Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Bataven - Hollandia

Uitslag 1 - 5 (1 - 2)

Datum zondag 25 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter Verbakel S.

Wedstrijdverslag

Hollandia neemt ruim afstand van de Bataven in Gendt

De Bataven uit de Betuwe uit twee uur in de bus, beide ploegen hadden nog nooit tegen elkaar gespeeld en dat heeft natuurlijk ook zijn charme om eens in een ander district te spelen.

De Bataven dat vorige week zijn eerste overwinning behaalde op en bij Achilles 1894 begon de wedstrijd beter dan Hollandia dat een beetje mat begon. De eerste kans van dan ook voor de thuisploeg deze werd echter niet benut. In de 10e minuut was het de gevaarlijke spits Evert Römer die tussen Nick de Wit en Niek Reus het strafschop gebied in ging, hij werd echter door Niek Reus licht aan getikt. Scheidsrechter Verbakel wees resoluut naar de stip en trakteerde Niek Reus op een gele prent. Rob Dellemann passeerde Nick van Santen laag in de rechterhoek waarbij Nick er dicht bij was. Vier minuten later was het weer scheidsrechter Verbakel die naar de stip wees, dit keer weer een lichte overtreding, nu op Lars Weistra. Stefan Dof benutte de toegekende strafschop en bracht Hollandia terug in de wedstrijd. Hollandia speelde in deze fase, misschien geschrokken door de snelle achterstand een matte en behouden periode terwijl het vele malen sterker was dan de Bataven. In de 22e minuut bracht Hollandia na knap combinatiespel de stand via weer Stefan Dol op een verdiende 1-2 voorsprong wat tevens de ruststand was.

De Bataven kwam ie de eerste minuten van de tweede helft scherper uit de startblokken een kopbal van de bonkige spits Evert Römer kon door een verdediger van Hollandia van de lijn worden gehaald. Plots kantelde de wedstrijd en werd de IMG_0032schroom over het team van Charles Altena afgegooid. In de 49e minuut na een vloeiende combinatie de inzet na een van Stefan Dol nog worden gekeerd door de kersverse vader Jeroen Wels, maar in de rebound was Bart Groot alert en scoorde de 1-3. Enkele minuten later was het Stefan Dol die de 1-4 kon scoren, maar zijn schot belande tegen de lat. In de 65e minuut was het Bart Spil die de bal veroverde op eigen helft en met een fantastische pass Bilal El Abdouni in staat stelde om de 1-4 op het fraaie scorebord te brengen. Hollandia bleef op alle ballen jagen om de score te verhogen. IMG_0051Invaller Milco Leijen die door een de Bataven verdediger werd getorpedeerd na de toegekende vrije trap bracht hij op sublieme wijze de eindstand op 1-5 en brengt Hollandia op een vierde plek op de ranglijst door het doelgemiddelde.

Peter Lobberegt (Hollandia)

Wedstrijddetails

de Bataven Minuut Hollandia
0   Milco Leijen
0   Niek Reus
Serge de Vries 0  
Bas Blom 0  
Thomas Demont 0  
Rob Delleman(Penalty) 10  
14   (Penalty) Stefan Dol
20   Stefan Dol
49   Bart Groot
53   Lars Weistra Milco Leijen
Nick Buyl Serge de Vries 54  
Koen van Gaal Berend Nunes 54  
65   Bilal el Abdouni
69   Robin Muller van Moppes Thomas de Jong
78   Luuk Purvis Jop van den Esschert
85   Milco Leijen

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!