Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - Quick 1890

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 6 december 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Boys ontsnapt in laatste seconden aan nederlaag
6 december 2015 – Werkelijk in de allerlaatste seconden ontsnapte Alphense Boys zondagmiddag aan een nederlaag. Quick 1890 AFC leek er met de 0-1 overwinning vandoor te gaan, maar de zes minuten extra tijd bleken precies genoeg om er nog 1-1 van te maken. Dankzij dat schamele punt werd de Boys nota bene ook weer medekoploper in 1A.
Daar moest Alphense Boys blij mee zijn, maar in werkelijkheid voelde het puntenverlies toch als een grote teleurstelling. “We hebben in de eerste helft van dit seizoen zes overwinningen op rij gehaald tegen sterke tegenstanders. Toen kwamen de onderste drie ploegen en daartegen halen we met grote moeite vier punten”, stelde trainer Aad van den Berg bezorgd vast. Drie weken geleden werd in de blessuretijd SO Soest verslagen, vorige week ging de Boys er met 5-0 af tegen hekkensluiter De Foresters en ook tegen Quick 1980 was het puffen en steunen.
Met uitzondering van het eerste kwartier weliswaar, want de Boys startte uitstekend. Het aanvalsspel was tot de 15-de minuut van hoog niveau en net als in de vorige weken leverde dat ook nu weer een aantal riante kansen op. Maar geen doelpunten. Dat was voor een belangrijk deel te wijten aan de Amersfoortse doelman Jan Willem van Boekhoven, die alles tegenhield wat maar enigszins tegen te houden viel en daarbij ook nog eens niet te klagen had over een gebrek aan geluk. Schoten van onder anderen Thom Nouwens en Joey Mantjes ranselde de lange keeper uit zijn doel en ook koppend wist Mantjes hem niet te verslaan.
Na die vijftien minuten oppermachtig voetbal veranderde het spelpatroon van lieverlee. Er lukte niet veel meer bij de thuisclub en daardoor kregen de bezoekers er weer geloof in. De twee fysiek sterke en slimme spitsen van de ploeg uit Amersfoort, debutant in de Eerste Klasse A en negende op de ranglijst, zetten de defensie van de Boys bij vlagen nadrukkelijk aan het werk. Doelman Menno de Jong verrichtte zoals gewoonlijk weer een aantal knappe reddingen. Toen hij een keer toch gepasseerd was, werd de bal door een ploeggenoot van de lijn gehaald.
Na de pauze leek Alphense Boys de goede draad weer op te pikken. Een inzet van Thom Nouwens na twee minuten al werd opnieuw op wonderbaarlijke wijze door Boekhoven gekeerd. Vervolgens gaven de gastheren het initiatief echter wéér uit handen. Qua resultaat leek er echter nog niet veel aan de hand voor de Boys, maar dat veranderde na exact een uur voetballen. Een mislukte voorzet van afstand van Jeffrey Snijders kon door Menno de Jong gemakkelijk worden ‘geplukt’, maar vervolgens glipte de bal door zijn handen zo maar het doel in: 0-1.
Natuurlijk gooide Alphense Boys daarna alles op alles om verandering in de stand te brengen, maar moest daarbij wel uitermate attent blijven op de counters. De 0-2 was soms dichterbij dan de 1-1. Yusuf Sarica zag de bal na een pegel op de vuisten van de Quick-keeper stranden en een thuisnederlaag leek toch echt in aantocht. Totdat invaller Kevin Cameron na goed doorzetten van een andere invaller Maurice Kerkhof in de zesde minuut van de extra tijd al vallend snoeihard onder de lat schoot. Nu was zelfs de voortreffelijk keepende Boekhoven kansloos.
Meteen na de aftrap klonk het eindsignaal en zo was er in extremis toch nog een punt binnen. Omdat Purmersteijn verloor delen Alphense Boys en deze club nu de koppositie. Maar Alphense Boys zal toch echt productiever moeten worden, want dit geluk kan niet blijven aanhouden.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut Quick 1890
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!