Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alphense Boys - Zeeburgia

Uitslag 3 - 0 (3 - 0)

Datum zondag 20 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys klopt negen man van Zeeburgia
20 september 2015 - Alphense Boys – Zeeburgia werd een wedstrijd die eigenlijk voor niemand leuk was. Voor de tegenstander niet, die na zo’n 35 minuten bij een 0-0 stand nog maar met negen spelers in het veld stond. Voor de scheidsrechter niet, die nogal consequent de regels opvolgde maar toch zeker ook niet voor zijn plezier kort achter elkaar twee rode kaarten trok? Voor het publiek niet, voor wie er ineens ‘geen wedstrijd’ meer was. En zelfs voor de Boys niet, dat het met elf tegen negen nooit goed genoeg kon doen. Het werd ‘maar’ 3-0.

Drie punten bijschrijven en snel vergeten, dus. Dat was de overheersende gedachte na afloop en dat had mede te maken met het zeer matige spel van de Boys. Tegen een opponent met vrijwel zonder uitzondering allemaal technisch hoog geschoolde voetballers. Met elf tegen elf zou de thuisploeg er zijn handen vol aan hebben gehad. Na een gelijk opgaande beginfase waren de eerste grote kansen ook voor de Amsterdammers. Een pegel van Youssef el Abdelhadi werd door Menno de Jong bijzonder knap over de lat getild. Pal daarna zag De Jong een bal via de bovenkant van de lat achter gaan.
Het eerste, lichte, gevaar van Alphense Boys-zijde kon pas in minuut 24 worden genoteerd. Een schot van Yusuf Sarica mondde uit in een hoekschop. Na ruim een halfuur werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Patrick Krop werd knap vrijgespeeld en - op het moment dat de spits net buiten de zestien op het punt van scoren stond - onderuit gehaald. Arbiter Mohammed twijfelde wie de dader was en stuurde de negenendertigjarige doelman Jurgen Belfor met een rode kaart van het veld. Rood was inderdaad de enige straf, maar volgens velen niet voor de keeper omdat het een verdediger zou zijn geweest die Krop tegen de grond werkte.
De 18-jarige juniorkeeper Abe Molewijk nam de plaats van Belfor in en dat zou hij heel verdienstelijk doen. Anderhalve minuut verder stonden de Amsterdammers zelfs met negen man. Don Day had volgens de leidsman een scheldwoord gebruikt dat absoluut niet door de beugel kan en stuurde ook deze Zeeburgiaan weg. Deze beweerde bij hoog en bij laag dat hij iets heel normaals had geroepen, maar de overigens goed leidende Mohammed stond er dichtbij en was heel resoluut in zijn beslissing. Bij veel andere clubs zou het na dergelijke beslissingen een uitermate onvriendelijke partij voetbal worden, maar Zeeburgia bleef positief en sportief voetballen.
Pas drie minuten na de pauze wist de thuisclub het personele overwicht uit te buiten. Het was Sjors Lankhaar die van dichtbij binnenschoot. Het zou vanaf dat moment een gelopen koers moeten zijn, maar niets was minder waar. In plaats van de tegenstander met snel spel stuk te spelen, lag het tempo veel te laag. Sterker nog, de gasten zetten de Boys-defensie herhaaldelijk onder druk. De gelijkmaker zou nog verdiend geweest zijn ook, maar het was aan keeper Menno de Jong te danken dat die niet viel.

In de slotfase zat Zeeburgia er toch helemaal doorheen. Met nog acht minuten op de klok tikte Joey Mantjes op aangeven van Lars van der Plank de bevrijdende 2-0 binnen. Beide jongelui waren kort daarvoor ingevallen. Patrick Krop bepaalde de eindstand daarna uit een rechtstreekse vrije trap nog op 3-0.

Alphense Boys is na drie ronden een van de vijf ploegen die met 7 punten uit drie wedstrijden op de gedeelde eerste plek staan. Ook Purmersteijn hoort daarbij en dat is komende zondag in Purmerend de volgende tegenstander.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Alphense Boys Minuut Zeeburgia
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!