Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Be Quick 1887 - Hollandia

Uitslag 1 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 3 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Broekman R.

Wedstrijdverslag

Hollandia beloont zich niet tegen Be Quick 1887.

door Peter van Lobberegt

Hollandia speelde vanmiddag in Haren (bij Groningen) tegen de nummer twee Be Quick 1887 een prima wedstrijd maar het vergat te scoren ondanks een handvol 100% kansen.

De eerste helft was er een met twee compact spelende ploegen die elkaar weinig ontliepen, het thuis spelende Be Quick 1887 startte voor eigen publiek met een licht overwicht. De Hollandia verdediging met Niek Reus in een hoofdrol gaf de veelvuldig scorende voorhoede van weinig kans. Hollandia nam gaande weg in de eerste helft het middenveld over en werd gevaarlijker voor het doel van de uitstekend keepende Bart Woering van Be Quick 1887 die enkele malen handelend moest optreden. De rust werd met een 0-0 stand bereikt.

De tweede helft speelde Hollandia een sterke partij en creëerde diverse kansen, alleen voor de keeper en zelfs op een leeg doel werd de bal niet over de doellijn gebracht. Een bekende spreuk “als je niet scoort kan je ook niet winnen” werd bewaarheid. Na weer een gevaarlijk moment werd de bal door de verdediging van Be Quick 1887 met een diagonale pass in de 78e minuut invaller Rick Wiersma aangespeeld. Door een foute beoordeling van de Hollandia verdediging en een beetje geluk voor Rick Wiersma scoorde hij voor Be Quick 1887 de 1-0 achter aanvoerder Nick van Santen.
Hollandia probeerde nog om de gelijkmaker te scoren, maar de Be Quick 1887 doelman stond dit in de weg hoewel hij in de 90e minuut na een vrije trap van Bilal El Abdouni het geluk aan zijn zijde had.
Volgende week speelt Hollandia in het Julianapark tegen Silvolde dat op een knappe vierde plaats staat. Hollandia bezet nog steeds de zevende plaats en zal nog de nodige punten moeten halen om zich veilig te voelen. Gezien de inzet en prima en gedisciplineerd positiespel zal dit zeker geen probleem worden.

Wedstrijddetails

Be Quick 1887 Minuut Hollandia
Chris Tiesinga Stephan Christophi 49  
Rick Wiersma Jorin Keekstra 67  
67   Robin Schaaf Mirko Boukens
77   Stefan Dol Mark Zwagerman
Rick Wiersma 78  
83   Bart Groot Boyd Mak
Kees Noordmans Romano Djababoe 84  
Romano Djababoe 85  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!