Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Valk - Heidebloem/Bovitec

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

De Valk tankt zelfvertrouwen met de eerste drie punten tegen Heidebloem/Bovitec 2-1

De Valk heeft haar eerste drie punten van het seizoen behaald door thuis een meer dan terechte overwinning tegen het hoog aangeschreven Heidebloem/Bovitec uit Geleen. Voor rust was Brian Vermeer met een afstandsschot doeltreffend en na rust verdubbelde Wouter de Kramer de voorsprong. Heidebloem/Bovitec kwam nog terug in de wedstrijd door een treffer van Ricardo Geurts, maar tot een gelijkspel wisten de bezoekers niet meer te geraken.

De eerste kans was voor Heidebloem/Bovitec dat het sterkst aan de wedstrijd begon. Een voorzet vanaf de rechterkant van Dennis Welters werd overgekopt door Erwin Hermans. Na ruim een kwartier spelen was het Jeremy Lemmens met een verwoestend afstandsschot dat tegen de lat uiteen spatte en in de rebound bijna kon worden binnengetikt door Erwin Hermans, maar kon nog verwerkt worden tot hoekschop. De Valk nam daarna steeds meer het initiatief over in de wedstrijd en kreeg na bijna 25 minuten spelen de eerste goede mogelijkheid toen Joris Hermans de bal teruglegde op Luuk broers die met een schot richting de kruising bijna doeltreffend was, maar doelman Thomas Klakow kon nog net de balinzet tot hoekschop verwerken. Heidebloem/Bovitec moest steeds verder achteruit en moest dat bekopen met een tegentreffer een jkleine tien minuten voor rust toen Brian Vermeer met een hard geplaatst schot in de verre hoek doelman Thomas Klakow van Heidebloem/Bovitec kansloos te laten 1-0. De Geleense formatie wist nog maar amper voor het doel van Cas peters te verschijnen en wist slechts met een afzwaaier van Ricardo Geurts nog enigszins gevaarlijk te worden.

In de tweede helft bleef De Valk de betere ploeg en kreeg het met Michiel Rusch een goede mogelijkheid, maar kon na een paar minuten spelen zijn actie aan de zijlijn niet bekronen met een treffer die in het zijnet belandde. Na tien minuten in de tweede helft kreeg Joris Hermans alle ruimte om richting het Geleense doel te gaan en probeerde de geheel vrijstaande Luuk Broers te bedienen, maar verdediger Jemayel Maruanaja wist de pass te onderscheppen. Het goede spel van De Valk werd na een uur spelen bekroond met een tweede treffer toen Michiel Rusch over de linkerkant werd gelanceerd en met een perfecte voorzet Wouter de Kramer bereikte die de bal in het doel kon schieten 2-0. Heidebloem/Bovitec moest risico gaan nemen en schoof de fysiek sterke verdediger Ethel Daal naar voren voor meer stootkracht voorin. Spits Bjorn Souren van Heidebloem/Bovitec kreeg een goede kopkans vlak na de 2-0, maar zijn inzet ging over het doel van De Valk. Bas Rijkers die in de eerste helft in was gevallen voor de geblesseerd geraakte Wouter van Son keeg op aangeven van Michiel Rusch een goede schietkans, maar zijn schot werd geblokt door de Geleense achterhoede. Halverwege de tweede helft was een foute inspeelpass van verdediger Dennis Boonen de inleiding voor een gevaarlijke kans voor Khalis Ait Salah, maar de middenvelder was te onrustig en schoot de bal naast het doel van doelman Cas Peters. Heidebloem/Bovitec ging steeds opportunistischer spelen en kreeg na een lange pass van achteruit een goede kans middels Jeremy Lemmens, maar doelman Cas Peters die zijn eerste basisplaats had van het seizoen wist andermaal zijn doel schoon te houden. Een kleine tien minuten voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer via vleugelaanvaller Ricardo Geurts die een geplaatst schopt van buiten het strafschopgebied in de verre hoek binnen zag vallen 2-1. Middels enkele afstandsschoten probeerde Heidebloem.Bovitec nog tot de gelijkmaker te komen, maar daar had doelman Cas peters telkens een antwoord op. De beste kans op de gelijkmaker was voor doelpuntenmaker Ricardo Geurts die na mistasten van Bas Rijkers vrij op het Valkenswaardse doel af kon gaan, maar stuitte op de goed uitkomende doelman Cas Peters die De Valk er doorheen sleepte in de slotfase en de overwinning veilig stelde.

Hoofdtrainer Guillaume van Wilgen was content over het spel van zijn ploeg vandaag: ‘’Op de eerste twintig minuten na een waarin we teveel ontzag hadden voor onze tegenstander en hadden we met 1-0/2-0 achter kunnen staan en draaien wede wedstrijd daarna om en vergeten wij om vlak na de rust de wedstrijd te beslissen met een tweede en derde treffer en maken wij uiteindelijk een fantastische 2-0 die super mooi afgemaakt werd door Wouter de Kramer. Zij maken aan het eind een beetje gelukkige goal en had Cas Peters enkele goede reddingen. Maar over het geheel gezien wij de bepalende partij zijn geweest en verdiend gewonnen hebben en kijk nu al uit naar de wedstrijd van volgende week tegen SV Deurne en gaan de groep weer klaar te maken en nu even genieten en vanaf dinsdag weer volle bak naar hopelijk opnieuw een overwinning’’.

Zo pakte De Valk haar eerste drie punten van het seizoen en mag gezien het uitstekende veldspel dat perspectief bieden voor de aankomende wedstrijden, te beginnen volgende week wanneer De Valk thuis aantreed tegen SV Deurne waar onze voormalige hoofdtrainer Frank Weijers sinds dit seizoen aan het roer staat.

Scoreverloop De Valk – Heidebloem/Bovitec 2-1(1-0)
37. 1-0 Brian Vermeer
60. 2-0 Wouter de Kramer
81. 2-1 Ricardo Geurts

DE VALK
Cas Peters; Bas Gulpers, Max Jansen, Dennis Boonen, Wouter van Son(23. Bas Rijkers); Wouter de Kramer, Bas Crijnen, Brian Vermeer; Michiel Rusch(80. Nawid Sadat), Jopris Hermans(88. Tim Keijzer), Luuk Broers

HEIDEBLOEM/BOVITEC
Thomas Klakow; Jemayel Maruanaja, Ethel Daal, Antoine Merlino(64. Angelo Rouwette), Lars Brinkman; Dennis Welters, Erwin Hermans, Khalid Ait Salah; Ricardo Geurts, Bjorn Souren(74. Hicham Iguffa), Jeremy Lemmens

website de Valk

Wedstrijddetails

de Valk Minuut Heidebloem/Bovitec
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!