Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alverna - Hollandia

Uitslag 1 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Teuben S.P.M.

Wedstrijdverslag

Twee dubieuze strafschoppen bepaalde de eindstand in Wijchen.

Na de ruime overwinning eerder dit seizoen op Alverna (3-0 red.) herpakte de ploeg van Jan Pruijn zich in de loop van de competitie en werd de naaste concurrent van Hollandia in het linker rijtje.
Het werd vanmiddag een wedstrijd aanhaken of afhaken op het sportpark “het Bospad” in Wijchen. In het eerste gedeelte van de eerste helft kende weinig hoogtepunten, een zeer verdedigend en slordig spelend Alcides tegen een afwachtend Hollandia met slechts een corner voor de thuisploeg en geen enkele reële kans voor beide ploegen. Het venijn zat in de staart van deze helft, in de 42e minuut werd het Stefan Dol met een steekpass weggestuurd door Lars Weistra. In het strafschopgebied werd Dol door Alverna verdediger Johnny Dobson gestopt met een gezamenlijke valpartij tot gevolg. De scheidsrechter van dienst wees echter discreet naar de stip en Robin Schaaf benutte deze kans koelbloedig hij bracht de op dat moment de verdiende 0-1 op het scorebord.

Vlak voor tijd was het Stefan Dol die de 0-2 op zijn schoen had, zijn inzet werd gestopt door Alverna doelman Niek van Ginkel en daarmee werd de ruststand bereikt.

De tweede helft een minder slordig Alverna, dat naar de karakteristieke op de kop van het veld gelegen veld speelde zette de verdediging van Hollandia onder druk. Hollandia kon verdedigend niet de rust bewaren die het in de eerste helft had en kon daardoor vaak het niet voetballend oplossen. Het ontbreekt het jonge team soms aan voetbal gogme om de bal eenvoudig van a naar b te spelen en wordt te vaak een moeilijke speelse oplossing gezocht. In de 60e minuut was het een discutabele handsbal (zonder geel overigens) die de dienstdoende scheidsrechter een strafschop waard vond. Aanvoerder Björn Arts liet Hollandia doelman Nick van Santen geen kans en bracht de stand op 1-1. Hollandia bleef loeren op de counter om met de volle winst terug te keren naar Hoorn echter vlak voor tijd spatte een schot van Jim Roodhof op de lat een driepunter in weg en bleef het onbeslist in Wijchen. Zo werd het geen aanhaken of afhaken en bleef de afstand gelijk.

Peter van Lobberegt (Hollandia)

Wedstrijddetails

Alverna Minuut Hollandia
Gaetan Klaassen 29  
Sven van Gelder 35  
Johnny Dobson 41  
42   (Penalty) Robin Schaaf
Björn Arts(Penalty) 60  
66   Milco Leijen Oussama Ahrouch
Hamdi Tasci Glenn Muller 71  
74   Bilal el Abdouni Robin Muller van Moppes
Karim Dairaa Johnny Dobson 81  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!