Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Treffers - UNA

Uitslag 3 - 1 (2 - 0)

Datum zondag 11 oktober 2015 om 14:30

Scheidsrechter Gast de T.

Aantal toeschouwers 800

Wedstrijdverslag

de Treffers goed bedeeld door UNA

Het Veldhovense UNA was bijzonder gulhartig tegenover De Treffers afgelopen zondag. Maar het zou geen recht doen aan de inzet en strijdlust van de Groesbekers, als de 3-1 overwinning alleen daaraan geweten zou worden. De roodzwarten lieten bij vlagen weer goede combinaties zien en de overwinning was dan ook zonder meer verdiend te noemen.

De Nijerfbewoners lieten geen twijfel bestaan over hun bedoelingen. Vanaf het begin zocht men de aanval en dat resulteerde onder meer in een combinatie, die werd opgezet door Robin Janssen en Rick Verbeek. Robert Mutzers verscheen daardoor vrij voor doel, maar zijn schot ging naast. Nadat ook UNA zich van voren had laten zien, blijkend uit onder meer een eveneens naast vliegend schot van Emre Bostanci, was er een mooie actie van Coen Maertzdorf te noteren. De door hem afgeleverde voorzet werd op een haar na gemist door Rick Verbeek. Een volgende voorzet van Maertzdorf in de 38e minuut werd onbedoeld niet gemist: Teun Sebregts wilde voorkomen, dat de bal terecht zou komen bij Wesley Meeuwsen, maar kegelde het leder vervolgens keihard in eigen doel. Vier minuten later werd het zelfs 2-0 met medewerking van UNA. Een voorzet van Rick Verbeek leek een gemakkelijke prooi voor doelman Petar Stoskovic, maar via een polletje en de schouder van de ongelukkige goalie verdween de bal tot grote vreugde van het thuispubliek alsnog over de lijn.

Direct na rust was er weer genoeg te zien. Eerst een schot voorlangs van Bostanci, die je niet alleen moet laten, zoals even later ondervonden werd. Vervolgens Meeuwsen – vandaag hard werkend en slim acterend - , die zich door de achterhoede froemelde en zijn lob over de doelman, maar ook over de lat zag gaan. En toen in de 49e minuut weer Bostanci, die via de scrimmage de aansluitingstreffer scoorde. Het leek nog een benauwde tweede helft te gaan worden. Maar dat viel best nog wel mee. De beste kansen waren voor de thuisclub, maar de voorzetten van vooral Coen Maertzdorf – die veel sneller was dan zijn tegenstander – werden niet steeds op waarde geschat. Met name in de 70e minuut had Mutzers moeten scoren; geheel vrijstaand schoot hij over de kruising. Vijf minuten later vonden Maertzdorf en Mutzers elkaar opnieuw. Daarbij kreeg laatstgenoemde een flinke duw in de rug. Scheidsrechter De Gast kende geen twijfel en die had Wesley Meeuwsen vanaf de penaltystip ook niet. Met een keihard schot tekende hij de 3-1 aan. Vijf minuten later had Mutzers het duel definitief in het slot kunnen gooien, toen hij met een listig steekpassje werd bediend door Meeuwsen. Hij omspeelde doelman Stoskovic, maar aarzelde te lang, zodat Stoskovic toch nog ten koste van een hoekschop redding kon brengen. De 3-1 zege kwam echter niet meer in gevaar en dat was ook hard nodig, want de verschillen in de topklasse zijn erg klein.

website de Treffers

Wedstrijddetails

de Treffers Minuut UNA
25   Willem Tieben Sjoerd van Beers
Charles Kazlaukas 39  
Rick Verbeek 42  
50   Rob van Boekel
55   Sander van Weert Dennis van de Reek
73   Mark Janssen Jorn Sweres
Wesley Meeuwsen(Penalty) 77  
Lennart Rekmans Wesley Meeuwsen 83  
Frenk Keukens Charles Kazlaukas 88  
Thiemo Vanmaris Coen Maertzdorf 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!