Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - Purmersteijn

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 14 februari 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Boys blijft in de race
14 februari 2016 – Het was een boeiende topper, waarin Alphense Boys een uur lang tegen een 0-1 achterstand aankeek en maar weinig kansen op de gelijkmaker wist te creëren. Totdat invaller Lars van der Plank in de 81-ste minuut met een rake schuiver toch een gaatje in de verdediging van Purmersteijn wist te vinden: 1-1. Dat bleef het en de nummers één en twee van de Eerste Klasse A konden daar allebei wel vrede mee hebben.
Het was koud en nat op De Bijlen, maar dan nog kunnen twee goedwillende sportieve teams er - onder leiding van een prima scheidsrechter en twee net zo goede assistenten - een onderhoudende voetbalmiddag van maken. De als topper van de week aangekondigde ontmoeting, was dat qua veldspel niet zo. Daarvoor ging bij de Boys in de opbouw vooral voor rust te veel mis. De jonge ploeg leek het meeste last te hebben van nervositeit. Purmersteijn had meer routine in huis en was fysiek het sterkste in de duels. Alphense Boys zette daar een ongebreidelde werklust tegenover.
Het resultaat was dat gedurende de hele wedstrijd zich vrijwel geen grote kansen voordeden. Beide doelpunten werden van afstand gescoord. De eerste na een kwartier spelen. Toen het de Boysverdedigers was gelukt om topscorer Daniel Schermer van een doelpoging af te houden, rolde de bal voor de voeten van middenvelder Aramez Poupon. Hij schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak, onhoudbaar voor keeper Menno de Jong: 0-1. Op dat moment was dat de beloning voor een goede openingsfase van de bezoekers.
Maar voor de rest van het duel waren beide partijen volledig aan elkaar gewaagd. De Boys was het meeste aan de bal, maar moest voortdurend optellen voor de omschakeling bij Purmersteijn. De blauwwitten kregen enkele mogelijkheden om het duel voortijdig te beslissen, maar waren daarbij te gehaast en/of te slordig. Alphense Boys versaagde niet, al was het soms om moedeloos te worden van het feit dat zij nooit gevaarlijk dicht in de buurt van keeper Tim Elmers wisten te komen. Dat lukte nog het beste na het invallen van spits Patrick Krop. De topscorer van de ploeg was met een bal op de lat het dichtste bij de gelijkmaker.
Lars van der Plank was de volgende invaller. Het is bijna altijd alles of niets met dit talent. Aan het begin van het seizoen was hij als invaller bij SC Woerden matchwinner. Door een rode kaart die hem zeven wedstrijden schorsing opleverde, verdween hij langdurig uit de ploeg en nu loert hij op een terugkeer in de basis. Negen minuten voor tijd demonstreerde hij zijn traptechniek en gaf hij met een hard en laag schot Elmers het nakijken: 1-1.
Even was Purmersteijn van slag en leek het alsof Alphense Boys zelfs nog de overwinning zou gaan pakken. Maar na een minuut of wat kwam de balans opnieuw in evenwicht, waardoor het 1-1 bleef. Toch wel een juiste uitslag.
Op de ranglijst bleef het verschil tussen Purmersteijn (34 punten) en de Boys drie punten. Wel kwam Hoogland op gelijke hoogte op de tweede plaats. De ploeg uit Amersfoort verzekerde zich zondag van de tweede periodetitel, waarin nog één wedstrijdronde moet worden gespeeld. Ook AFC’34 (28 punten) hoeft zich in de titelrace nog niet kansloos te wanen. De rest in het linkerrijtje van 1A is afgehaakt. Er zijn nog tien ronden te gaan en Alphense Boys bleef vandaag in de race.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut Purmersteijn
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!