Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Alverna - Silvolde

Uitslag 0 - 2 (0 - 0)

Datum zondag 8 mei 2016 om 14:00

Scheidsrechter Vries D.H. de

Wedstrijdverslag

Roy Bouwman beslist in slotfase duel tegen Alverna

Geschreven door Henny Tönis

Vandaag speelde Silvolde de laatste uitwedstrijd in de competitie van de hoofdklasse C in en tegen Alverna. De wedstrijden tegen deze tegenstander kenmerken zich vooral door weinig krachtsverschil in de onderlinge duels. Vandaag ontbraken naast Ischa Krosse ook Nick Huitink en Bertroy Navis waardoor de trainer met een aangepaste defensie aan het duel moest beginnen. Mike van Aken nam de plaats in van Huitink en Brian Hogeweide ging op de backpositie van Mike van Aken spelen. De weersomstandigheden waren dusdanig dat er afgesproken was om regelmatig een drinkpauze in te lassen.

Het begin van de wedstrijd was Alverna de ploeg die het initiatief nam. Voor de gastheren stond er nog het nodige op het spel maar ook Silvolde streed nog voor eventuele deelname aan het toetje van de competitie. Toch was het Silvolde dat in de tiende minuut een kansje kreeg toen Roy Bouwman een hoekschop deponeerde op het hoofd van Dion Teloh maar hij schampte de bal waardoor de bal voorlangs ging. Alverna bleef aanvallend gevaarlijk en kreeg in de 15de minuut een geweldige kans. De linkerspits Johnny Dobson snelde langs de defensie en gaf een geweldige bal op spits Jihad Ouchene. Hij had de hoek voor het uitkiezen maar presteerde het de bal naast te schieten. Een enorme meevaller voor Silvolde.

De wedstrijd kenmerkte zich vooral door het onrustige spel aan de kant van Silvolde en de spaarzame prikjes van Alverna. In de 37ste minuut kon Wesley Althoff het duel niet vervolgen en moest vervangen worden door Giel Driever. Dit had tot gevolg dat er opnieuw achterin geïmproviseerd moest worden. Tot aan de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en het leek dan ook te eindigen zoals er begonnen was 0-0.

In de tweede helft ging Silvolde met wat meer druk naar voren spelen waardoor er de eerste kleine kansjes ontstonden voor de zwart-witten. Eerst was het Giel Driever die in de 55ste op rechts weg was en een goede voorzet gaf op Alex Tempels. Doelman Bart van de Beek tikte de bal echter net op tijd weg voordat er gevaar kon ontstaan. Alverna kreeg in de 65ste minuut opnieuw een geweldige kans om op voorsprong te komen toen de spits Ouchene alleen op Marco Olthuis af kon gaan maar weer de bal naast het doel prikte. Dat was de tweede keer dat Silvolde door het oog van de naald kroop. Kort daarna werden er twee wissels toegepast aan de kant van Silvolde. Eerst werd Dion Teloh afgelost door Donnes Starink en even later was het de beurt aan de moegestreden Alex Tempels om plaats te maken voor Stefan Mijnen.

De wedstrijd leek af te stevenen op 0-0 toen in de 83ste minuut Silvolde een vrije trap mocht nemen op ongeveer 20 meter van het doel. Het leek Mike van Aken te gaan worden maar het was Roy Bouwman die de bal in de kruising krulde 0-1. Dit leek de genadeklap voor Alverna en toen twee minuten later Giel Driever opnieuw goed doorging op rechts en de bal keurig teruglegde op Roy Bouwman leek deze gemakkelijk de 0-2 te kunnen scoren maar dit lukte niet. Het zou echter niet lang duren want twee minuten later kreeg Silvolde een vrije trap aan de zijlijn en Roy Bouwman zou de bal voorgeven. Echter tot ieders verbazing draaide de bal in de verre hoek net onder de lat waardoor het alsnog 0-2 werd. Dit was voor Silvolde het signaal dat de wedstrijd gespeeld was en de drie punten meekonden naar Silvolde. Kort daarna floot arbiter De Vries voor het einde en flikte Silvolde het weer om in de slotfase het verschil te maken.

Concurrent De Bataven maakte echter ook geen fout door ruim van degradant Rigtersbleek te winnen zodat de beslissing over de derde periode in het pinksterweekeinde valt. Silvolde speelt dan om 14.00 uur thuis tegen Dieze West en De Bataven gaat op bezoek bij MSC uit Meppel. Het blijft dus spannend tot de laatste snik.

Wedstrijddetails

Alverna Minuut Silvolde
Jihad Ouchene 31  
36   Wesley Althoff Giel Driever
Hamdi Tasci Gaetan Klaassen 59  
Martijn de Groot 70  
Roy van Ottele Johnny Dobson 72  
73   Dion Teloh Donnes Starink
81   Alexander Tempels Stefan Mijnen
83   Roy Bouwman
87   Roy Bouwman

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!