Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - VVIJ

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Gelijkspel Boys voelt als nederlaag

Teleurstelling over de uitslag. Teleurstelling over de uitvoering. Alphense Boys had geen goede dag tegen VVIJ en kwam niet verder dan 1-1, tegen een ploeg nota bene die in de laatste vier wedstrijden zonder punten bleef. Dat voelde als een nederlaag. In elk geval was de Boys de verliezer van de dag, want de concurrenten voor het kampioenschap Purmersteijn en Hoogland wonnen wél.

“Het woord kampioenschap wil ik niet meer horen. Dan moeten we écht beter gaan voetballen en dan moet ook uit alles blijken dat we kampioen willen worden. Dat heb ik niet gezien”, stak coach Aad van den Berg na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Zeker in de eerste helft miste hij het heilige vuur. Het lukte de trainer in de rust weliswaar zijn ploeg weer scherp te krijgen, maar dat nam zijn ergernis over het vertoonde spel in de eerste helft niet weg. “De wil om te winnen moet uit de spelers zelf komen; dan moet het bloed bij wijze van spreken in je schoenen staan. Maar het was allemaal half-half en dan worden we ook nog in de omschakeling gepakt. Vervolgens loop je de hele tijd vooral tegen jezelf te voetballen.”

De wedstrijd op het door de ‘20 van Alphen’ nagenoeg onbereikbare sportpark begon nog wel mooi voor de Boys, met een halve omhaal van Kevin Cameron. VVIJ-keeper Joey Swanink wist de bal met een geweldige reflex nog net onder de lat vandaan te tikken. De thuisclub was daarna rustig opbouwend en combinerend het meest aan de bal, maar was ronduit slordig in het balbezit en kwam alleen nog gevaarlijk voor het doel van de tegenstander na vrije trappen van aanvoerder Thom Nouwens.

Die draaiden steeds gevaarlijk in, maar het lukte geen enkele ploeggenoot om daar een keer goed tegenaan te lopen. Meestal kon Swanink de bal uiteindelijk rustig oppakken. Zoals in de 30-ste minuut. Tien tellen later lag de bal aan de andere kant van het veld in het doel. VVIJ stak met drie of vier balcontacten over, rafelde de verdediging uiteen en aanvoerder Peter Woest gaf keeper Menno de Jong met een halve punter het nakijken: 0-1. Pas kort voor rust kwam de Boys weer aan een kleine kans (een kopbal van Patrick Krop werd tot corner verwerkt) en mocht het blij zijn dat even later spits Marck van Baal een zeer grote kans niet in 0-2 omzette.

“Je mag dan hopen dat je in de tweede helft op tijd 1-1 kan maken en dan nog genoeg tijd over hebt om alsnog de winst te pakken”, zei Aad van den Berg. Het bleek een gerechtvaardigde hoop, al duurde het lang voordat de wedstrijd ontbrandde. Patrick Krop was in de 52-ste minuut weliswaar al dichtbij de gelijkmaker. Hij kopte de bal na een afgemeten voorzet van Milan van Schaijik op de kruising. In de 60-ste minuut voorkwam de Boysverdediging met moeite een tweede tegentreffer (kans voor Randy Knoppel). Dat waren tot het laatste kwartier de enige hoogtepuntjes. Maar toen ging het los.

Alphense Boys was achterin inmiddels al op man-tegen-man overgeschakeld. De voor laatste man Evert Bauman ingevallen aanvallende middenvelder Maurice Kerkhof mocht binnen twee minuten drie corners nemen. De eerste twee leverden al hachelijke momenten op voor het doel van Swanink. De derde corner leek de minst gevaarlijke, maar via de schouder/nek van Patrick Krop landde de bal bij de eerste paal toch in het doel: 1-1 en nog een kwartier te gaan. Bij de volgende aanval was het alwéér raak voor de Boys, maar werd geoordeeld dat Krop in buitenspelpositie scoorde. In de 84-ste minuut kreeg de spits zijn volgende kans. Oog in oog met Swanink wilde hij niet zelfzuchtig doen en de goal aan Kevin Cameron schenken. Zijn passje was echter te slordig, waardoor Cameron in een te moeilijke hoek voor het doel kwam en de bal niet meer binnen kon schuiven.

Dáár ging de winst, al was het nog niet de laatste Boys-kans van deze middag. Ook niet van VVIJ trouwens, want in minuut 87 trof Nico Roelofs snoeihard de paal naast Menno de Jong. De laatste kans voor de thuisploeg was wéér voor Krop, die nogmaals oog in oog met Swanink kwam. Hij moest wel voor zijn eigen kans gaan nu. Eerst probeerde hij de bal tussen de benen van de keeper door te mikken. Dat mislukte en hij kreeg de rebound, maar toen stond Todd Acquah op de juiste plek om de bal nog uit het verder verlaten doel te halen.

Wat restte, was de frustratie dat Alphense Boys opnieuw puntverlies noteerde tegen een ploeg uit het rechterrijtje - die zoals al gezegd zijn eerste vier competitiewedstrijden van dit kalenderjaar had verloren. De concurrenten Purmersteijn en Hoogland profiteerden optimaal.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut VVIJ
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!