Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Treffers - Magreb '90

Uitslag 2 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 24 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Thijs E.P.W.

Aantal toeschouwers 600

Wedstrijdverslag

Superzondag voor De Treffers

Terwijl de concurrentie punten liet liggen, boekte De Treffers een nuttige 2-0 zege op het Utrechtse Magreb. De Groesbekers stegen daarmee naar een derde plek op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan, lijkt het erop dat hen een plek in de tweede divisie niet meer kan ontgaan. Maar de verschillen zijn klein, dus het blijft zaak om tot het einde toe geconcentreerd te blijven.

Hoewel het eerste wapenfeit op conto van de Utrechters geschreven kon worden – een schot op de paal van Sidney Schmeltz – was het begin voor de thuisclub. In de 8e minuut al kwam De Treffers op voorsprong: Twan Smits bediende Rick Verbeek en uit diens voorzet kopte Wesley Meeuwsen de bal via een verdediger in de touwen. De Treffers bleef in de aanval en tien minuten later had Coen Maertzdorf zomaar de 2-0 kunnen maken. Hij draaide zijn tegenstander dol, maar zijn schot belandde op de paal. Vervolgens was de beurt aan Rick Verbeek om een goede kans – op aangeven van Robin Janssen – niet in een doelpunt om te zetten: zijn schot van dichtbij ging over. Magreb ging echter niet bij de pakken neerzitten. Na ruim een half uur had een uitval zo maar de gelijkmaker kunnen betekenen, als Joris Janssen de bal niet van de doellijn had getrapt. De roodzwarten zakten wat weg en het tweede doelpunt kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. Robert Mutzers ging er op links vandoor en leverde een puike voorzet af; het schot van Robin Janssen werd nog geblokt, maar de inlopende Wesley Meeuwsen benutte de rebound: 2-0. Het had voor rust zelfs nog 3-0 kunnen worden, maar doelman Gounet wist nog op de lijn redding te brengen op een combinatie tussen Frenk Keukens, Coen Maertzdorf en uiteindelijk Robert Mutzers. De doelman van De Treffers had op slag van rust vervolgens alle geluk van de wereld, toen scheidsrechter Thijs zich lankmoedig toonde en een slaande beweging slechts met geel bestrafte.

Na de thee zakte het spelpeil. Vermeldenswaard is nog, dat bij de Utrechters Nourdin Boukhari de gelederen kwam versterken. Hoewel nog steeds balvast en goed zijn lichaam gebruikend, was het ook duidelijk, dat de ex-prof zijn gloriejaren achter zich heeft liggen. Hij kon geen potten breken, ook omdat achterin bij De Treffers de zieke Ken Leemans prima vervangen werd door Pim Balkestein. In de 49e minuut dacht Magreb de aansluiting tot stand te brengen, Rachid Moamedi juichte al, maar zijn kopbal sprong via de onderkant van de lat het veld weer in. De Treffers had gaandeweg weer een overwicht, maar dat leidde nauwelijks tot uitgespeelde kansen. En dus bleef het bij een belangrijke 2-0 overwinning.

website de Treffers

Wedstrijddetails

de Treffers Minuut Magreb '90
Wesley Meeuwsen 9  
34   Hassan Aanzi
Wesley Meeuwsen 36  
Niels Kornelis 42  
42   Marley Berkvens
46   Hassan Aanzi Zakaria Amrani
46   Anouar Benerroua Nourdin Boukhari
Bas Hendriks Wesley Meeuwsen 69  
71   Marley Berkvens Omar Boukhari
78   Mohammed Zouzou
85   Nourdin Boukhari
Jean Black Robert Mutzers 87  
Jean Black 89  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!