Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Blauw Geel '38/JUMBO - OSS '20

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zaterdag 14 november 2015 om 19:30

Scheidsrechter Westenbroek A.P.

Aantal toeschouwers 300

Wedstrijdverslag

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo -- sv O.S.S.’ 20 0-0

PUNT WINSTTEGEN STERKER OSS’20

De Sint en zijn gevolg zouden op zondag 15 november aankomen in de veghelse haven. Blauw Geel had daarom in overleg met OSS’20 het duel verplaatst naar zaterdagavond 14 november. Regen en harde wind teisterden vanaf de middag de plaats van het gebeuren en ’s avonds zou het nog erger worden. Toch hadden zo’n 300 toeschouwers de weg naar het Prins Willem-Alexander Sportpark gevonden.
Een minuut stilte voor aanvang voor de aanslagen met vele slachtoffers in Parijs.

OSS’2, onder leiding van trainer Maarten v Vugt had vorig weekend in eigen huis met 1-3 verloren van sportparkgenoot DES0 en was het duel met negen man geëindigd. De ploeg stond op een prima 4e plaats. Blauw Geel won in het zelfde weekend met 0-2 in Heerlerheide van Groene Ster en bleef ondanks die winst op de 13e plaats staan. Trainer Erwin v Breugel kon deze avond niet beschikken over Freek Langermans en Stijn de Looijer want beide waren geblesseerd. Achterin daarom een omzetting en Koen v Zutven bezette de rechtsback positie.

Nummer vier van de ranglijst OSS’20 liet al snel zien dat het aanvallend veel in huis heeft. In de 13e minuut ontsnapte Blauw Geel al aan een achterstand. Tom Pijnenburg zag zijn inzet rakelings naast het doel gaan. Drie minuten later lag de bal wel in het net voor de Ossenaren maar het doelpunt werd niet gehonoreerd omdat op de rand van het strafschopgebied een overtreding was gemaakt op Gerke vd Akker. Wederom drie minuten later werd een Osse kop kans tot corner gewerkt. OSS bleef de bovenliggende partij en in de 27e minuut zijn ze al weer dreigend voor het doel van Jeffrey Vendrig. Hij houd zijn ploeg op dat moment overeind nadat de Osse aanvallers als een warm mes door boter gaan. Aanvallend kon Blauw Geel daar weinig tegenover stellen. Het is inmiddels de 44e minuut wanneer men echt gevaarlijk wordt. Emiel vd Sanden wordt via de rechterflank naar de achterlijn gestuurd en kan een goede voorzet afleveren. Danny Verbakel wordt rond de strafschopstip voldoende gehinderd zodat hij de bal niet in het doel kan tikken en de bal door gaat naar de zijlijn. In de slotseconde van die eerste helft een tweede kan voor Blauw Geel maar de inzet van Emiel vd Sande in de korte hoek wordt door de Osse doelman tot corner getikt.

Na de rust blijkt dat mark Dobbelsteen in de kleedkamer is moeten achter blijven. Voor hem komt Desley Schilders in het veld waardoor Martijn v Loon door schuift naar de backpositie en Sten v Vessem naar het middenveld. OSS’20 probeert nog meer aan te dringen en wil de drie punten meenemen. In de 51e minuut gaat en inzet net naast en een minuutje later wordt een inzet voor quasi open doel gemist. In de 53e minuut kan Danny Verbakel even ontsnappen aan zijn bewaker maar wordt zijn inzet door de doelman gepakt. Misschien had hij nog een paar passen moeten verder lopen alvorens te schieten. In de 67e minuut moet Jeffrey Vendrig handelend optreden op een kopbal en hij doet dat naar behoren want de bal wordt prima naar de zijkant gebokst. In de 70e minuut een Osse kans voor opendoel maar de inzet is zo slapjes dat Jeffrey deze bal gewoon kan oprapen. In de 79e minuut een inzet van afstand van OSS die hoog over gaat maar de dreigende situaties voor dit schot waren een teken van de Osse overmacht. In de 82e minuut gaat voor de tweede keer een Osse inzet over de doellijn maar de Osse vreugde duurt kort want de grensrechter heeft buitenspel geconstateerd. Jeffrey Vendrig kon de eerste inzet nog keren en gelukkig voor hem en heel Blauw Geel stond een Osse speler in de rebound dus klaarblijkelijk buitenspel. Blauw Geel moet met man en macht OSS van het lijf houden en slaagt daar ternauwernood in. Het duel eindigt qua stand zoals het begon: 0-0.

Een 0-0 wedstrijd die zeker onderhoudzaam was en spannend.
Bij Blauw Geel zag het er vandaag defensief niet erg solide uit, of lag dat aan de snelheid van de Osse aanvallers en diversiteit van de Osse aanvallen.
Blauw Geel heeft een puntje gewonnen, misschien zal later blijken hoe kostbaar, en voor de Ossenaren zal het gelijke spel als twee verlies punten voelen. OSS’20 was duidelijk vandaag te sterk en kreeg gezien de hoeveelheid en grote van kansen te weinig. Blauw Geel zal daar niet om malen want het kreeg zelf eerder in het seizoen te weinig waar het meer had verdiend.

Volgend weekend staat er een beker en inhaal programma gepland. Blauw Geel reist dan naar Midden Limburg voor een treffen met vijfdeklasser SV United in Wanssum. Inzet een plaats inde volgende ronde van de districtsbeker.

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:
Doel: Jeffrey Vendrig,
Achterhoede: Sten v Vessem (86e min. Yassine Boulghaigh), Martijn v Loon (75e min. Furkan Guler), Gerke vd Akker, Koen v Zutven,
Middenveld: Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen (46e min. Desley Schilders) Murat Korkmaz
Voorhoede: Danny Verbakel, Emiel vd Sanden, Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. A. Westenbroek uit Den Haag
Ass. Scheidsrechters: Dhr. S. Gajadien en Dhr. E. Wolf
Kaarten: Geel:
sv Blauw Geel’ 38: geen
sv O.S.S.’ 20: 39e min. Martijn vd Sande, 90e min. Rob v Eck

Wedstrijddetails

Blauw Geel '38/JUMBO Minuut OSS '20
39   Martijn van de Sande
Desley Schilders Mark Dobbelsteen 46  
46   Martijn van de Sande Rob van Eck
Furkan Guler Martijn van Loon 75  
75   Tony de Groot Ferhat Coskun
84   Tom Pijnenburg Ricky van Orsouw
Sten van Vessem 86  
90 + 2 Rob van Eck

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!