Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Foresters - SO Soest

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 24 januari 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Valse start voor SO Soest bij De Foresters

De opmars van SO Soest, ingezet voor de winterstop, is voorlopig een halt toegeroepen. Tegen de nummer laatst Foresters uit Heiloo wist Soest geen vuist te maken. Ondanks een hoopgevende openingsfase wisten de bluawen na de snelle openingstreffer van Dylan Meijer geen echte kansen te creëren. De tegenstander uit Heiloo nestelt zich door de overwinning in de top van de tweede periode en doet inmiddels ook weer mee in de ranglijst. Het heeft SO Soest tot op twee punten genaderd.

Na vier minuten had SO Soest de voorsprong te pakken. Een goede voorzetvan Rayendall Bitorina kwam bij Dylan Meijer die zijn tegenstander zo in verwarring bracht dat de bal zomaar achter de doelman lag. Wat een opening! SO Soest had een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft achter de rug. Met overwinningen op NVC en Hooglanderveen was er aan zelfvertrouwen getankt en deze snelle voorsprong deed de Soester harten sneller kloppen.

SO Soest verdiende een dikke voldoende voor de werklust, maar de ijver alleen bleek niet genoeg tegen het bewondernswaardige opportunisme van de thuisploeg. Foresters wil van de onderste plaats af en dankzij een indrukwekkende sprint, ingezet voor de winterstop (met onder meer een 5-0 zege op Alphense Boys), lijkt dat te gaan lukken. Mooi voetbal is niet de eerste vereiste van "de Egels". Lange halen, en dan de snelle spitsen bereiken en achterin vooral tegenhouden.

Toch zagen we wel een mooi voetbalmoment bij De Foresters. De vrije trap op de rand 16, gegeven na een overtreding van Robin Smeeing, werd loepzuiver en heel fraai in de bovenhoek geschoten. Dat was na 18 minuten spelen.

SO Soest wilde na de gelijkmaker weer snel op voorsprong komen. De ploeg wist ondanks het betere veldspel geen echte kansen te produceren. Foresters was in de tegenstoot veel gevaarlijker. Diango Alvarez hield de tegenstander tot twee keer van scoren af. Thijs Janmaat had Soest op slag van rust op voorsprong kunnen schieten. Zijn goed genomen vrije trap zeilde net langs de paal. Dat was het enige aanvallende wapenfeit van SO Soest.

In de tweede helft konden alleen de meest hartstochtelijke supporters iets van plezier uit de wedstrijd halen. Plezier in de vorm van spanning. Want van goed voetbal was er geen sprake. Beide ploegen grossierden in fouten. Wederom had SO Soest het beste van het spel. Met Maarten Jan Belt weer in de ploeg (de creatieve middenvelder was buiten de basis gelaten omdat hij deze week niet getraind had) leek het een kwestie van tijd voordat de Soester goal zou vallen. Tot aan de 16-meter ging het wel goed, maar echte doelrijpe kansen bleven uit. Foresters bleef gevaarlijk in de tegenstoot en claimde bij een buiteling een penalty. Die kreeg de thuisploeg niet; maar enkele tellen later was het wel raak toen de linksbuiten ervandoor glipte en listig de bal langs keeper Diango schoot.

In de slotfase drong Soest wel aan, maar de keeper van Foresters werd geen een keer getest.

Een nederlaag die de ploeg weer met beide benen op de grond zet. Komende zondag wacht de derby tegen Quick. Altijd een beladen potje. We zullen zien of Soest de rug heeft gerecht en in de kraker de schade van deze zondag kan herstellen.

Opstelling SO Soest: Diangoa Alvarez; Jorney Kappenberg, Robin Smeeing (46. Maarten Jan Belt), Gido de Hiep (83. Levin Parinussa), Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Hessel de Goeij, Ingvar Kok, Rayendall Bitorina; Dylan Meijer, Niels van der Plaats (75. Simon van Hengstum)

4. 0-1 Dylan Meijer
18. 1-1
79. 2-1

website SO Soest

Wedstrijddetails

de Foresters Minuut SO Soest
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!