Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Treffers - AFC

Uitslag 1 - 3 (0 - 2)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Thijs E.P.W.

Aantal toeschouwers 900

Wedstrijdverslag

de Treffers verliest topper

Na tien wedstrijden zonder nederlaag weet De Treffers weer wat verliezen is. Tegen koploper AFC verloren de roodzwarten op Sportpark Zuid met 1-3. AFC heeft een sterke ploeg, maar toeschouwers bleven achteraf zitten met het katterig gevoel, dat deze nederlaag voorkomen had kunnen worden.
De Groesbekers startten sterk. Wesley Meeuwsen laveerde door de Amsterdamse achterhoede en schoot via een verdediger en de lat de bal tot corner. Maar de eerste klap werd uitgedeeld door AFC. In de tweede minuut al ging Biberoglu er op rechts vandoor, een aantal Treffersspelers op het verkeerde been zettend. Zijn voorzet werd vervolgens door Pieter Koopman bij de tweede paal tegendraads binnen gekopt: 0-1.
De daarop volgende twintig minuten waren voor de Amsterdammers en het was mede aan goed keeperswerk van Jordy van de Kracht te danken, dat de achterstand niet verder opliep. De Treffers leek zich na een klein half uur juist aan de druk te ontworstelen, toen Meeuwsen een terechte rode kaart in ontvangst mocht nemen, nadat hij met gestrekte elleboog was doorgelopen op zijn tegenstander. Het kantelpunt van de wedstrijd. Een wedstrijd, die helemaal voorbij leek, toen AFC kort voor rust op 0-2 kwam, toen Marien Willemsen een vloeiende combinatie doeltreffend afrondde.
Maar in de tweede helft was er toch nog voldoende te genieten. Aanwinst Jean Black kwam in het veld voor Ken Leemans en de thuisclub koos opportunistisch voor de aanval. En zowaar met succes: in de 65e minuut kopte Robert Mutzers op aangeven van Black via de onderkant van de lat de aansluitingstreffer in doel: 1-2. AFC werd door het Trefferstiental verder onder druk gezet met ook nog een schot op de lat van Jean Black tot gevolg. Ook Frenk Keukens was dicht bij de gelijkmaker uit een vrije trap van Joris Janssen.

Dat de thuisclub hiermee risico's moest nemen, was duidelijk. AFC was gevaarlijk in de counter. Een schot van Van den Brink voorlangs een leeg doel, een redding van Van der Kracht op een inzet van Sutorius en even later op een schot van Biberoglu. En in de 89e minuut uiteindelijk de 1-3, toen de bal bij een uitval door Biberoglu langs Van der Kracht in doel geschoven werd. De Treffers had gegokt en verloren, maar was in ieder geval strijdend ten onder gegaan.

website de Treffers

Wedstrijddetails

de Treffers Minuut AFC
2   Pieter Koopman
Wesley Meeuwsen 28  
38   Randel Shakison
43   Marien Willemsen
Jean Black Kenny Leemans 46  
55   Magid Jansen
60   Pieter Koopman Tom van den Brink
Robert Mutzers 60  
Hafid Sarkouke Robert Mutzers 73  
75   Geoffrey Galatá Guido Moelee
Lennart Rekmans Robin Janssen 76  
80   Mark van den Boogaart Mitchell Theuns
88   Melvin Grootfaam
90   Edip Biberoglu

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!