Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - Woerden

Uitslag 0 - 2 (0 - 2)

Datum zondag 24 januari 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys nog niet uit winterdip

24 januari 2016 – Alphense Boys is nog niet uit zijn winterdip. Bij de hervatting van de competitie gingen de roodwitten zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger SC Woerden vrijwel kansloos (letterlijk) van af: 0-2. De doelpunten vielen in de 77-ste en 78-ste minuut en meteen was de wedstrijd over.
De winterdip trad half november al in. Toen won Alphense Boys voor het laatst een competitiewedstrijd, nipt, in blessuretijd, 3-2 tegen SO Soest. De week daarvóór was de formatie van trainer Aad van den Berg aan kop van de Eerste Klasse A gekomen, maar sinds dat moment liep het ineens eigenlijk al niet lekker meer. In de daarop volgende periode tot de winterstop bleek de Boys niet zo goed als de positie op de ranglijst doet vermoeden. Toch staat de ploeg ook na vandaag nog altijd tweede en bleef de schade van de nederlaag tegen SC Woerden beperkt, omdat koploper Purmersteijn bij AFC’34 op 0-0 bleef steken en ook de andere teams in de top vijf punten morsten.
Maar Alphense Boys moet naar zichzelf kijken en vaststellen dat het allemaal niet lekker loopt en een oplossing daarvoor niet zo gemakkelijk te bedenken is. “Anders zouden we het wel anders doen”, aldus trainer Aad van den Berg. De vorm is er bij veel spelers niet, wat ten koste gaat van scherpte, overtuiging en creativiteit. Op drie dertigers na is de ploeg zeer jong. Er stonden zondag drie 19-jarigen en verder hoofdzakelijk begin-twintigers in het veld, die goed kunnen voetballen maar in fysieke duels het onderspit dolven. Dergelijke factoren maken het moeilijk om een tegenstander de wil op te leggen, zeker als die met de meeste spelers ‘achter de bal’ blijven.
Zoals ook SC Woerden dat hoofdzakelijk deed, maar zeker niet uitsluitend. De beginfase was bijvoorbeeld voor de bezoekers en ook in de rest van de wedstrijd staken ze regelmatig en gevaarlijk over. Toen de Boys in de loop van de eerste helft meer controle over de wedstrijd kreeg, deden de blauwwitten het tactisch goed door de weg naar Boysspits Patrick Krop steeds af te schermen. Eén keer was hij dichtbij een goal, toen hij een vrije trap van Thom Nouwens in één keer verlengde en de bal op de lat zag landen. Bij zijn tweede kans werd Krop onderuit gehaald. Waar een strafschop op zijn plaats was, ontving Krop een gele kaart voor een ‘Schwalbe’. Die boeking betekent ook nog dat hij in de volgende wedstrijd aan de kant moet blijven.
Arjan Ouwendijk kreeg in de eerste helft nog de grootste kans op de 1-0. Hij manoeuvreerde zichzelf met een mooi passeerbeweging oog in oog met Woerden-keeper Terence Manschot, maar die keerde zijn inzet. Het moet gezegd dat daarmee alle echte kansen voor de thuisploeg wel zijn genoemd. Diep in de tweede helft volgden er nog twee of drie, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Nadat keeper Menno de Jong al drie keer een tegengoal had moeten voorkomen, was hij in de 76-ste minuut kansloos toen Rick de Lange uit een hoekschop totaal vrijstaand in mocht koppen. Juist op zo’n moment doet zich het gemis van Sjors Lankhaar voelen, die nog kampt met de naweeën van zijn in november opgelopen hersenschudding. Tegenover zijn afwezigheid stond vandaag wel de rentree van Erwin Nuytinck in de basis, die hersteld is van een voetoperatie.
Een minuut later besliste Stanley Mailoa de wedstrijd met een fraaie treffer. Trainer Aad van den Berg trachtte met drie aanvallende wissels nog iets in positieve zin te veranderen, maar dat hielp deze dag niets.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut Woerden
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!