Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Bergum - Hoogeveen

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Hoogeveen verzuimt zich veilig te spelen

Verslag: Gerjo Stegeman

BURGUM - Hoogeveen kwam zondag in en tegen Bergum niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Hoogeveners hadden moeite met het slechte veld en de fysiekheid van de thuisploeg, maar kwamen in de tweede helft wel op voorsprong. Al snel kwam Bergum echter weer langszij. Hoogeveen is door dit resultaat nog steeds niet definitief veilig.

Bergum - Hoogeveen

Na afloop keek trainer John Kikkert allereerst op zijn telefoon naar de uitslagen. Het geeft aan dat ook de trainer er nog niet helemaal zeker van is. ‘Het is eigenlijk te triest voor woorden dat we nog steeds moeten kijken wat de ploegen in de onderste regionen hebben gedaan. We spelen nog drie keer thuis, dus echt in de problemen mogen we niet meer komen. Zo lang het echter nog niet zeker is, blijf je toch ook naar de andere ploegen kijken.’

VEE

Hoogeveen heeft het traditioneel moeilijk in Bergum en de omstandigheden werkten ook niet bepaald mee. ‘Dit mag je geen voetbalveld noemen. Ik weet niet wat de gemeente hier door de week doet, maar veel kan het niet zijn. Hier stuurt een boer z’n vee nog niet eens op. Ik vind echter dat het geen excuus mag zijn. Je weet het van tevoren en onze groep moet zo volwassen zijn om hier op de juiste manier mee om te gaan.’
In de eerste helft gebeurde er nauwelijks iets. Hoogeveen was wel het meeste in balbezit, maar dwong nauwelijks iets af. De enige en beste mogelijkheid was na een half uur. Daniël Manning kreeg veel vrijheid en haalde de achterlijn. De bal kreeg een vervelende stuit mee, waardoor Marco Hartman de bal niet vol kon raken.

GENIETEN

In de tweede helft viel er meer te genieten en ontsnapte Hoogeveen al snel aan een achterstand. Caro Nunoo kreeg een vrije kopkans, maar kopte hard naast. Hierna begon de beste fase van de wedstrijd voor Hoogeveen en kreeg het via Lionel Huizing, Daniël Manning en Marco Hartman drie grote kansen. De uiteindelijke 0-1 in de 56e minuut was dan ook niet verrassend en deze keer had Hoogeveen voordeel van het veld. Een vrijetrap van Daniël Manning stuitte vervelend op, waardoor doelman Bert Dijkman kansloos was.
Lang duurde de vreugde niet, want vlak na de openingstreffer kopte Steffen Kempe een corner van Wietse van der Land hard achter de kansloze Raimon Benjamins. In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog twee grote mogelijkheden, maar ontsnapte men beide keren op soms miraculeuze wijze. Het bleef hierdoor 1-1. Een uitslag waar beide ploegen mee konden leven.

Bergum – Hoogeveen: 1-1 (0-0). scoreverloop: 56e Daniël Manning 0-1, 64e Steffen Kempe 1-1. Gele kaarten: Prins, Vo (beiden Bergum). Toeschouwers: 100. Opstelling Hoogeveen: Benjamins, Peltjes, Kreeft, Vreeling, Lamberink, Huizing (Santing), De Lange, Reinders (Padding), Manning, Mohamed, Hartman.

Man van de wedstrijd: Daniël Manning

Wedstrijddetails

Bergum Minuut Hoogeveen
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!