Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Blauw Geel '38/JUMBO - Gestel

Uitslag 2 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 1 november 2015 om 14:30

Scheidsrechter Thijs E.P.W.

Aantal toeschouwers 430

Wedstrijdverslag

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo -- vv Gestel (1-0) 2-0

EERSTE COMPETITIEWINST EEN FEIT

Na een weekend met rust stond voor Blauw Geel vandaag competitieronde 8 op het programma. Deze prachtige, zonnige herfst zondag, 1 november, met een mooie temperatuur kwam vv Gestel uit Eindhoven op bezoek. De ploeg had een roerig vorig weekend achter de rug en was uitgebreid in de media. Een bekerwedstrijd in en tegen Nuenen was ogenschijnlijk behoorlijk uit de hand gelopen. In de hoofdklasse staat de debutant op een keurige 8e plaats met 10 punten. En dat zijn er al acht meer als Blauw Geel dat 13e staat. Tijs voor de thuisclub om eens tot winst te komen…..

Trainer Erwin v Breugel had een paar wijziging in de basisopstelling doorgevoerd: Sten v Vessem was weer op de backpositie en daardoor schoof Martijn v Loon door naar het hart van de defensie ten koste van Desley Schilders. Op het middenveld keerde Mark Dobbelsteen na een langdurige blessure terug. Onder een aangename temperatuur waren zo’n 430 toeschouwers naar deze wedstrijd gekomen.

Blauw Geel opende in de persoon van Gerke vd Akker fel en dat kwam hem meteen op een gele kaart te staan. Younes Haddouir was het slachtoffer en zou later in de 23e minuut dan ook gewisseld moeten worden. In de 4e minuut dreiging van Gestel als de snelle Levi Ikele eerst de toch allerminst trage Sten v Vessem voorbijsnelt en quasi direct daarna Martijn v Loon. Gelukkig voor Blauw Geel gaat zijn inzet voor langs. Dan valt er bar en bar weinig te beleven. Een te traag tempo bij beide teams zorgt voor een langdurige patstelling. Het niveau is daarbij ook bedenkelijk. Gestel hoeft ook niet zo nodig het heeft immers acht punten meer en niet verliezen is dan ook belangrijk en gokkend op de snelle counter. Blauw Geel is aanvallend onmachtig.
In de 44e minuut krijgt Blauw Geel dan de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Brian Peters gaat binnen de beruchte lijnen tegen de grond en scheidsrechter Thijs besluit tot een penalty. Misschien wel iets te gemakkelijk gegeven. Emiel vd Sanden is bij Blauw Geel de aangewezen man en hij faalt eigenlijk nooit. Nu echter wel en de slecht ingeschoten bal kan door de Gestelse doelman worden gekeerd. Niet klemvast en gelukkig is Sten v Vessem erg alert en is hij degene die de bal alsnog voorbij de doelman kan werken: 1-0. Een mooie opsteker zo vlak voor de rust.

Na de rust ontwikkelt zich een niet betere wedstrijd en blijft het op een bedenkelijk niveau. Gestel is wederom het eerst dreigend maar de inzet gaat in de 58e minuut na een corner net over het doel. Aanvallend blijft het een probleem voor Blauw Geel. In de 72e minuut valt de verlossende tweede treffer. Op de rechterflank komt Danny Verbakel in balbezit en lijkt hij in eerste instantie de verkeerde kant op te draaien. Hij draait vervolgens dan ook terug en schiet de bal bij de tweede paal prima binnen: 2-0. In de 78e minuut een penalty voor Gestel en ook deze lijkt gemakkelijk te zijn gegeven. Jeffrey Vendrig probeert Tim Nelemans met allerlei vreemde capriolen uit zijn doen te halen en dat lijkt succes te hebben. De veel beter ingeschoten penalty als die van Emiel vd Sanden wordt door Jeffrey op fraaie wijze uit het doel gebokst waardoor slechts een corner rest voor Gestel i.p.v. aftrappen voor Blauw Geel. De doelman voorkomt daarmee een aansluitingstreffer en een warm laatste kwartier. In de 82e minuut nog een gevaarlijke kopbal van Gestel en als de 90e minuut op de klok staat nog een prima inzet van Emiel van de Sande die door de doelman ternauwernood tot corner kan worden verwerkt. Daar blijft het bij en zo eindigt deze povere hoofdklassewedstrijd in winst voor Blauw Geel.

Na zeven wedstrijden dan winst voor Blauw Geel. Het werd ook tijd en hopelijk is dit de gewenste ommekeer. Men blijft op een rechtstreekse degradatieplaats staan maar heeft het gat met DESO, Baronie en Groene Ster verkleind. Goed was het allerminst maar de ploeg heeft net als in de voorgaande wedstrijden wel collectief kei hard gewerkt.

Volgend weekend reist men naar Heerlerheide voor het treffen met Groene Ster. Zij verloren vandaag de derby in Hoensbroek van EHC met 1-0 en zullen dus gebrand zijn op eerherstel en drie punten om Blauw Geel niet nog dichterbij te laten komen. Voor Blauw Geel niet alleen een verre reis ook een hele klus want zo vaak keerde Blauw Geel niet terug met een punt, laat staan drie punten, na een duel met deze tegenstander uit en in Zuid Limburg.


Opstelling sv Blauw Geel’ 38:
Doel: Jeffrey Vendrig,
Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Freek Langermans,
Middenveld: Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler, Murat Korkmaz
Voorhoede: Danny Verbakel (76e min. Stijn de Looijer), Emiel vd Sanden, Brian Peters (88e min. Nicky Scheepers)

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs uit Bakel
Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Vervoorn en Dhr. J. Geurts
Kaarten: Geel:
sv Blauw Geel’ 38: 1e min. Gerke vd Akker, 78e min. Murat Kokrmaz
vv Gestel: geen

Wedstrijddetails

Blauw Geel '38/JUMBO Minuut Gestel
Gerke van den Akker 2  
23   Younes Hadouir Tim Nelemans
Emiel van der Sanden(Gemiste penalty) 45  
Sten van Vessem 45  
Danny Verbakel 72  
Stijn de Looijer Danny Verbakel 76  
78   (Gemiste penalty) Tim Nelemans
Murat Korkmaz 78  
80   Sjoerd Linssen Dirk van Eck
Nicky Scheepers Brian Peters 88  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!