Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - SO Soest

Uitslag 3 - 2 (3 - 2)

Datum zondag 15 november 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys ontsnapt

Het was Houdini. Alphense Boys ontsnapte tegen SO Soest in de slotseconden aan duur puntenverlies. Vijf minuten voor tijd leek het zelfs een nederlaag te worden, toen de gasten op een 1-2 voorsprong kwamen. Maar op de magnifieke gelijkmaker van Thom Nouwens in de 88-ste minuut volgde in de zogenoemde ‘dying seconds’ ook nog de winnende goal van Kevin Cameron – onberispelijk ingeschoten na een uitgespeelde aanval: 3-2.
Mooi moment – hoe zuur ook voor SO Soest – was de enorme juichpartij van de Boys bij de dug-out. Waar onder andere Patrick Krop en Yusuf Sarica kort daarvoor nog zaten, teleurgesteld over hun wissel. De gedachten gingen vooral terug naar de eerste helft, waarin het beide spitsen niet was gelukt om het veldoverwicht - ondanks een serie riante kansen – in goals uit te drukken. Een 3-0 of 4-1 voorsprong voor de Boys zou niet hebben misstaan. Maar alleen aanvoerder Thom Nouwens wist voor rust het doel te vinden. Hij kon niet meer missen, nadat Joey Mantjes de bal in de 36-ste minuut panklaar voor hem had neergelegd: 1-0. Dat die score ook halverwege nog stond, was aan de ene kant verwonderlijk gezien het veldoverwicht en de hoeveelheid kansen voor de Boys. Aan de andere kant was 1-1 ook mogelijk geweest. Keeper Menno de Jong stond echter met een katachtige redding de gelijkmaker in de weg na een zuivere vrije trap van Thijs Janmaat.
Alphense Boys kwam niet goed uit de kleedkamer en belandde letterlijk en figuurlijk in zwaar weer. De scherpte en overtuiging in het spel van vóór rust, waren weg. De gelijkmaker in de 64-ste minuut van Dylan Meyer kwam niet eens onverwacht. SO Soest, de afgelopen drie seizoenen onder leiding van de huidige Boys-trainer Aad van den Berg, leek opnieuw te gaan stunten. Vorig seizoen namen ze ook al de drie punten mee vanaf De Bijlen. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd mocht Maarten Jan Belt ongehinderd aanleggen voor de 1-2 en daarmee leek SO Soest voorlopig een nieuwe Angstgegner voor de Boys te worden. En leek het ook dat de positie van koploper na één week alweer te moeten worden ingeleverd bij Purmersteijn.
Zo ver kwam het niet… Enkele offensieve wissels bleken effectief, maar de 2-2 was daar eerlijk gezegd niet aan te danken. Wel aan de fenomenale en eerder al dikwijls geprezen traptechniek van Thom Nouwens, die de bal uit een vrije trap van bijna dertig meter afstand in het doel ‘jaste’. Onhoudbaar voor invaller-keeper Midas Dorrestein. Dat was een paar minuten na de Soest-goal en toen waren er ook nog maar een paar minuten te gaan. In plaats van het punt te koesteren, zette Alphense Boys door en leverde het in de slotseconden toch nog een keer een vloeiende aanval af. Eindstation was invaller Kevin Cameron, die met een loepzuivere trap de winnende goal aantekende.
Hoe belangrijk die voor de ranglijst was, werd duidelijk toen bekend werd dat concurrent Purmersteijn eveneens in de slotfase de winst wist te pakken (1-2 tegen Fortuna Wormerveer). Alphense Boys (10-25) en Purmersteijn (10-23) hebben inmiddels een voorsprong van respectievelijk acht en zes punten op de clubs in de subtop. Maar trainer Aad van den Berg wil beslist niet zeggen dat de kampioensstrijd alleen nog tussen deze twee ploegen zal gaan. “Vandaag speelden we niet goed en dan zie je dat het bijna ook zo maar mis kan lopen.“

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut SO Soest
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!