Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Foresters - Alphense Boys

Uitslag 5 - 0 (5 - 0)

Datum zondag 29 november 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Op een goed gevulde Egelshoek voltrok zich zondag een wonder. Een overwinning van het puntenloze Foresters tegen trotse koploper Alphense Boys was voor veel mensen waarschijnlijk al verrassend genoeg, maar de manier waarop de eerste winstpartij voor de Egels tot stand kwam zorgde in beide kampen voor grote verbazing: 5-0!

Bij Alphense Boys was er vooraf het nodige gedaan om onderschatting te voorkomen en er waren zeker ook kansen voor de koploper in de openingsfase, maar de ploeg had de pech die dit seizoen De Foresters veel te vaak ten deel valt. Nadat Mike de Lange (voor de ogen van zijn broertje en ING Pupil van de Week Zeb) in de 18e minuut voor 1-0 zorgde, zagen de gasten hun twee centrale verdedigers hard met elkaar in botsing komen. De wedstrijd lag een tijd stil en de spelers konden niet verder, één moest zelfs met de ambulance richting Alkmaar. De overige spelers waren wat aangeslagen, terwijl De Foresters er vol voor ging. Het leidde tot een 1-0 ruststand.

Na de rust werd het weer nog wat onvriendelijker, de wind bezorgde vooral de verdedigers de nodige zorgen. Alphense Boys probeerde de gelijkmaker te forceren, maar kreeg nagenoeg geen mogelijkheden om een goede eindpass te geven. Aan de andere kant was het wel snel raak, Barry Koppes zette De Foresters in de 51e minuut op een voor Foresters-begrippen riante voorsprong. De Foresters bleek het beste om te kunnen gaan met de weersomstandigheden en gooide er nog een flinke schep strijd bovenop. De Foresters creëerde na de 2-0 meerdere uitgespeelde kansen en Barry Koppes kon in de 72e en 75e minuut werken aan een prachtige hattrick. Invaller Milo Blei waande zich in een speeltuin en zag twee voorzetten tot doelpunt gepromoveerd worden. In de 82e minuut zorgde Mike de Lange voor het slotakkoord. De 5-0 eindstand was dus lang voor het einde al bereikt en met een beetje meer geluk had de score zelfs nog groter kunnen uitvallen. Een team met louter uitblinkers speelde de wedstrijd sterk uit en gaf geen kansen meer weg.

Na afloop was er uiteraard zeer veel gespreksstof. Bij De Foresters was iedereen apetrots, bij Alphense Boys was men bijzonder onaangenaam verrast. Deze wedstrijd maakt duidelijk wat al zo vaak geroepen is: De Foresters hadden veel meer dan 0 punten moeten hebben na 9 wedstrijden… Ook werd nog even aangehaald dat er zeker meer punten zouden zijn veroverd als er vaker, zoals vandaag, neutrale assistent scheidsrechters zouden zijn, afgelopen week nog kostte een foute vlagactie van de tegenstander minimaal een punt. Vervelend is dat het gat met de nummer 13 zeven punten blijft, aangezien Soest ook won. Maar na afloop wilde niemand daarover treuren, de trots had terecht even de overhand. Volgende week gaat het eerste op bezoek bij buurman AFC ’34, dat vierde staat. Op 13 december komt AFC Quick op bezoek in Heiloo.

website de Foresters

Wedstrijddetails

de Foresters Minuut Alphense Boys
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!