Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Baronie - TOP

Uitslag 3 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 18 oktober 2015 om 14:30

Scheidsrechter Alberts N.

Wedstrijdverslag

Voor het eerst dit seizoen hoefde Baronie eens niet met een achterstand te beginnen. Er waren amper 4 minuten gespeeld toen Boudrza het gaatje vond, dat door Kemna werd gecreëerd. Zijn voorzet op maat op de bij de 1e paal inkomende middenvelder betekende de gewenste snelle openingstreffer voor de thuisclub.

Door Frans Mertens (Baronie)

Naast de vreugde over die voorsprong was er tegelijkertijd echter ook de domper van het uitvallen van Meierdress die na een ongelukkige botsing de kleedkamer moest opzoeken.

De Baronnen bleken echter weinig te duchten te hebbenvan de hekkensluiter die wel heel nadrukkelijk aantoonde waarom het nog steeds puntloos is. Toen Peragon een perfecte vrije trap van Jordy Nijs fraai met het hoofd tot een tweede doelpunt wist te promoveren gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. De vlot combinerende thuisclub was superieur en leek op een grote zege af te stevenen. Ikililou verscheen alleen voor doelman Antonides maar talmde te lang waardoor Van Bakel al dan niet reglementair met een sliding alsnog redding wist te brengen. Niet veel later kon Peragon na goed storend werk van Ikililou Constansia de gelegenheid bieden de voorsprong uit te breiden. De weer hard werkende stilistkon de bal echter niet de gewenste richting meegeven en gleed de bal naast het vijandelijke doel. Ook Boudrza was na een voorzet van Peragon dicht bij een treffer maar TOP-doelman Antonides was wederom op zijn post. Het duurde tot diep in de 2e helft alvorens de bezoekers een kjeer gevaarlijk konden worden maar het schot van Van de Bogaart miste iedere overtuiging. De Baronnen dreigden vlak voor de pauze wat te verslappen waardoor TOP plotseling een nieuwe kans kreeg op een tegentreffer. Nu was Ralf van Gestel echter op zijn post door de verraderlijke inzet van Van Mossel met zijn vingertoppen tot corner te degraderen. Het bleek maar een kortstondige opleving van de gasten. Op slag van rust kreeg Ikililou de gelegenheid om de wedstrijd al voor de thee in het slot te gooien, maar de voor Meierdres ingevallen aanvaller besloot voor eigen succes te gaan. Alleen voor Antonides schoot hij tegen de doelman aan in plaats van de bal af te geven aan de vogelvrij staande Peragon.

Na rust veranderde er eigenlijk niet zo veel aan het spelbeeld. De thuislub weigerde echter hardnekkig om haar opponent al meteen de nekslag toe te brengen. Een prachtige dieptepass van aanvoerder Kerstens bracht Peragon alleen voor het Osse doel, maar de Bredase topscorer raakte slechts de binnenkant van de paal. Ook de verder goed leidende arbiter Alberts bleek enigszins compassie te hebben met de bezoekers. Een duidelijke overtreding van Peters op Constansia binnen het strafschopgebied wuifde hij met een laconiek gebaar weg. De bij vlagen fraai combinerende groenwitten kregen de gelegenheid om de tegenstander ook in de score te declasseren, maar faalde vanmiddag opzichtig in de afwerking door de meest fraaie kansen onbenut te laten. Zo waren er grote kansen voor Peeters en Nkundumugisha dieverloren gingen. Een derde treffer kwam er echter toch en opnieuw stond Nijs aan de basis van het succes. De man, die dit seizoen zo langzamerhand de koning van de assist kan worden genoemd, legde de bal perfect op het hoofd van de bij de 2e paal inkomende Peragon die Antonides uitermate fraai in de verre hoek wist te kloppen. TOP wist er maar weinig tegenover te stellen al was het nog een keer gevaarlijk via Albasic en Tuithof. Van Gestel en Vermeulen wisten in eendrachtige samenwerking een tegentreffer echter te voorkomen. Het was aan de Osse doelman te danken dat de score hierna niet verder opliep door fraaie pogingen van Constansia en Kemna met prima reddingen onschadelijk te maken.

Baronie lijkt na 2 overwinningen op rij nu de goede weg te zijn ingeslagen. De ploeg liet in ieder geval duidelijk progressie zien en heeft zich hiermee inmiddels uit de onderste regionen gewerkt. Het enige minpunt school vanmiddag in de afwerking, maar dat is een luxe die de ploeg lang niet heeft gekend.

Wedstrijddetails

Baronie Minuut TOP
Rhomar Boudzra 4  
Ibrahim Ikiliau Jay Jay Meierdres 5  
Dennis Peragon 19  
Dennis Peragon 72  
Wouter Prent Rhomar Boudzra 75  
75   Jorn van Bakel Jordy Gutte
80   Guus Peters
80   Thomas van Mossel Jordy de Kat

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!