Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Concordia Wehl - Leones

Uitslag 3 - 3 (3 - 3)

Datum zondag 20 december 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Leones verspeelt overwinning in slotfase

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Leones de zege tegen Concordia-W in de slotminuut door de vingers zien glippen. Bij beide teams ontbraken diverse spelers waardoor verschillende invallers hun opwachting maakten. Bij Leones dubuteerde de 17-jarige Laurens van Dreumel in de basis die een uitstekende indruk achter liet.
Eerste helft

In de eerste helft was Leones het team met het meerdere balbezit maar was het Concordia-W dat scoorde. Dat deden ze na een kwartier spelen voor het eerst. Bij het uitverdedigen door Leones belandde de bal in de voeten van Koen Berendsen die vanaf een meter of 40 de bal in het lege doel schoot.

Leones speelde prima en kwam enkele keren gevaarlijk door maar kreeg na 19 minuten weer een tegenslag te verwerken toen Luke v.d. Ven geblesseerd raakte. Hij probeerde het nog even maar moest zich enkele minuten later alsnog vervangen door zijn broer Dylan.

Tussen de bedrijven door was het Concordia-W dat opnieuw scoorde. Uit een corner kopte Tim Steenbreker de 2-0 binnen.

Leones zette daarna meer druk naar voren en werd gevaarlijk. Maarten van Dreumel stuitte van dichtbij op doelman Stijn Spikker na een goede voorzet van Colin v. Mourik. Een indraaiende vrije trap van Dylan v.d. Ven ging net bij de tweede paal naast, nadat Lester Stofkoper de bal net niet wist te raken.
Even later kreeg Leones een penalty. Een voorzet richting tweede paal werd door Floris Florussen ingekopt en net voor de lijn met de hand gestopt. Wat volgde was een penalty en een rode kaart voor Concordia-W.

Bram Kooijmans benutte de penalty beheerst en bracht Leones terug in de wedstrijd. Nog voor rust leek Leones op gelijke hoogte te komen. Een indraaiende vrije trap van Dylan v.d. Ven kon door doelman Spikker nog net tot corner worden getikt.

Tweede helft

In de tweede helft begon Leones voortvarend tegen 10 van Concordia-W. Nadat een paar kansen waren gemist kwam Leones na 7 minuten op gelijke hoogte. Dylan v.d. Ven zette de aanval op en bediende Joshua Lopez Cuijten op maat die hard binnen schoot.

Leones voelde dat er wat te halen viel en kreeg diverse kansen. Doelman Stijn Stikker van Concordia-W groeide echter uit tot een grote sta in de weg voor Leones.

Na een klein half uur spelen was hij echter kansloos op een prachtig schot van Bram Kooijmans, die de bal half vallend in de verre hoek krulde.

Leones ging daarna door en Pim Tromp en Bram Kooijmans vonden vanuit vrije positie de Concordia-W goalie op hun weg. Aan de andere kant schoot Wouter Jansen namens de gasten nog een geweldige kans over.
Concordia-W ging in de slotfase, ondanks de man minder, op zoek naar de gelijkmaker en die viel - volkomen onverwacht - in de slotminuut.

Tom Berendsen kreeg de bal op de middenlijn aan de zijkant en zag doelman John Verweij op de rand van de zestien staan. Met een prachtig schot deponeerde hij de bal in de kruising. Vlak daarna floot de scheidsrechter de leuke wedstrijd tot het einde met een 3-3 eindstand op het scorebord.

Gematigd positief de winterstop in

Door dit gelijke spel gaat Leones als de nummer 10 de winterstop in. Het behoudt aansluiting met de middenmoot en ziet de onderste teams op gepaste afstand. Op 24 januari mogen de Leeuwenaren weer aan de bak in de thuiswedstrijd tegen OBW dat één punt minder heeft dan Leones.

Opstelling Leones:
John Verweij, Maikel v. Haagen, Floris Florussen, Lester Stofkoper, Joost v. Gelder (63e Niek v. Gemert), Colin v. Mourik, Laurens v. Dreumel, Maarten v. Dreumel (76e Pim Tromp), Luke v.d. Ven (22e Dylan v.d. Ven), Joshua Lopez Cuijten, Bram Kooijmans.

Verslag Eddie Pas (website Leones)

Wedstrijddetails

Concordia Wehl Minuut Leones
0  
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!