Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Treffers - EVV

Uitslag 1 - 2 (1 - 1)

Datum zondag 28 februari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Steeg A.M.

Aantal toeschouwers 750

Wedstrijdverslag

de Treffers bewijst zichzelf slechte dienst

De Treffers liet het in de inhaalwedstrijd thuis tegen EVV lelijk liggen. Bij winst zouden de roodzwarten de koppositie op de ranglijst hebben ingenomen, maar niets wees er deze zondagmiddag op, dat een potentiële koploper aan het werk was. De Treffers slaagde er zelfs met een man meer in de tweede helft niet in om tenminste een gelijkspel vast te houden. Van de Limburgers verloor men met 1-2.

Tegen een stug verdedigend EVV heeft De Treffers het altijd moeilijk. Maar nu kregen de Groesbekers toch de wind mee door een voorsprong in de 16e minuut. Robin Janssen pikte de bal op en bediende met een steekpass door het midden Coen Maertzdorf. Die liet vrij voor doel geen kans aan doelman Vercruyse en schoot de 1-0 binnen. Even later kreeg Robert Mutzers een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Jean Black haalde op rechts de achterlijn en gaf een strakke voorzet af: Mutzers kwam een teenlengte te kort om deze kans te verzilveren. Maar ook EVV liet zich niet kennen en kwam steeds meer terug in de wedstrijd. In de 25e minuut trokken de Limburgers de stand gelijk, toen Rick Geenen de bal uit een vrije trap aannam en achter de verbouwereerde Kornelis schoot. Michele Zotti zag de bal uit een vrije trap vervolgens net langs de voor hem verkeerde kant van de paal gaan. Op slag van rust was er nog een buitenkansje voor Rick Verbeek. EVV beoordeelde een bal verkeerd en deze kwam voor de voeten van hun oud-medespeler. Verbeek produceerde slechts een rollertje, dat ook nog eens naast ging.

In de tweede helft deden de Groesbekers alle mogelijke moeite om de voorsprong weer te veroveren. Maar te vaak werd daarbij de lange en de hoge bal gehanteerd. En daarmee wist met name keeper Vercruyse wel raad. Het spel werd er niet beter op. Het tij leek te keren, toen Mike Verheijen na een bikkelharde charge op Ken Leemans direct rood kreeg van scheidsrechter Steeg. De roodzwarten kregen steeds meer balbezit, maar wisten daar weinig mee uit te richten. Integendeel, het meeste gevaar kwam nog van EVV, waar spelers elkaar beter wisten te vinden. Bij een actie voor Treffersdoel kon Niels Kornelis pas in derde instantie redding brengen. De pogingen van de thuisclub om alsnog de winst naar zich toe te trekken werden steeds wanhopiger. En daarbij nam men steeds meer risico’s. Zo veel meer, dat diep in blessuretijd alsnog de overwinning naar EVV ging. In de 93e minuut nam Jeroen Evelein de bal goed aan en schoof deze langs doelman Kornelis in de touwen. De Treffers staat weer even met beide benen op de grond en zal zich vol gas moeten blijven geven om mee te doen in de strijd om het kampioenschap.

website de Treffers

Wedstrijddetails

de Treffers Minuut EVV
6   Joep op den Kamp
Coen Maertzdorf 15  
24   Rick Geenen
53   Jerome Beckers
Frenk Keukens Robin Janssen 54  
61   Mike Verheyen
63   Yael Heatubun Tom Hanssen
Rick Verbeek 68  
74   Michel Vercruijsse
Lennart Rekmans Kenny Leemans 75  
Pim Balkestein Robert Mutzers 77  
Joris Janssen 89  
90   Michele Zotti Remy Joosten
90 + 4 Jeroen Evelein

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!