Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Baronie - Blauw Geel '38/JUMBO

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 29 november 2015 om 14:30

Scheidsrechter Geet L.L.M. van

Wedstrijdverslag

Verdiend punt met man minder

vv Baronie – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo 0-0. Na het inhaal – en Bekerweekend afgelopen week stond vandaag, Zondag 29 november, wedstrijd ronde 11 op het programma. Voor Blauw Geel een uitwedstrijd naar Breda waar Baronie de opponent was. Beide teams hebben evenveel punten maar het doelsaldo van Blauw Geel is iets gunstiger. Een zes punten wedstrijd en zeker voor de gastheren belangrijk om de punten in eigen huis te houden. Een harde wind waaide dwars over het veld en de grasmat van sportpark De Blauwe Kei is nou ook niet om over naar huis te schrijven maar beide ploegen moesten het met deze voorwaarden doen.

Door: Antoine van der Cammen

Trainer Erwin v Breugel begon met Stijn de Looijer in de basis en verder de verwachte opstelling voor Blauw Geel. Baronie begon voortvarend aan het duel en het kreeg al in de beginfase twee goede mogelijkheden. De eerste ontstond onjuist wegwerken achterin bij Blauw Geel en ging over het doel. De tweede kwam voort uit een voorzet vanaf de flank en de kopbal van de Baronie speler ging ook over de lat. Langzaam maar zeker ging Blauw Geel de bakens verzetten en het overwicht uit het begin van de wedstrijd voor Baronie ebde weg. In de 20e minuut had Blauw Geel een strafschop moeten krijg. Stijn de Looijer werd voor menigeen goed zichtbaar door de doelman binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. De scheidsrechter, die wel erg ver van het gebeuren was verwijderd, oordeelde ten onrechte anders en liet doorspelen. Twee minuten later was het wederom Stijn de Looijer in een hoofdrol want na een prima opgezette aanval mocht hij afronden. Helaas voor hem en Blauw Geel ging zijn inzet via de kruising achter. Kort daarna hield de Baronie doelman zijn ploeg overeind. Danny Verbakel had een pass in huis naar de ander flank voor Brian Peters. Hij nam prima aan en stuurde de bal net onder de lat. De Baronie doelman voorkwam met een prachtige redding een achterstand voor zijn team. Daarna nog wat spelden prikken waarbij beide teams een inzet voor het vijandelijke doel langs zagen gaan. In de 34e minuut wordt Brian Peters in balbezit gebracht en hij tikt de bal nog al struikelend,terwijl hij vol door de Baronie doelman wordt geblokkeerd. Zijn inzet is echter te zacht en de bal kan net voor de doellijn worden weg gewerkt. Zowel Brian Peters als de doelman hebben vervolgens verzorging nodig waarbij ook hier de leidsman de overtreding van de doelman onbestraft liet op welke wijze dan ook. In de 43e minuut reageerde hij echter volkomen anders. Stijn de Looijer verloor balbezit in het strafschopgebied van Baronie en wilde met een actie de bal terug te veroveren. Zijn sliding, van schuin-achter, waarbij hij de tegenstander amper raakte, verdiende wellicht geel. Het werd echter een zware rode kaart??!!. In de tweede helft zou Emile vd Sanden ook, tot 2 xkeer toe, een overtreding van achteren moeten incasseren en was er slechts 1 x geel voor de Baronie speler…. Er werd niet meer gescoord en dus kon Erwin v Breugel zijn strijdplan herzien zonder in ieder geval een achterstand.

Coen van Zutven kwam niet terug op het veld en de van een blessure terug gekeerde Freek Langermans was zijn vervanger. Baronie probeerde nu nog meer druk te ontwikkelen tegen de 10 Blauw Gelen. In de 52e minuut was daar dan zo’n uitbraak en was het Emiel vd Sanden die zijn inzet in de korte hoek moeizaam zag worden verwerkt maar voldoende om niet te scoren. Vijf minuten later dan de sliding van achteren op hem die niet werd bestraft met een zelfde kaart als voor Stijn. De vrije trap van Murat Korkmaz ging rakelings naast. Meer tegen slag voor Blauw Geel als Freek Langermans in de 63e minuut geblesseerd moet uitvallen. Zijn vervanger is Desley Schilders. Baronie heeft een spelaandeel maar kan op een paar momentjes na niet echt gevaarlijk worden, mede ook door te gehaast te gaan voetballen, tegen de heel hard werkende Veghelse ploeg. In de 84e minuut vervangt Erwin van Breugel nog Danny Verbakel door Stefano Verburg maar aan de stand wordt niets meer veranderd. Het duel eindigt zoals het begon: 0-0. Blauw Geel kon niet meer halen dan een punt na de rode kaart en heeft dat met kei hard werken en goed positiespel terecht gehaald. Wie weet wat er was mogelijk geweest bij een 11 tegen 11 spel in de tweede helft???. Een punt met een man minder in een uitwedstrijd tegen een ploeg die mee onderin staat is zeer zeker niet slecht. Volgende weekend komt rode lantaarndrager TOP uit Oss naar veghel op bezoek. Maar PAS OP want na de verrassende overwinning van de Ossenaren op Gemert ging vandaag het Bergen Op Zoomse DOSKO in Oss de bietenbrug op. Het werd 4-3 voor TOP en dat zal zeker motiverend werken voor de nummer laatst waarin ook nog eens een paar super gemotiveerde Veghelse jongens zullen spelen!!! Laat van onderschatting gaan sprake zijn!!!

Wedstrijddetails

Baronie Minuut Blauw Geel '38/JUMBO
Youri Kemna 14  
20   Sten van Vessem
Wouter Prent 30  
45   Stijn de Looijer
46   Coen van Zutphen Freek Langermans
Benny Kerstens 57  
Ibrahim Ikiliau Wouter Prent 60  
64   Freek Langermans Desley Schilders
Joris Peeters Jay Jay Meierdres 76  
Tom Janssen Richard Johannes Barahira 78  
89   Murat Korkmaz

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!