Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

AWC - Longa '30

Uitslag 2 - 3 (2 - 3)

Datum zondag 20 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

AWC SCHENKT LONGA 3 PUNTEN

AWC toonde zich op kermiszondag van de sociale kant en gaf het bezoekende Longa de overwinning cadeau. Met de rust stond de thuisclub met 2-0 voor en had het, gezien de vele kansen, al 4-0 kunnen en moeten staan.
Ook in de 50e minuut kreeg AWC nog een opgelegde kans, maar ook deze werd niet benut. Longa bleef gedreven voetballen en strafde de missers in de achterhoede van AWC in de tweede helft vakkundig af.

Longa kwam naar Wijchen in de wetenschap dat het al 8 seizoenen, in de week na de Lichtenvoordse kermis, niet had gewonnen.
Het trok voortvarend ten aanval en zette in het eerste kwartier AWC onder druk. Het kreeg een drietal kansen via Tim Baker, maar zijn schoten gingen net naast of waren geen probleem voor doelman Dennis de Koning.
Pas in de 15e minuut kwam AWC uit de schulp. Davy van Verseveld bediende Jip Ukusare op maat, deze liet zijn tegenstander de hielen zien, maar doelman Kay Boschker voorkwam een vroege voorsprong. Gelijk in de tegenstoot moest Dennis de Koning handelend optreden, toen hij oog in oog kwam te staan met Freek Heinsbroek.
Daarna was het Jip Ukusare die zijn tegenstander steeds te snel af was. Eerst kopte Flod Watson op aangeven van Ukusare, net naast, waarna Jip zelf de keeper op zijn weg tegenkwam.
In de 29e miuut kwam de thuisclub verdiend op voorsprong. Een corner van Lennart Nieuwenhuis werd weggestompt door Boschker, precies voor de voeten van Niels Ceelen, die in een keer breed legde op aanvoerder Jorrit Giesbers. Deze aarzelde geen moment en krulde de bal in de uiterste hoek. Longa wankelde en kon de groen-witten met een aantal overtredingen tegenhouden Twee gele kaarten waren het gevolg.
In de 42e minuut verdubbelde AWC de voorsprong. Eerst werd Jip Ukusare ten koste van een corner nog gestuit. Maar de daarna genomen corner van Lennart Nieuwenhuis werd vakkundig door Floyd Watson doorgekopt op Davy van Verseveld, die geheel vrijstaand in kon koppen.
5 minuten na de rust leek AWC de bezoekers de genadeklap te geven. Alweer Jip Ukusare rende, of liever gezegd racede, zijn tegenstander voorbij en gaf de bal panklaar voor op de meegekomen Gijs de Kleyn. Deze ging, geheel vrijstaand, recht op de keeper af en na wat grabbelwerk wist Kay Boschker de bal te bemachtigen.
Het pleit voor de bezoekers , dat ze met goed voetbal tegenstand bleven geven en dat resulteerde , na slecht verdedigen van de Wijchense achterhoede in een doelpunt van Tim Bader.
Longa wilde en kreeg meer. Opmerkelijk de schreeuw vanuit de achterlinie: "een tandje erbij ! " En dat deden de 11 van trainer Jeroen van Haaren ( ook twee seizoenen trainer bij AWC geweest). Het werd toen een echte wedstrijd, waarbij beide ploegen streden voor elke meter. Eerst kreeg Freek Heinsbroek een prachtige kans, die teniet werd gedaan. Daarna kopt Floyd Watson, op aangeven van Jip Ukusare, net over. In de 69e minuut werd het gelijk. Na een misser van een achterhoedespeler van AWC frommelde invaller Thomas Kerperien zich behendig door de AWC defensie en schoof de bal onder Dennis de Koning in het net.
In de 77e minuut komt Longa op voorsprong. Een corner valt precies op de voet van Davy van Verseveld en voordat hij het wist lag de bal achter De Koning. Beide ploegen kregen hierna nog enige kansen , maar gescoord werd er niet meer.
Longa kreeg hierdoor te veel van het goede. Een gelijkspel was misschien de beste uitslag geweest.

Scoreverloop: 29. Jorrit Giesbers 1-0, 42. Davy van Verseveld 2-0, 61. Tim Bader 2-1, 69. Thomas Kerperien 2-2, 77. Davy van Verseveld 2-3 (eigen doel)

Opstelling: Dennis de Koning, Nigel Burleson (74. Roel van Eeuwijk), Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Davy van Verseveld, Jip Ukusare, Niels Ceelen, Lennart Nieuwenhuis, Jorrit Giesbers, Gijs de Kleyn (54. Jeffry Tangerink), Floyd Watson.

website AWC

Wedstrijddetails

AWC Minuut Longa '30
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!