Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Dijk - Quick

Uitslag 1 - 4 (1 - 1)

Datum zondag 24 april 2016 om 14:00

Scheidsrechter Broekman R.

Wedstrijdverslag

Quick wint ruim bij De Dijk na mooie wedstrijd

door Marcel de Kler

Dat april doet wat hij wil, bleek deze middag wel. Tijdens de warming up was het al guur en na de regen volgde ook nog enkele fikse hagelbuien. Wellicht dat dit de reden was dat er nog geen 100 toeschouwers waren afgekomen op de wedstrijd tussen de nummer 2 (De Dijk) en de nummer 4 (Quick). De Dijk moest winnen en hopen op een misstap van Westlandia, terwijl Quick sowieso moest winnen om de theoretische kans op de nacompetitie te houden. Het werd uiteindelijk een zeer boeiend duel, met hoogstaand voetbal en veel doelpunten.

De Dijk had vooraf al aangegeven sportieve revanche op de eerste ontmoeting te willen nemen, waar Quick met 5-0 won in december en dit was tevens hun laatste nederlaag geweest. Dit werd kracht bijgezet, want binnen de minuut kon de thuisploeg al juichen. Een steekbal kwam aan bij Dennis Kaars, die de bal leep langs Patrick Zunderdorp tikte. Dat beloofd niet veel goeds voor de verrassende verdediging, met Joost de Gelder centraal achterin. In zijn bijna 350 officiële wedstrijden voor Quick 1 had hij hier nog nooit gestaan, maar stond vandaag wel zijn mannetje.

Het eerste kwartier was de thuisploeg nog heer en meester, maar wist het weinig echte kansen te verschaffen. Waar het wel gevaarlijk werd, stond doelman Zunderdorp zijn mannetje. Langzaam kwamen de Haantjes beter in de wedstrijd en er ook gevaarlijker uit, waarbij Max Hudepohl en Frank v.d. Heiden de meeste dreiging veroorzaakte. Het spel was om van te smullen, want beide teams speelden in hoog tempo verzorgd voetbal. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar De Dijk de grootste. Het schot van Kaars ging echter door toedoen van Zunderdorp naast het doel.

Na een klein half uur spelen werd de stand weer in evenwicht gebracht, hetgeen de veldverhouding ook goed weergaf. Frank v.d. Heiden werd ingespeeld, draaide slim weg van zijn verdediger en schoot tegendraads de bal in de hoek binnen; 1-1. Voor de Haagse ploeg een sein om bij te schakelen en Virgil Tjin-Asjoe en Max Hudepohl konden hierna nog gevaarlijk doorkomen, maar net niet tot een schot op doel komen. Ook de thuisploeg bleef vol op de aanval spelen, maar beide teams schuwde een stevig duel ook niet. Het werd een echte mannenwedstrijd, waarbij scheidsrechter Broekman grote moeite had om alles bij te houden.
Tot de rust geen doelpunten meer en aangezien het zonnetje inmiddels ook de toeschouwers kon verblijden, kon het haast niet anders dan een mooi tweede bedrijf worden. En dan werd het zeker.

Binnen enkele minuten na de rust kwam De Dijk gevaarlijk doorzetten. Joost de Gelder kon nog net een schot voorkomen door een mooie sliding. De bal was nog niet uit het strafschopgebied en Bright Ampong maakte een wilde sliding en schoot de bal voor de De Dijk speler weg. Hij kwam echter zo wild inglijden en raakte de voorhoede speler ook, dat de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Een beslissing waar niet iedereen uit Den Haag het eens mee was. Routenier Olaf Lindebergh kwam erachter dat Patrick Zunderdorp een expert is in het stoppen van strafschoppen en hield ook ditmaal zijn doel schoon en Quick hiermee op de been.

Ook de tweede helft was van een ongekend hoog niveau en beide teams speelde vol op de aanval. Het leverde beide ploegen dan ook vele kleinere kansen op, maar niemand was goed genoeg om een doelpunt te maken, mede ook doordat niet alle vizieren op scherp stonden in de afrondingen. Na 65 minuten spelen was het breekpunt van de wedstrijd te noteren. Bright Ampong liep onhandig door op zijn tegenspeler, vlak voor de dug-out van De Dijk, met al geel op zak. Er dreigde een opstootje, maar De Dijk trainer Marco van Galen trad voorbeeldig op, haalde Ampong weg bij zijn spelers en hiermee was de angel uit de situatie. Ondertussen schold De Dijk verdediger Schilder op schandalige wijze Quick trainer Paul v.d. Zwaan uit, terwijl de neutrale assistent ernaast stond. Het leverde slechts een gele kaart op voor Schilder, maar dan wel zijn tweede, dus rood. Quick had in het restant dus een man meer om de punten mee naar Den Haag te nemen.

Nauwelijks bekomen van de man minder situatie, kon doelman Van Kampen al vissen. Een snelle aanval over de flank leverde een voorzet op maat op, die Max Hudepohl na 69 minuten binnen kon lopen en zo de 1-2 op het bord zette. De Dijk probeerde zich nog op te richten met enkele aanvallende wissels, maar verder dan een gemiste kans van spits Kaars kwam de ploeg uit Schellingwoude niet. De Quick defensie gaf geen enkele krimp op de aanvallen van De Dijk en daar zag men het geloof uit de ploeg stromen. Na 9 overwinningen op rij, zou Quick weer gaan winnen van De Dijk.

De ingevallen Gino Mulder en Youssef el Baouchi kregen nog grote kansen, maar zagen nog geen kans om de bal langs doelman Van Kampen te schuiven. De invalbeurt van Gino Mulder zou echter toch een gouden wissel blijken. Enkele minuten voor tijd kon hij alleen doorlopen naar het Amsterdamse doel en ondanks dat er flink aan hem getrokken werd van achteren, zette hij door en lepelde de bal handig langs de uitgelopen doelman en besliste zo de wedstrijd; 1-3. Even later had hij weer een goede actie in huis en ditmaal vanaf de zijkant. In plaats voor eigen succes te gaan, legde hij breed op de meegelopen Frank v.d. Heiden, die de bal zo in het lege doel kon werken en de eindstand op 1-4 zette.

Door de overwinning van Quick kon Westlandia het kampioenschap gaan vieren, aangezien DHC tot verrassing van velen wederom wist te winnen van de kampioen. Voor Quick een bittere pil, want het dacht juist te kunnen inlopen op de Delftse ploeg, maar niets is minder waar. De kans op de nacompetitie word zo alleen maar kleiner, maar zolang die er nog is, blijkt Quick in staat om nog vol gas ervoor te willen knokken.

Eerst volgt dinsdag de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om 20.00 uur uit bij Houtwijk (za) en komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk, dat het zeer goed doet in de derde periode. Dat belooft dus ook weer een mooie pot te worden.

Wedstrijddetails

de Dijk Minuut Quick
Dennis Kaars 1  
34   Frank van der Heiden
46   Pepijn van Zwieten de Blom Bright Ampong-Zweistra
47   Bright Ampong-Zweistra
Olaf Lindenbergh(Gemiste penalty) 47  
Frank Schilder 58  
68   Max Hudepohl
Damian Menzo Mustapha el Aamrani 70  
Kevin Huijsman Giovanni Sabajo 72  
Michel van Kampen 73  
Frank Schilder 73  
76   Virgil Tjin Asjoe Youssef el Baouchi
Bud Water Tim Ruder 79  
84   Bright Ampong-Zweistra Gino Mulder
87   Gino Mulder
90   Frank van der Heiden

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!