Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Bataven - Silvolde

Uitslag 0 - 4 (0 - 1)

Datum zondag 13 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Elzen F.M.L van den

Wedstrijdverslag

Silvolde pakt ook de drie punten tegen De Bataven

Geschreven door Henny Tönis (Silvolde)

Na de fantastische zege bij het debuut in de hoofdklasse vorige week was het realiteit dat vandaag de uitwedstrijd tegen De Bataven uit Gendt moest worden gespeeld. De gastheren leden vorige week een grote nederlaag met 6-2 en waren dus uit op eerherstel voor eigen publiek. Bij Silvolde stond Nick Huitink wegens een schorsing aan de kant maar daar tegenover stond de rentree van aanvoerder Jaël Krosse. De rest van de ziekenboeg bleef ook vandaag goed gevuld.
De gasten zagen hun plan om de nederlaag van vorige week recht te zetten al vroeg in rook opgaan. In de vierde minuut werd Jaël Krosse na een goede steekbal op de rand van de 16 door keeper Jeroen Wels onderuit gehaald. Waar iedereen een rode kaart verwachtte voor de doelman, bleef het bij geel. Roy Bouwman belastte zich met de vrije trap en zoals we langzamerhand gewend zijn wist hij ook dit keer met een mooie curve doelman Wels te verschalken en was de voorsprong voor Silvolde al snel gerealiseerd 0-1. Met dit steuntje in de rug werd het een stukje gemakkelijker voor de ploeg van Scott Calderwood. Silvolde bleef de bovenliggende partij in de beginfase maar daarbij wel geholpen door de zwakke verdediging van De Bataven. De doelman maakte geen sterke indruk en ook de rest van de defensie straalde niets uit. Toen Dion Teloh in de achttiende minuut allen door leek te kunnen gaan voor de 0-2 was iedereen al vast in opperbeste stemming. Helaas kreeg hij de bal niet voldoende mee en kwam ten val waardoor deze mogelijkheid voorbij ging.
Twee minuten later werd er dan wel gescoord door Jaël Krosse na goed doorkoppen van Teloh maar de arbitrage keurde het doelpunt af vanwege buitenspel van de aanvoerder. Na bijna een half uur was het opnieuw Jaël Krosse die een goede individuele actie doeltreffend leek af te ronden maar zijn schot in de korte hoek werd goed gepakt door de goalie van de gastheren. Aan de andere kant hoefde Marco Olthuis eigenlijk nauwelijks in actie te komen en wanneer dat al nodig was, deed hij dat met zoveel verve dat de tegenstander niet de indruk kreeg dat hier vandaag iets te halen was. Het spel werd geheel door Silvolde gecontroleerd en het was jammer dat het duel al niet in de eerste helft beslist werd. Met een zuinige 0-1 voorsprong voor Silvolde gingen beide teams de rust in.
In de tweede helft werd het spel van de eerste helft voortgezet en in de 51ste minuut was het wel raak. De aanval werd door Giel Driever opgezet en hij bracht Bram van Dooren in stelling. Hij werd echter door doelman Wels onderuit gehaald en kon met zijn tweede gele kaart vertrekken en mocht Silvolde de terechte strafschop nemen. Het duurde even voordat alle wijzigingen waren doorgevoerd maar Roy Bouwman liet zich het hoofd niet gek maken en schoot de penalty feilloos achter invaller doelman Brian Wouterse 0-2. Daarmee was de wedstrijd gespeeld want deze voorsprong tegen 10 tegenstanders kwam daarna niet meer in gevaar. In de 58ste minuut was het Mattheys Kuypers die de bal bij Giel Driever wist te krijgen. Hij kreeg een vrije schietkans maar strandde op de doelman. Ook de rebound die voor de voeten sprong van Mattheys Kuypers trof geen doel. Het duurde echter niet veel langer toen de 0-3 viel. Roy Bouwman stond aan de basis van deze aanval waarbij Giel Driever vanaf de rand van het strafschopgebied met een fantastisch schot doel trof in de kruising.
Kort daarna was het voor Scott Calderwood duidelijk dat hij een paar verse krachten het veld in stuurde. Eerst werd Giel Driever vervanger voor Paul Veerbeek en kort daarna mocht Stefan Mijnen de plek van Dion Teloh in de spits innemen. De wedstrijd was al lang beslist en in de 82ste minuut was het invaller Nick Buijl van DE Bataven die nog een kans kreeg, maar zijn schot verdween hoog over. Voor het slotakkoord tekende uiteindelijk Stefan Mijnen in de 90ste minuut. Paul Veerbeek wist met een geweldige pass Roy Bouwman te bereiken die allang had gezien dat Mijnen vrij stond en bood hem dan ook de kans de 0-4 eindstand op het scorebord te zetten.
Na twee wedstrijden staat Silvolde trots bovenaan met 4 andere ploegen in de hoofdklasse. Volgende week wordt de wedstrijd niet op zondag maar op zaterdag gespeeld in verband met de Silvoldse kermis. Tegenstander is dan Rigtersbleek uit Enschede dat een veel mindere start van de competitie beleeft dan Silvolde. De wedstrijd begint om 17.00 uur op De Munsterman.

Wedstrijddetails

de Bataven Minuut Silvolde
Jeroen Wels 4  
5   Roy Bouwman
Nick Buyl Jasper Nuininga 46  
Renzo van Duren 49  
Jeroen Wels 50  
Brian Wouterse Renzo van Duren 51  
52   (Penalty) Roy Bouwman
62   Giel Driever
Gertie Rikken Evert Palm 65  
69   Giel Driever Paul Veerbeek
73   Dion Teloh Stefan Mijnen
82   Stefan Mijnen
84   Mattheys Kuypers Cas Bongers

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!