Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Baronie - Dongen

Uitslag 1 - 2 (0 - 2)

Datum zondag 13 december 2015 om 14:30

Scheidsrechter Smits W.

Wedstrijdverslag

Ongeslagen winterkampioen wint Derby met 1-2

Dongen wint op halve kracht van zwak Baronie
De 1-2 uitslag doet vermoeden dat VV Dongen een zware middag had tegen streekgenoot Baronie. De uitoverwinning was echter meer dan verdiend, alhoewel de dorpsgenoten het zich op driekwart van de wedstrijd moeilijk maakten toen invaller Ikikiau in de 77e minuut de 1-2 aantekende voor Baronie. Daarvoor was VV Dongen heer en meester op de Blauwe Kei en besliste het duel in een ijzersterke eerste helft door doelpunten van Mart van Bree jr. en goalgetter Jorik Mijnhijmer. Achtervolgers EHC en UDI 19 wonnen hun wedstrijd ook waardoor VV Dongen met 33 punten uit 13 duel aan kop gaat en EHC volgt op 4 punten. UDI 19 staat al op 10 punten achterstand. De tweede helft van dit memorabele seizoen gaat op 24 januari door met een thuiswedstrijd tegen DOSKO. Volgende week speelt VV Dongen een bekerwedstrijd op Sportpark de Biezen tegen het Bredase Groen-Wit. Aanvang is om (LET OP) 14.00 uur

De trainerswissel bij Baronie zou voor het gewenste effect moeten zorgen. Hoofdtrainer Curic van Baronie werd deze week van zijn taken ontheven mede door de slechte resultaten van de roemrijke club uit Breda. Alkan Uzun was door deze beslissing gevraagd om de taak in te vullen. “Je mag best weten dat ik heel trots was dat ik op dit niveau tegen mijn oude club mocht spelen. Weliswaar als trainer, maar toch. Het was heel bijzonder. Ja, VV Dongen was veruit de betere ploeg en in de eerste helft hadden we niets te vertellen, maar na de 1-2 hoop je op een gelukstreffer,” Uzun speelde in de midden jaren 2000 voor VV Dongen en behaalde in 2088 het kampioenschap dat leidde naar de promotie 1e klasse.

VV Dongen wist dat het een getergd Baronie zou treffen en was van meet af aan geconcentreerd. De Derbygevoelens en het veelvuldig opgekomen VV Dongen publiek hielpen aan de daadkracht dat VV Dongen aan de dag legde. Baronie wilde daarentegen laten zien dat het over een talentvolle selectie beschikt en koos voor een aanvallende variant. Het leek echter of VV Dongen zich daarop had ingesteld en voetbalde vanuit een solide verdediging zichzelf richting de voorwaartsen. Afgewisseld met de lange bal van centrumverdediger Mitchel van der Stappen en dan weer vanuit het middenveld o.l.v. Glenn Kools zette VV Dongen de formatie uit Breda onder druk.

Een lange crossbal van Mitchel van der Stappen werd door rechtsback Lourens totaal verkeerd ingeschat. Onder druk van de opstomende Mart van Bree koos Lourens om te wachten op wat zijn keeper ging doen waardoor van Bree de bal gemakkelijk kon meenemen. Keeper van Gestel was al uit positie en van Bree schoot de bal in de 6e minuut gemakkelijk binnen (0-1).

Daarna zette VV Dongen door. Baronie werd compleet overvleugeld en hing toen al aan het zuurstof. Nassim Asrih kreeg in de 16e minuut misschien wel de grootste kans van de wedstrijd toen een middenvelder van VV Dongen de bal uit een rebound direct in de loopbaan van de spits kopte. De 100 % kans werd door de hardwerkende Asrih om zeep geholpen, want de bal ging net voorbij de verkeerde kant van de paal.

Het was goudhaantje Jorik Mijnhijmer die drie minuten later zijn team wat lucht verschafte. Na een overtreding net buiten het 16-metergebied aan de rechterkant legde Mijnhijmer aan voor een directe vrije trap. De tweemans-muur liep op het moment van schieten uit elkaar waardoor de bal in de korte hoek belandde. Het was alweer de vierde treffer in drie duels van Jorik Mijnhijmer. (0-2 in de 19eminuut).

Met “tien, tien, tien” lieten de enthousiaste Dongen supporters zich horen. Had VV Dongen beter met de kansen omgesprongen dan was het getal van tien niet bereikt maar hadden er zeker vier doelpunten bij rust op het scorebord moeten staan. Die stonden er niet en na rust schakelde VV Dongen een tandje terug. Het hoefde niet veel te doen buiten dat het de wedstrijd rustig moest uitspelen. Keeper Jordi Zielschot van VV Dongen had tot aan de 75e minuut slechts twee keer de bal mogen oprapen. Het dominante spel van VV Dongen bracht ook wat arrogantie met zich mee. Zo trachtte Mijnhijmer in de 76e minuut keeper van Gestel te verschalken met een ‘Madjer’-actie. De corner die daaruit voortvloeide betekende tevens het onheil voor VV Dongen.

Acht van de elf spelers stonden na de afgeslagen corner voor de bal en Baronie kon met vier man uitbreken. De counter werd uitstekend uitgespeeld en afgestraft. De 1-2 van Ikikiau betekende het eerste doelpunt van Baronie in zes competitieduels. De maker was de vervanger voor de eigenlijke spits Peragon, die in de 60e minuut werd gewisseld.

De 1-2 gaf Baronie de kracht om nog een keer aan te zetten. Het was echter VV Dongen dat gemakkelijk stand hield en zelfs in de slotfase een aantal grote kansen verprutste. Het klassenverschil tussen Baronie en VV Dongen was te groot om daadwerkelijk van een echte Derby te spreken. VV Dongen won door een ijzersterke eerste helft en een matige tweede helft. Halve kracht dus !

website vv Dongen

Wedstrijddetails

Baronie Minuut Dongen
7   Mart van Bree jr.
20   Jorik Mijnhijmer
Dennis Peragon 32  
40   Jaap van der Waarden
Wouter Prent Joris Peeters 46  
Ibrahim Ikiliau Dennis Peragon 62  
Rhomar Boudzra 66  
69   Mart van Bree jr. Tom Kolkert
70   Giovanni Henskens Paul van Zon
73   Jorik Mijnhijmer
Ibrahim Ikiliau 77  
Tom Janssen David Vermeulen 81  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!