Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Foresters - Quick 1890

Uitslag 3 - 2 (3 - 2)

Datum zondag 13 december 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

De wedstrijd tussen De Foresters en AFC Quick uit Amersfoort ving aan met een minuut stilte voor de overleden voormalig penningmeester Frans Jacobs. Daarna mochten de ING Pupillen van de week (inderdaad, twee pupillen vandaag!) Lisa en Julie van de ME 1 uitgebreid de tijd nemen voor de aftrap. Nadat de complete verdediging van Quick was dolgedraaid (leuk dat spelers altijd meedoen aan dit stukje Oud-Hollands toneel!) kon de 1-0 niet uitblijven.

Nadat het scorebord weer op 0-0 gezet was, ontspon zich een interessant duel. Beide ploegen wilden graag voetballen, al ging dat niet altijd op de manier die de coaches vooraf bedacht hadden. Na 25 minuten was het vijf meter gebied van AFC Quick ineens een schiettent. Diverse spelers waagden een poging, waarna Mitchell Zwart besloot dat het genoeg was: 1-0. Enkele minuten later was het al 2-0, Barry Koppes ging goed om met de geboden ruimte. In de 42e minuut werd Milo Blei op weg naar het doel hard onderuit gehaald. Scheidsrechter Van den Hoed, die in de afgelopen zes duels onder zijn leiding slechts één gele kaart nodig had, kon niets anders dan de rode kaart tonen. Met 2-0 kwam de rust en de wedstrijd leek gespeeld.

Na de rust bleef het een open wedstrijd, Quick hoopte toch nog op een wonder en De Foresters wilde graag de score opvoeren. Wellicht dacht de thuisploeg iets te gemakkelijk over het ‘’klusje’’, in de 58e minuut kreeg Quick min of meer uit het niets de 2-1 cadeau. De Egels leken meteen wakker en enkele minuten na de aansluitingstreffer kopte Tim van Gelder uit een corner fraai binnen: 3-1. Daarna was het wachten op 4-1 en meer, maar diverse goede kansen konden net niet afgewerkt worden of het ontbrak aan een goede eindpass. De 3-2 kwam net als de 2-1 uit de lucht vallen en zorgde voor wat extra spanning. In de resterende 20 minuten wist De Foresters de 4-2 niet te forceren en kregen ook de gasten ineens weer kansen. Volgens uw Foresters-watcher en verslaggever (we noemen haar naam niet) zagen we in de hectische tweede helft zelfs een Hollandse Nieuwe; Niels Haring, gewoonlijk de rust zelve, werd woest na een stevige tackel van een tegenspeler. De scheidsrechter wist ook dit voorval te regelen zonder kaarten. In de 90e minuut kon hij echter niet anders dan nogmaals de rode kaart te tonen aan een Quick’er, opnieuw was Milo Blei (die dicht bij een treffer was, maar genoegen moest nemen met één assist) de man die een schop incasseerde. Met elf tegen negen was de wedstrijd wel gespeeld en na enkele minuten blessuretijd was de tweede thuiszege op rij een feit.

Volgende week speelt De Foresters de laatste competitiewedstrijd van 2015. Opponent is VSV, dat een forse nederlaag leed bij de nieuwe koploper Purmersteijn: 4-1. Inzet is uiteraard een nieuwe overwinning, in dat geval zal De Foresters met een geringe achterstand op vijf concurrenten en met een lekker gevoel de winterstop ingaan.

website de Foresters

Wedstrijddetails

de Foresters Minuut Quick 1890
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!