Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Treffers - TEC

Uitslag 1 - 2 (0 - 2)

Datum zondag 13 maart 2016 om 14:30

Scheidsrechter Hof M.

Aantal toeschouwers 1100

Wedstrijdverslag

De Treffers zakt weg

De Treffers had bij winst thuis op TEC de koppositie kunnen veroveren. Maar door een 2-1 verlies zakken de Groesbekers naar de zesde plaats en komt promotie naar de nieuw in te richten tweede divisie serieus in gevaar.

TEC, de nieuwe koploper uit Tiel, heeft een goede ploeg, maar de manier waarop De Treffers de twee tegendoelpunten cadeau gaf, is een kampioenspretendent onwaardig. Het eerste doelpunt van TEC ontstond, omdat Kurtley de Windt van zijn directe tegenstander de bal helemaal vrij mocht aannemen om deze vervolgens in doel te deponeren: 0-1. Een doelpunt, dat overigens niet onverdiend te noemen was, want de Tielenaren hadden vanaf het begin het initiatief in handen genomen. Het tweede tegendoelpunt ontstond ruim vijf minuten voor rust juist in een fase, dat De Treffers zich leek te gaan herpakken. Twan Smits had over doel geschoten na een goede voorzet van de ijverige Coen Maertzdorf. Robin Janssen had met een pegel de lat geschampt. Coen Maertzdorf had doelman Van der Swam op zijn weg gevonden, nadat Bram Eltink de bal vanaf de achterlijn had teruggelegd. En Jean Black had in het zijnet gekopt na weer een goede voorzet van Coen Maertzdorf. Maar het werd 0-2, omdat een knullige terugspeelbal door De Windt werd onderschept. Diens schot belandde nog op de paal, maar in de rebound was Mohammed Nouri trefzeker.

Na rust leek de thuisclub uit een ander vaatje te gaan tappen. Een voorzet van Maertzdorf werd tot hoekschop verwerkt en uit die hoekschop schoot de ingevallen Hafid Sarkouke over. Maar het was weer balverlies aan Trefferszijde, die voor het meeste gevaar leek te zorgen. Keukens verslikte zich, De Windt pikte op en diens schot werd door Bram Eltink op de doellijn pas onschadelijk gemaakt. De roodzwarten gingen steeds meer over op kick-and-rush voetbal. En een kwartier voor tijd zowaar met resultaat. Uit een vrije trap van Robin Janssen werd de bal door Ken Leemans voor doel gebracht, waar Maertzdorf het beslissende zetje gaf. Met Leemans is overigens de uitblinker genoemd, die voorop ging in de strijd en op en soms bijna over het randje druk zette op de tegenstander. Het leek te werken, want TEC verloor de controle. En Leemans had met een kopbal bijna de gelijkmaker genoteerd, maar doelman Van der Swam wist het leder nog onder de lat uit te tikken. Natuurlijk was TEC in de counter gevaarlijk en een vrijgelaten Boesbiba had aan alle onzekerheid een eind kunnen maken, maar zijn schot miste alle richting. Maar ook de thuisclub slaagde er niet meer in om het doel alsnog te vinden. En dus ging ook deze thuiswedstrijd verloren.
Volgende week zal er in Cuijk tegen JVC alle moeite moeten worden gedaan om niet nog verder in gevaar te komen.

website de Treffers

Wedstrijddetails

de Treffers Minuut TEC
19   Kurtley de Windt
40   Mohammed Nouri
41   Daoud Bousbiba
Hafid Sarkouke Robert Mutzers 46  
70   Mohammed Nouri Trumaine Balrak
76   (Eigen doelpunt) Erik van Dee
Charles Kazlaukas Twan Smits 77  
79   Trumaine Balrak
80   Jip Bartels Obi Onyeike
85   Daoud Bousbiba Walter Kiomegni

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!