Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Meern - Quick

Uitslag 2 - 3 (1 - 1)

Datum zondag 6 december 2015 om 14:00

Scheidsrechter Bos A.

Aantal toeschouwers 300

Wedstrijdverslag

Quick buigt wedstrijd bij De Meern in de slotfase om

Gepubliceerd op 06 december 2015 door Marcel de Kler

Waar het in begin van het seizoen vrijwel iedere zondag lekker weer was, is het inmiddels de laatste weken tegenovergesteld en stormde het ook vandaag weer. De straffe wind hinderde de spelers vanmiddag over het algemeen maar ten dele, maar bleek toch een uiteindelijk beslissende factor te zijn.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het voor beide teams aftasten en kijken of de vooraf verkregen analyses ook hout sneden. Quick had het meeste balbezit, maar wist nog niet echt gevaarlijk te worden. De Meern kwam er enkele malen dreigend uit middels de snelle voorhoedespelers, maar ook de defensie van Quick vertoonde nog geen gaten.

Na 17 minuten spelen kwam de openingstreffer letterlijk uit de lucht vallen. Spits Yasar mocht van dichtbij een voorzet, al dan niet in buitenspelpositie, inkoppen, maar raakte de bal helemaal verkeerd en deze ging recht omhoog. Door de wind bleef de bal hangen en was Ahahaoui er als eerste bij om de bal binnen te tikken in het lege doel. Wederom protesten voor buitenspel, maar de uitstekend leidende arbiter Bos wilde van niets weten; 1-0 derhalve.

Hierna leken de Haantjes wakker geschud en gingen ze beter spelen. Het veldspel was goed en de bal ging in hoog tempo rond. De Meern had nog enkele kansjes, maar het was vooral Quick dat dreiging bracht. Max Hudepohl was na enkele kleinere kansen, degene die de wedstrijd op gelijke hoogte leek te brengen. Met een fraaie actie speelde hij zichzelf vrij en krulde de bal naar de verre hoek. Helaas net over en de bal landde op het dak.

Na 36 minuten spelen kwam Quick weer door en kon Kevin van der Geest op doel schieten. De opspringende verdediger kreeg de bal vol op de armen. De scheidsrechter beoordeelde dat het hands was, omdat hij draaide en de armen die niet meer voor zijn lichaam waren, maar ernaast en dus opzettelijk hands en strafschop. Kai van Hese ging achter de bal staan en zag zijn inzet gestopt worden door de doelman. In de rebound schoot hij de bal alsnog binnen en was de gelijkmaker dus een feit; 1-1.

Quick wilde voor de rust nog orde op zaken zetten, maar het ontbrak nog aan de juiste nauwkeurigheid bij de laatste pass. Voorzetten waren net niet goed genoeg en schoten uit de tweede lijn miste het venijn om doelman Van Houten te passeren. Uit een vrije trap kwam de Haagse ploeg nog het dichtste bij een treffer, maar de inzet van Raymond Baten vloog net naast het doel.

Na de rust behield Quick de controle over de wedstrijd en was het eenrichtingsverkeer naar het doel van De Meern. Na 51 minuten spelen had Steven de Kruijf uit een voorzet van dichtbij moeten scoren, maar zag zijn kopbal net naast gaan. Even later werd Joost de Gelder goed weggestuurd, maar hij omspeelde de doelman te hard, waardoor de bal achter ging. Hierna zag Max Hudepohl ook een schot net naast het doel verdwijnen, na een mooie actie.

Het was dus wachten op de Quick treffer, maar die bleef nog altijd uit. Wederom Max Hudepohl schoot net naast en ook Bright Ampong zag zijn harde schot gekraakt worden door de doelman. Ook van afstand werd de doelman van De Meern getest, maar zijn fluoriserende gele tenue trok de ballen kennelijk aan, want hij was telkenmale goed opgesteld om de ballen eruit te houden. Een kwartier voor het einde kwam Youssef el Baouchi in het veld voor Virgil Tjin-Asjoe.

Bij Quick werd het hierna wat slordiger en de concentratie leek wat weg te zakken. Hier profiteerde De Meern van, die er nu ook wat meer uit kon komen. Waar Quick haar kruit verschoten leek te hebben, had De Meern het nog droog gehouden. Na 85 minuten spelen kreeg hij een vrije trap aan de zijkant. De bal werd ingebracht en doelman Van der Toorn kwam uit zijn doel om de bal weg te stompen. De bal bleef hangen in de wind, waardoor de Quick doelman er niet meer bij kon en Tom van der Linden de bal binnen kon koppen voor de 2-1.

De Haagse ploeg leek zo de deksel op de neus te krijgen voor de vele gemiste kansen, maar het rechtte de rug nog maar eens. Meteen vanaf de atrap was Quick weer gevaarlijk, maar Max Hudepohl kon niet afdrukken van dichtbij. Ook Frank van der Heiden kwam de aanval versterken in de slotfase om een beter resultaat te halen. Youssef el Baouchi was eerst met een schot dichtbij, maar net als bij een goede voorzet van Max Hudepohl was het net niet goed genoeg om de doelman te verschalken.

Na 89 minuten spelen was het toch raak, toen Youssef el Baouchi van ruim 25 meter de doelman te ver voor zijn doel zag staan en de bal strak over hem heen schoot en zo de gelijkmaker aantekende; 2-2. Het was tekenend om te zien dat er geen tijd voor juichen was, want Quick was niet tevreden met een punt. Joost de Gelder had in de blessuretijd de winnende treffer op zijn voet, maar zag een schot net langs het lege doel verdwijnen.

Toch zouden de Haantjes de verdiende overwinning kunnen gaan vieren. Na 94 minuten spelen schoot Sijbren Bartlema de bal naar voren en schatte een verdediger de situatie niet goed in, aangezien de bal door de wind werd gestuurd. Frank van der Heiden was wel scherp, draaide weg van de verdediger en stond alleen voor de doelman. Van der Heiden hield zijn hoofd koel en schoot van 10 meter de beslissende 2-3 binnen. Deze treffer werd natuurlijk wel gevierd, want kort hierna volgde het laatste fluitsignaal.

De Houdini act was met name voor de Haagse supporters prachtig, maar het kon het zichzelf wel aanrekenen dat het de wedstrijd middels de vele kansen al niet veel eerder had beslist. Quick komt hierdoor op een gedeelde derde plek, die het deelt met DHC en De Dijk. Deze Amsterdamse ambitieuze ploeg komt volgende week op bezoek op Nieuw Hanenburg voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Een belangrijke wedstrijd dus in de strijd om de tweede plek.

Wedstrijddetails

de Meern Minuut Quick
Ahmed Ahahaoui 16  
Joris van Rooijen 35  
36   Kai van Hese
36   (Gemiste penalty) Kai van Hese
Gökhan Yasar 59  
Abdelmajid Himi Kesly den Haag 63  
Miquel Ballo Steve Blokland 63  
64   Kai van Hese
73   Joost de Gelder
75   Teun Mulder
76   Youssef el Baouchi Virgil Tjin Asjoe
82   Sjoerd van der Kolk Kevin van der Geest
Tom van der Linden Dion Gerritsen 84  
Sander Keller 85  
86   Frank van der Heiden Raymond Baten
90   Youssef el Baouchi
90 + 4 Frank van der Heiden

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!