Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Be Quick 1887 - Silvolde

Uitslag 1 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:30

Scheidsrechter Dam E.

Wedstrijdverslag

Silvolde neemt verdienstelijk punt mee uit Groningen

Geschreven door Tom Olthof

Na een mooi kermis weekend met als hoogtepunten de koppositie op zaterdag en de vermelding op de landelijke teletekstpagina 801, staat vandaag Be Quick 1887 op het programma. Ook zij zijn na drie wedstrijden ongeslagen in de hoofdklasse C. De reis naar Groningen duurt twee en een half uur en we worden ook hier gevolgd door een trouwe schare supporters. Om half drie fluit scheidsrechter Dam voor de start van de wedstrijd. Het is aan de Silvoldenaren om te laten zien dat de reis niet voor niets is geweest.

Silvolde begint goed aan de wedstrijd. In de 5e minuut wordt er een vrije trap gegeven op 25 meter van de goal. Roy Bouwman krult de bal over de muur in de rechter onder hoek, echter de keeper redt goed. Uit de daaruit voortkomende cornerbal volgt een moeilijke kopkans voor Jaël Krosse nadat Dion Teloh de bal doorkopt. De bal verdwijnt niet ver over de goal.

Over het gehele veld worden pittige duels uitgevochten, waaruit blijkt dat Silvolde meekan met de fysiek sterke spelers van Be Quick 1887. Na 9 minuten ontstaat echter een goede kans voor Be Quick. Door miscommunicatie tussen Bertroy Navis en Wesley Althoff kan Rene Westerveen alleen door op de keeper. Marco komt goed uit de goal, maar kan niet voorkomen dat de speler schiet. De bal hobbelt net langs de paal.

Na enkele minuten van druk door Be Quick 1887, waarbij vooral over de rechter flank gevaar ontstaat, komt Silvolde er snel uit in de counter. Mattheys Kuypers steekt de bal op Dion Teloh die daardoor 1-op-1 met de keeper van Be Quick komt. Met links stuit hij echter op de goed uitkomende keeper. De terugspringende bal komt voor de voeten van Giel Driever die direct schiet. De bal wordt half geblokt en stuit vervolgens net langs het doel van Be Quick.

Het spel golft op en neer. Be Quick 1887 is daarbij erg slordig in de eindpass, waardoor er niet echte kansen ontstaan voor de thuisploeg. Silvolde houdt goed druk op de bal en heeft daardoor de langere periodes van balbezit. Na 26 minuten is het Jaël Krosse die uit een vrije trap van Roy Bouwman de wedstrijd openbreekt. Zijn timing is perfect en met een goed geplaatste kopbal in de rechterhoek zet hij Silvolde op voorsprong!

Na de 0-1 blijft het spelbeeld gelijk. Be Quick probeert via de flanken in de 16 meter van Silvolde te komen, maar Silvolde verdedigt goed. Doordat Silvolde iets verder teruggedrongen wordt, ontstaan er echter wel ruimtes achter de verdediging van Be Quick. In de laatste minuut van de eerste helft zet Giel goed door nadat hij de bal heeft onderschept op het middenveld. Op de 16 meter wordt hij echter gestuit. Silvolde houdt de druk erop en uit de kluts krijgt Roy Bouwman nog de kans om de bal op goal te schieten uit de volley. De keeper Woering van Be Quick keept echter een prima pot en weet ook deze bal te pakken. Een 0-1 ruststand is een feit.

In het begin van de tweede helft vergeet Silvolde kort te dekken en krijgt Be Quick meer ruimte om te voetballen op het snelle kunstgras. In de 47e minuut breekt Be Quick goed door op links. Bertroy Navis wordt op snelheid afgetroefd door Romano Djababoe, maar Mike van Aken knijpt goed naar binnen en weet met een uiterste inspanning te voorkomen dat er op goal geschoten kan worden. Be Quick oogt fit en zorgt ervoor dat Silvolde vanaf het middenveld niet echt meer aan het voetballen komt. Een voorzet vanaf links door Be Quick wordt door iedereen gemist. Doordat Be Quick slordig blijft in de passing is Marco nog niet echt in problemen gebracht.

Door iets meer de lange bal te spelen weet Silvolde zich iets meer onder de druk vandaan te werken. Hierdoor moet het middenveld veel meters maken, omdat zowel verdedigend als aanvallend bijgedragen moet worden. Een klein moment van onachtzaamheid wordt de verdediging van Silvolde dan toch te veel. Be Quick komt goed door vanaf rechts. De voorzet wordt verlengd bij de eerste paal en vervolgens kan Kees Noordmans redelijk vrij volleren van de rand 16. De bal verdwijnt in de rechterhoek 1-1. Twee minuten later is het weer Be Quick dat een goede kans krijgt. Over links komt een diepe bal op de rand 16. Marco komt ver uit de goal en de speler lepelt de bal langs Marco. De goed meegelopen Pim Olthuis redt echter op de lijn. Silvolde is redelijk moegestreden. In korte tijd worden de noodzakelijke wissels gebracht die Silvolde weer nieuw elan moeten geven. In de 73e minuut komt de kopsterke Nick erin voor Dion. In de 77e minuut wordt Alexander gebracht voor Giel. Silvolde blijft goed standhouden en verdedigt met man en macht en hoopt daarbij op een snelle counter. Be Quick probeert vooral van de rechterkant middels een voorzet om de 2e goal te forceren. In de 87e minuut is het dan toch Silvolde dat er nog een keer goed uit komt. Na een actie van rechts wordt de bal strak ingebracht. Het lijkt er even op dat een speler van Be Quick de bal tegen de hand aan krijgt, maar de prima leidende arbitrage ziet het anders.

In de tegenstoot volgt er een slecht geraakte voorzet van Be Quick, waarbij de bal onbedoeld bovenop de lat bij Silvolde belandt. Na deze actie weet ook Be Quick geen kansen meer te creëren en fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Na 4 wedstrijden staat Silvolde er nog steeds goed op met een ongeslagen status. Volgende week volgt wederom een lastige uitwedstrijd tegen Julliana ‘31.

Wedstrijddetails

Be Quick 1887 Minuut Silvolde
26   Jaël Krosse
Thomas van Marle Ahmed Abdallah al Mahdi 46  
Kees Noordmans 64  
Kees Noordmans 67  
72   Mike van Aken
Jorin Keekstra Kees Noordmans 73  
75   Dion Teloh Nick Huitink
79   Giel Driever Alexander Tempels
Jorin Keekstra 83  
90   Bram van Dooren Stefan Mijnen

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!