Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - Fortuna Wormerveer

Uitslag 2 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 18 oktober 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys blijft winnen

Wat als, wat als… Als alle kansen doelpunten waren geworden, was
Alphense Boys - SC Fortuna Wormerveer in 8-6 of misschien ook wel in 5-7 geëindigd. Hangt er van of hoe je de begrippen kans en mogelijkheid definieert. Maar het werd 2-0 voor de thuisploeg, na een zeer open pot voetbal door twee aanvallend ingestelde ploegen. Met de overwinning bleef de thuisploeg in het spoor van koploper Purmersteijn, dat met een verwoestende 9-0 zege op SC Woerden de eerste periodetitel (normaal gesproken) op doelsaldo veilig stelde.
Dat is dan maar zo. Voor Alphense Boys telde in de topper van de dag (nummer twee tegen nummer drie van de Eerste Klasse A hoofdzakelijk om drie punten te pakken. Dat lukte de roodwitten, waarbij het soms meer geluk dan wijsheid was dat de ploeg voor de vijfde keer dit seizoen ‘de nul’ wist te houden. Af en toe hadden de verdedigers het knap lastig tegen de gewiekste aanvallers uit Wormerveer. Maar met enkele fantastische reddingen én met een dosis keepersgeluk, hield keeper Menno de Jong ook deze middag zijn doel weer schoon. En omdat de Boys eveneens uit een zeer riant aantal kansen voor rust wél twee keer wist te scoren, bleven de drie punten thuis.
Beide goals kwamen op naam van Joey Mantjes. In feite is hij een centrale spits, maar hij was dit seizoen aanvankelijk bankzitter. Totdat trainer Aad van den Berg sinds vorige week – na enkele uitstekende invalbeurten - de rechtsbuitenplek voor hem reserveerde. Dat lijkt de jonge aanvaller niet te deren. Deze middag toonde hij zijn killersinstinct. In de 19-de minuut werd hij door aanvoerder Thom Nouwens in de diepte bediend, nam de bal rond de zestienmeterlijn behendig aan en speelde zich met een knappe beweging vrij. Met een geplaatst schot verschalkte hij Fortuna-keeper Rik Remmelzwaal (1-0).
Op slag van rust stond Mantjes op de goede plek om de bal na een afgemeten voorzet van Milan van Schaijik koel binnen te schieten: 0-2, inmiddels al zijn vijfde competitiedoelpunt van dit seizoen. Het was een voorbeeld van doeltreffend omgaan met de kansen, maar beslist nog geen garantie voor een makkelijke middag voor de Boys. Fortuna Wormerveer kwam dit seizoen al drie keer eerder uit een ogenschijnlijk geslagen positie terug. Drie wedstrijden werden met 4-3 gewonnen na een 1-3 achterstand…
Dat deze middag de inhaalrace niet lukte, had deels te maken met missers van de spitsen, maar ook met hoe de Boysverdediging stond. “Het is niet zo dat we vandaag niks aan kansen hebben weggegeven. Maar Voor de vijfde keer in zeven wedstrijden de nul houden, dat kan je niet alleen toeval of geluk noemen”, meende trainer Van den Berg. Feit was dat Alphense Boys minstens zoveel kansen als de bezoekers wist te creëren. Het was dan ook tamelijk verwonderlijk dat de 2-0 ruststand ook de eindstand werd.
Hiermee kwam Alphense Boys stevig op de tweede plaats en het is op dit moment nog de enige serieuze belager van koploper Purmersteijn. Komende zondag is er geen programma. Op 1 november gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen VSV.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut Fortuna Wormerveer
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!