Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - DEM

Uitslag 2 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 4 oktober 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys pakt winst met tien man

Alphense Boys, dat een groot deel van de wedstrijd met tien moest spelen, pakte in de slotfase de overwinning op DEM dankzij twee doelpunten van invaller Joey Mantjes. Dit én de tweede plek op de ranglijst waren best een royale beloning voor hetgeen de Boys deze middag liet zien. Daarentegen gingen de roodwitten er ondanks de man minder wél voor. Voor de overwinning, in het slotkwartier, toen het DEM niet was gelukt om de numerieke meerderheid in goals te vertalen.
Kansen kregen de bezoekers al vanaf het allereerste begin van de wedstrijd, maar het vizier van de Beverwijkse aanvallers stond – gelukkig voor de Boys – niet op scherp. Uiteindelijk waren de twee kansen die de thuisploeg op de 1-0 kreeg veel groter. Maar Patrick Krop miste al vroeg in de wedstrijd een penalty. Keeper Mike van Vliet koos de goede hoek en was ruim op tijd om de schuiver uit de hoek te tikken. In tegenstelling tot vorige week kreeg Krop dit keer geen herkansing. De tweede grote kans was voor Yusuf Sarica, nadat de bal uit een schot van Thom Nouwens via de lat onverwachts voor zijn voeten caramboleerde. De rebound verdween over het nagenoeg lege doel.
Tegen het einde van het eerste speelpart werd de wedstrijd door Lars van der Plank op zijn kop gezet. De rechterspits – die na drie goede invalbeurten in de afgelopen weken voor het eerst een basisplaats had - was tot dat moment de gevaarlijkste Boys-speler. Nadat hij eerder al een gele kaart had gezien wegens het wegtrappen van een bal na een fluitsignaal, ging hij na een hard duel in de fout door zijn tegenstander gefrustreerd omver te duwen.
In de tweede helft was DEM met een man meer de meer aanvallende ploeg, ook al hielden de in het oranje gehulde blauwen vier man strak in de verdediging. Toch werd Alphense Boys regelmatig omsingeld. Het centrale duo Sjors Lankhaar en Evert Baumann wisten echter van geen wijken. Een keer had keeper Menno de Jong de hulp van de paal nodig en drie minuten voor tijd redde hij knap toen Rik Stals alleen op hem af kwam.
Dat was in de fase dat Aad van den Berg reeds het sein voor een offensief van de Boys had gegeven. “Want met gelijk spelen schieten we niks op.” Evert Bauman schoof bij aanvang van het laatste kwartier door naar het middenveld en voor de versterking van de aanval waren Joey Mantjes en Kevin Cameron in het veld gekomen. Dit leidde meteen tot een serie kansen, die daarvoor niet te noteren waren geweest.
Een minuut na de reeds gememoreerde redding van Menno de Jong viel de goal aan de andere kant. Joey Mantjes dook bij de eerste paal op om een voorzet van Krop binnen te tikken. Na vier minuten in de extra tijd bepaalde hij de eindstand zelfs op 2-0. Patrick Krop passte fraai op Kevin Cameron, die zich fraai vrijspeelde voor de keeper en keurig breed legde op Mantjes. Die had een open goal voor zich. Meteen na zijn treffer was het afgelopen.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut DEM
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!