitslagen) viel na afloop nog mee, de weg naar de nacompetitie ligt nog wagenwijd open.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut de Zouaven
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!