Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - Hoogland

Uitslag 2 - 2 (0 - 0)

Datum zondag 6 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys opende de competitie met een 2-2 gelijkspel tegen Hoogland uit Amersfoort. Het was in de eindfase dichtbij de winst, maar deed wat moest: genoegen nemen met de puntendeling - waarvoor twee keer een achterstand moest worden weggewerkt - én blij zijn met de twee goals van de nieuwe spits Patrick Krop; zijn eerste doelpunten in het rood-wit (zie foto van Ron Hoenson, www.alphenphoto.nl).

Voor de ploeg in opbouw was het een goed resultaat, vooral omdat de tegenstander Hoogland was. Die ploeg wordt – net als de Boys - tot de titelkandidaten in de Eerste Klasse A gerekend en dus werd vooraf gezegd dat deze wedstrijd meteen een topper was. Maar dat is dus louter gestoeld op het feit dat zowel Alphense Boys als Hoogland vorig seizoen de finale van de nacompetitie haalden en dus bijna hoofdklasser waren. De serie oefen- en bekerwedstrijden maakte in elk geval bij de Boys duidelijk dat nieuw succes niet automatisch zal volgen. Na het wegvallen van onder andere aanvoerder Pepijn Kooij, Iraaks international Osama Rashid en de geroutineerde spits Moustapha Yachou, heeft de nieuwe trainer Aad van den Berg nog tijd nodig om nieuwe spelers in te passen en de ploeg ‘neer te zetten.’

In zijn voorbeschouwing stelde Van den Berg een stijgende lijn vast – en die trok Alphense Boys zondagmiddag door. Het veldspel was prima, met uitzondering van het eerste deel van de tweede helft. Ook zei de trainer erop te rekenen, dat het dubbeltje voor zijn spitsen Krop en Yusuf Sarica – vorig seizoen in 1A samen goed voor 47 doelpunten – een keer de goede kant op zou rollen. Bij Krop deed het dat in het tweede deel van de tweede helft. Vóór rust nog niet, toen hij alleen voor de Hoogland-keeper de bal hard op diens lichaam schoot.

Ook de andere kansen die de Boys-aanvallers in de eerste helft kregen, gingen verloren. Het waren er méér dan Hoogland kreeg, ook dat was een pluspunt. Desondanks namen de bezoekers na twintig minuten de leiding door een kopgoal van de lange Bas Wobbes (0-1). De ploegen waren aan elkaar gewaagd verder. Afgaande op de laatste fase vóór de pauze, waarin Alphense Boys sterker werd, was het verdiend dat binnen enkele minuten na de hervatting op gelijke hoogte kwam. Patrick Krop tikte na een rommelige situatie de bal over de lijn.

Alphense Boys kreeg er geen vleugels door. Juist Hoogland nam het initiatief over en een kwartier lang kwamen de roodwitten niet meer goed aan de bal. De 1-2 voelde iedereen wel aankomen. Een paar keer kwam de Boys goed weg, maar tegen de geweldige uithaal van Mohammed Alhaydar kon niemand op. Wat later op de avond Oranje niet lukte, kreeg de Boys wel voor elkaar: terug in de wedstrijd komen en blijven. Dat leverde een fraaie treffer op. Na een afgemeten voorzet van Arjan Ouwendijk deed Patrick Krop wat Luuk de Jong ook hoopte te doen: hoog opspringen en in vliegende vaart raak koppen: 2-2.

Voor de Boys en voor Yusuf Sarica persoonlijk was het – kort na de gelijkmaker - jammer dat hij met een snoeihard schot de paal raakte. Pure pech, waar niet zoveel tegen te doen was. Van de mogelijkheden die invaller Kevin Cameron (twee keer) en Bilal el Yacoubi nog kregen, kon dat eigenlijk niet worden gezegd. Zij bleken niet koelbloedig genoeg bij de vrijwel honderd procent scoringskansen in de laatste tien minuten van het duel. Daardoor eindigde het op De Bijlen in 2-2.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut Hoogland
90  
90  
90  
90  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!